Ge upp?

Smultero Brando

 

Bland annat Aurénvon Kügelgen och Fellman har fortsatt på mina tankegångar om att styra sin tankar och tänka postivit. Kul! Läs!

Såg någon kommentar på Facebook där någon totalt hade missat poängen med mitt inlägg. Någon som trodde att jag menade att man bara ska acceptera sin skit utan att göra något åt den. Liksom ge upp och acceptera att livet är ruttet – och sedan leva vidare.

Men det vet jag ju att ni fattar.

Man ska inte lägga sig ner på marken och ba ”jag är en jävla surgubbe och det här livet kommer alltid att vara surt”. Utan jag menar kanske att i det läget, när man är på väg mot branten, hjälper det inte att tänka positivt. Det är just den där förbannade optimismen som har fört mig hit. Jag har alldeles för länge tänkt att jag pallar precis allt. Lite till fixar jag nog! Absolut! Ja, tack! Jajamen, lite stress klarar jag fint! Istället för att lyssna på varningssignalerna, har jag tänkt positivt. 

Det är med verkliga handlingar jag kan ta mig bort från det här dåliga hjulet, tror jag. Jag går regelbundet till min terapeut, jag förändrar mitt sätt att tilltala mig själv, jag lyssnar på min kropp, jag övar på att vara sträng (det vill säga: snäll mot mig själv) och jag gör saker som är meningsfulla för mig själv (jag går i skogen, jag läser mycket, jag gör mina avslappningsövningar etc.). Kanske man kan säga att det är en sorts bejakande och ett sätt att ta makten över sina känslor, vad vet jag. 

Man kan helt enkelt inte ersätta negativa tankar med positiva, det var min point. Men man kan acceptera de negativa tankarna och göra något åt dem. T.ex ta reda på varifrån de från första början kommer – och vad i hela fridens värld de gör i mitt huvud? Så menar jag!

I grund och botten tror jag vi alla menar samma sak, men väljer olika ord att illustrera det. 

6 reaktioner till “Ge upp?”

  1. Ja! Precis så. Och det tror jag också, alltså att vi menar precis samma sak men att vi säger det på så olika sätt. Intressant det här att man är så olika men ändå så lika.

  2. Jag tror du har så rätt i det när du skriver att vi har olika sätt att säga samma sak. Jag tror absolut inte heller på att vi alla ska dansa ringdanser och leka happy-joy-joy när läget inte är så, det är bara att ljuga för sig själv och göra saken värre. Tror det viktigaste faktiskt ligger i att acceptera och sedan göra det bästa av situationen. Ta skiten, men också det som är bra. Kram på dig Linn!

  3. Jag brukar tänka på det bildligt så att man måste våga släppa sig ända ner till botten för att få bättre sats då man sparkar sig upp till ytan igen, eller kanske till och med högre än bara ytan.

  4. Ja! Precis så. Och det tror jag också, alltså att vi menar precis samma sak men att vi säger det på så olika sätt. Intressant det här att man är så olika men ändå så lika.

  5. Jag tror du har så rätt i det när du skriver att vi har olika sätt att säga samma sak. Jag tror absolut inte heller på att vi alla ska dansa ringdanser och leka happy-joy-joy när läget inte är så, det är bara att ljuga för sig själv och göra saken värre. Tror det viktigaste faktiskt ligger i att acceptera och sedan göra det bästa av situationen. Ta skiten, men också det som är bra. Kram på dig Linn!

  6. Jag brukar tänka på det bildligt så att man måste våga släppa sig ända ner till botten för att få bättre sats då man sparkar sig upp till ytan igen, eller kanske till och med högre än bara ytan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.