DIY: Minisoffa.

More is more, det har jag alltid tyckt. I synnerhet när det kommer till färger och mönster och hemma hos oss. Man ska inte vara rädd för att ösa på. Enligt samma devis gjorde vi soffan jag pratade om i morse.

Vi har haft en tio år gammalt soffbord på vinden. Ett hopplöst Ikea-bord som vi köpte till vårt första gemensamma hem på Strandgatan. Det slog mig en dag att vi säkert kunde förvandla den till en minisoffa.

Påhejad av mina barn körde vi till Fantoy och köpte två skumgummi-bitar i samma storlek och över det fäste jag ett kärt loppistyg (made in Tampere på 70-talet). Tanken var att jag skulle sy ett ordentligt överdrag, men insåg att det är lättare att bara nåla fast tyget på undersidan av madrassen ifall jag någon gång vill byta tyg eller använda det här till något annat.

Återanvände också två kuddfodral från Marimekko och sydde två enkla dynvar av gamla lakan. Hundkudden och den svartvita fanns i barnens rum från förr. Två timmar senare var vi klara!

Och eftersom det inte blev en totalkatastrof kan ni få några bilder. Någon kanske får epilepsianfall, men mina barn tyckte den var great success.

 

day bed kids room2

day bed kids room 1

day bed diy

day bed diy2

11

2 reaktioner till “DIY: Minisoffa.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.