Föraningar om framtiden.

Även om ni inte direkt var särdeles pratglada igår, så tyckte jag om att smalltalka. Det är ett bloggkoncept jag ska anamma lite mer. Bara säga tjena och hoppas att ni säger något tillbaka.

Ibland får jag för mig att man måste säga något viktigt (eller i alla fall något av värde) bara för att man öppnar ett nytt blogginlägg. Men det går faktiskt inte alltid – i synnerhet inte om man enbart umgås med sig själv hela dagarna. Det enda jag har gjort i dag var att klä på mig kläder (och lite läppstift – det är ju ändå onsdag).

Med mina bästa tantskor ska jag nu traska iväg till biblioteket och returnera lite böcker. Just nu ser jag framför mig hur mitt pensionärsliv ska bli. Det kommer vara jag, mockapumpsen och biblioteket. Och en liten ettrig klockjävel som tickar i bakgrunden. Och vet ni, det kommer bli så bossigt (som min åttaårige son skulle säga). 

När jag kommer hem ska jag gotta mig i gårdagens Adlibris-paket. Ett liv med tystnad och böcker är ett fett liv. Häj!

 

tantskor

10 reaktioner till “Föraningar om framtiden.”

 1. Ja till bibliotek! Jag tycker det är onödigt att köpa böcker när jag brukar hitta de flesta på lokalbiblioteket, också de nya. Mitt pensionärsliv kommer också bestå av turer till biblioteket:).

 2. Ja men nu ser hela härligheten betydligt mer målmående ut.
  Så trevligt. Ja Bibban är en skattkammare. Onekligen en sjunken Atlantis.
  Kram på dej

 3. Tystnad + böcker = bäst! Precis sådär spenderade jag mina dagar som arbetslös. Optimala dagen innehöll ett besök till biblo (eller hämta ut adlibrispaket på posten), några kaffe, god lunch, och massa läsande. Det tar lite tid att bli bekant med lugnet, men när man väl gör det, så är det så skönt. Nu när jag tänker tillbaka på den arbetslösa perioden, så var det en sån otroligt bra tid i mitt liv, trots ångesten och oron för framtiden. Men lugnet och långsamheten var precis vad jag behövde, just då. Att lära mig att leva ett långsamt liv är det bästa som hänt mig. PS. Har också tänkt många gånger på hur skönt man kommer ha det som pensionär!

 4. Ja till bibliotek! Jag tycker det är onödigt att köpa böcker när jag brukar hitta de flesta på lokalbiblioteket, också de nya. Mitt pensionärsliv kommer också bestå av turer till biblioteket:).

 5. Ja men nu ser hela härligheten betydligt mer målmående ut.
  Så trevligt. Ja Bibban är en skattkammare. Onekligen en sjunken Atlantis.
  Kram på dej

 6. Tystnad + böcker = bäst! Precis sådär spenderade jag mina dagar som arbetslös. Optimala dagen innehöll ett besök till biblo (eller hämta ut adlibrispaket på posten), några kaffe, god lunch, och massa läsande. Det tar lite tid att bli bekant med lugnet, men när man väl gör det, så är det så skönt. Nu när jag tänker tillbaka på den arbetslösa perioden, så var det en sån otroligt bra tid i mitt liv, trots ångesten och oron för framtiden. Men lugnet och långsamheten var precis vad jag behövde, just då. Att lära mig att leva ett långsamt liv är det bästa som hänt mig. PS. Har också tänkt många gånger på hur skönt man kommer ha det som pensionär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.