Festlig helg.

Mamma och pappa har varit här hela helgen. Då tenderar det tystna i den här änden. Dels för att man verkligen inte vill slösa tid på att hänga framför datorn, men också för att man absolut inte hinner. Vi har verkligen gjort massor. Och jag känner att det fanns chans att få massvis av fina bilder. Men de blev otagna – också den här gången.

Gästerna anlände tidigt på fredag och vi började med att gå på en barnhämtningspromenad till diverse skolor. Sedan blev det knackkorvar och lite pre-firande av Milkens födelsedag som infaller inom kort.

Först fick hon förstås det vanliga (familjens vandringspresent, den äckliga kycklingen som ni kan läsa mer om här). Men sedan fick hon ju en massa annat trevligt också. Som t.ex speldräkt med sin idols namn (Manuel Neuer) PLUS sitt eget namn på framsidan (drömmen!).

 

a linn neuer

 

Resten av dagen bestod av lite shopping och en mkt trevlig kväll på August innehållande det vanliga: musslor, vin och barn som tycker det tar för länge att få mat. Sedan kom vi hem och lät oss övertalas att se den finska versionen av Så mycket bättre (jag kände inte igen en enda låt).

 

a linn skog

a linn korv

 

Följande morgon var vi tidigt igång. Redan klockan 10 var vi ute vid Degerträsk vandringsled. Gick en bit, åt lunchkorv och drog in lite fräsch luft i lungorna. Tyvärr kom vi inte så långt eftersom stigen var för blöt och lerig för vår utrustning. 90 minuter senare var vi tillbaka i bilen och insåg att dagen ännu var bara barnet.

Mamma kom på den briljanta idén att åka till Tropiclandia och värma upp våra nerkylda fötter. Så vi svängde hem via efter våra baddräkter och tryckte på någon timme simning på det. Ni kan ju gissa att vi tupplurade efteråt. 

 

a linn biff

 

På lördagkväll åt vi en helt fantastiskt middag. Som efterrätt såg vi (lämpligt nog) Cowspiracy och åt ostar och gott och spelade en omgång av Det sociala spelet (jag undrar om jag någon gång kommer tröttna). Fattar inte att man hinner tränga in så mycket på bara en dag. Vandring, korvgrillning, Tropiclandia, tupplur, middag, film, spelomgång och allt. 

I morse steg vi återigen upp rätt så tidigt. Åt frukost, klädde på oss och drog till fotbollsplanen på lite tre mot tre-spel. Mamma överraskade som målvakt (avslöjar ej om positivt eller negativt). Sedan var det inte mycket så annat än att vinka ajöss till våra gäster som skulle åka 430 km söderut. 

Imorgon börjar höstlovet, härliga tider!

4 reaktioner till “Festlig helg.”

    1. Jag vet faktiskt inte, har försökt googla. Vet att mitt exemplar är köpt på Herlers bokhandel i Nykarleby.

    1. Jag vet faktiskt inte, har försökt googla. Vet att mitt exemplar är köpt på Herlers bokhandel i Nykarleby.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.