Att resa.

semester2

 

Det har blivit lite av en tradition att vi gör en resa med mamma och pappa någonstans varje vinter. Det har varit så otroligt sköna avbrott i vintern. Något att se fram emot hela hösten. I år kommer vi antagligen att pausa på det – inte på grund av att vi inte vill, utan för att det verkar bli lite meckigt att hitta en gemensam tidpunkt. Att pricka sex semestrar och skollov är ingen helppo nakki numera. Jag som redan nästan hade känt det vietnamesiska vattnet runt fotknölarna. Men det får vänta ett år eller så. Vintrarna tar ju tyvärr inte slut här.

Men det betyder istället att vi plötsligt hade chansen att hoppa på en helt annan resa. Istället åker vi och hälsar på Peppe, Magnus och Vidar till LA. Har ingen större lust att dimpa barnen någonstans och åka på en bröllopsresa på tumis, istället får de följa med till LA och ha roligt. Nu kommer jag att överleva vintern igen! 

Vad ska ni göra i vinter? Har ni någon överlevnadsstrategi?

16 reaktioner till “Att resa.”

 1. JA! Vi åker till Malta. Hela november. Vi har inte varit nånstans sedan före vi fick Edda, så nu gör vi det ordentligt. Semester blir det inte riktigt, jag ska skriva (men oavbruten skrivtid utan andra uppdrag: jee) och Caj ska hemundervisa de stora barnen. Det är min livlina just nu, efter den här sketna sommaren.

  1. Grattis till ett så otroligt bra beslut! Det där ska jag göra någon gång. Synd bara att jag är en sån OTROLIGT usel hemundervisare. Måste försöka locka med mig syrran, haha!

 2. Bila ner till San Diego zoo. Kidsen skulle säkert gilla isbjörnarna som käkar morötter. 🙂

  Och så finns det förstås Disneyland som är en upplevelse i sig.

  Bäst på hela resan var Yosemite nationalpark. Mäktigt och lugnt.

 3. Ja! Att planera och längta är nåt jag verkligen får energi av, en överlevnadsstrategi helt klart. Eller mer en hälsostrategi kanske. För mig handlar det inte så mycket om att överleva vintern…
  Min resplan i vinter är ju en hujsig 75-dagars skidtur så jag längtar nog mest till att vintern ska börja!

 4. Herregud så ROLIGT det ska bli att ha er här. Har redan börjat skissa på allt vi ska göra. PLUS hänga på stranden och i poolen.

 5. Denna vinter kommer att va tung, är vårdledig vilket betyder extremt lite pengar att leva på, o jag viiiill ju resa! Så ska följa med kommentarsfältet o se vad andra "fattiga" (en har ju hus, bil och barn liksom) ska göra… #bliralltidvinterdeppig…

 6. Det blir ju min första vinter som Invånare av Rovaniemi och huset Kolpeneen Linna, som faktiskt har en Facebook-Grupp med samma namn, för ännu förra vintern, bodde jag i Helsingfors. Jag skall nog ansöka om Penningstöd av tex. Sokeain Ystävät http://www.syry.fi för att kunna använda Skidskolan här i Ounasrinteet, som är helt nära mig, skall kanske redan på Hösten på åtminstonde ett Besök till HNS Enhet för Klinisk Genetik, så de, får tag Blodprov och ha mig att träffa Genetikläkaren, så ser man sedan, om det hittats något nytt, gällande min Sjukdom Norries Syndrom, vilken man hittar bra Info om, genom att just Googla på Norries Syndrom. Redan i Oktober, skall jag på Asumispalvelusäätiö Aspas http://www.aspa.fi och -Förbundet de Utvecklingstördas Väls http://www.fduv.fi gemensamma Skolning av sk Erfarenhetsgranskare, så då vet man ju inte, hur mycket, jag sedan får av dylika Uppdrag, men komm du, Linn till Hesa och skriv Artickel om oss, om det passar? Annors, får vintern visa vad det blir, men luften, är ju behagligare här, än i tex. Hesa, då vi är inne i landet och ingen rå havsluft, kommer hit till skillnad redan från Uleoborg, där havet, är nära och den råa, fuktiga luften, härskar där, men här, är det så att säga varmare, än det skulle vara, om havet, vore nära, men vintern, är sedan torr och -kall, som Vintern ju skall vara och mycket snö och bra, att syssla med vintersporter. Förståss, om man vinner någon Södern-Resa i Utlåttning, då använder man ju den bort inom tiden, som står i Pressentkortet.

 7. JA! Vi åker till Malta. Hela november. Vi har inte varit nånstans sedan före vi fick Edda, så nu gör vi det ordentligt. Semester blir det inte riktigt, jag ska skriva (men oavbruten skrivtid utan andra uppdrag: jee) och Caj ska hemundervisa de stora barnen. Det är min livlina just nu, efter den här sketna sommaren.

  1. Grattis till ett så otroligt bra beslut! Det där ska jag göra någon gång. Synd bara att jag är en sån OTROLIGT usel hemundervisare. Måste försöka locka med mig syrran, haha!

 8. Bila ner till San Diego zoo. Kidsen skulle säkert gilla isbjörnarna som käkar morötter. 🙂

  Och så finns det förstås Disneyland som är en upplevelse i sig.

  Bäst på hela resan var Yosemite nationalpark. Mäktigt och lugnt.

 9. Ja! Att planera och längta är nåt jag verkligen får energi av, en överlevnadsstrategi helt klart. Eller mer en hälsostrategi kanske. För mig handlar det inte så mycket om att överleva vintern…
  Min resplan i vinter är ju en hujsig 75-dagars skidtur så jag längtar nog mest till att vintern ska börja!

 10. Herregud så ROLIGT det ska bli att ha er här. Har redan börjat skissa på allt vi ska göra. PLUS hänga på stranden och i poolen.

 11. Denna vinter kommer att va tung, är vårdledig vilket betyder extremt lite pengar att leva på, o jag viiiill ju resa! Så ska följa med kommentarsfältet o se vad andra "fattiga" (en har ju hus, bil och barn liksom) ska göra… #bliralltidvinterdeppig…

 12. Det blir ju min första vinter som Invånare av Rovaniemi och huset Kolpeneen Linna, som faktiskt har en Facebook-Grupp med samma namn, för ännu förra vintern, bodde jag i Helsingfors. Jag skall nog ansöka om Penningstöd av tex. Sokeain Ystävät http://www.syry.fi för att kunna använda Skidskolan här i Ounasrinteet, som är helt nära mig, skall kanske redan på Hösten på åtminstonde ett Besök till HNS Enhet för Klinisk Genetik, så de, får tag Blodprov och ha mig att träffa Genetikläkaren, så ser man sedan, om det hittats något nytt, gällande min Sjukdom Norries Syndrom, vilken man hittar bra Info om, genom att just Googla på Norries Syndrom. Redan i Oktober, skall jag på Asumispalvelusäätiö Aspas http://www.aspa.fi och -Förbundet de Utvecklingstördas Väls http://www.fduv.fi gemensamma Skolning av sk Erfarenhetsgranskare, så då vet man ju inte, hur mycket, jag sedan får av dylika Uppdrag, men komm du, Linn till Hesa och skriv Artickel om oss, om det passar? Annors, får vintern visa vad det blir, men luften, är ju behagligare här, än i tex. Hesa, då vi är inne i landet och ingen rå havsluft, kommer hit till skillnad redan från Uleoborg, där havet, är nära och den råa, fuktiga luften, härskar där, men här, är det så att säga varmare, än det skulle vara, om havet, vore nära, men vintern, är sedan torr och -kall, som Vintern ju skall vara och mycket snö och bra, att syssla med vintersporter. Förståss, om man vinner någon Södern-Resa i Utlåttning, då använder man ju den bort inom tiden, som står i Pressentkortet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.