Istället för goodiebag.

IMG 2337

 

Hej sent om sider från en pysselfabrik nära dig. Här avslutade vi nyss ett omfattande kalasprojekt som jag och barnen pynjade med halva kvällen. Nu är barnen i säng och jag ligger i soffan och avnjuter tystnaden. 

Tidigare i dag satt jag och gnällde för Malin om goodiebag-pressen på barnkalas nu för tiden (kommer aldrig att glömma du som för några år sedan kommenterade att din dotter var på ett kalas där alla gäster fick gå hem med egen barbie, huhu).

Fick efteråt den (enligt mig själv, haha) mycket goda idéen att protestera mot goodiebagrörelsen genom att istället för en godispåse/presentpåse hjälpa Milken att skriva snälla brev till alla gäster som de får läsa när de kommer hem. Det tyckte vi båda var jätteroligt. ”Jag tycker om dig för att du är sån och sån”, ”minns du den där gången när vi byggde en hel värld i sandlådan?”, ”jag skrattar alltid så mycket när du gör tv-nyheter bakom busken på förskolan” etc.

Och vi hade varken kuvert eller tejp, så med målartejp och papper svarvade vi ihop riktigt gäliga kuvert. Inte heller den här gången blev det riktigt smakfullt, men lovar att snällheten övervinner fulheten – också den här gången.

Nåja, då var vi redo. Sänd mig styrka.

20 reaktioner till “Istället för goodiebag.”

 1. Vad underbart med personliga brev!
  Goodiebagarna stressar mig eftersom det är lätt hänt att barnet kommer hem från kalaset med en finare present än vad det hade med sig då det gick dit.

 2. Härligt initiativ!! Varför har man ens goodiebagar undrar jag..?! Ställde denna fråga till en annan mamma en gång och fick som svar att hon trodde man tackar vännen för presenten på dethär viset. Är det så? Har ordet TACK förlorat sin betydelse?

 3. Du verkar må bra mycket bättre nu, men stressa inte all kraft du har på kalaset. Kan vara så utmattande …

 4. Vilken fin ide!
  Tror det här med goodiebag har lite missat sin point…
  joo det är visst ett tack för kalaset och från första början var det visst en liten påse man fick vid fiske eller sätta knorr på grisen, fylld med några karemeller och en fest trumpet/tuta… men nu skall det vara konkreta saker och fin fina påsar från de finaste kalaspryl butikerna… En hel barbie111 🙂 På ett kalas jag var senast hade de en pinjata, när den sprack hade alla påsar de fick själv fylla med karamellerna de samlade från golvet, det var skoj! 🙂 Ha ett roligt kalas!

 5. Förstår inte detta med goodiebag heller, så ja e faktiskt en sån taskig morsa att jag bojkottar hela den biten. Inte hos oss.. Fast jag gissar man i nåt skede hamnar att ändra sig, för barnens skull.

 6. Vilken fin ide!
  Tror det här med goodiebag har lite missat sin point…
  joo det är visst ett tack för kalaset och från första början var det visst en liten påse man fick vid fiske eller sätta knorr på grisen, fylld med några karemeller och en fest trumpet/tuta… men nu skall det vara konkreta saker och fin fina påsar från de finaste kalaspryl butikerna… En hel barbie111 🙂 På ett kalas jag var senast hade de en pinjata, när den sprack hade alla påsar de fick själv fylla med karamellerna de samlade från golvet, det var skoj! 🙂 Ha ett roligt kalas!

 7. Jamen precis vad jag funderade på i lördags! HUR (utan att den som firar 9 år) slippa konsumera en massa småkrafs/slippa upprätthålla förväntan hos kalasdeltagare att en ska få saker så en går på kalas, utan att kalaset och gemenskapen räcker och håller. BRA IDÉ, nu ska den bara pitchas här hemma…

  1. För att lite ta ner mig själv på jorden: I sista sekund snällamammade Milks mig så mycket att vi lade i en slickepinne och Sami bidrog med polisreflexer. Så helt fri från pressen gick jag inte.

 8. Vad underbart med personliga brev!
  Goodiebagarna stressar mig eftersom det är lätt hänt att barnet kommer hem från kalaset med en finare present än vad det hade med sig då det gick dit.

 9. Härligt initiativ!! Varför har man ens goodiebagar undrar jag..?! Ställde denna fråga till en annan mamma en gång och fick som svar att hon trodde man tackar vännen för presenten på dethär viset. Är det så? Har ordet TACK förlorat sin betydelse?

 10. Du verkar må bra mycket bättre nu, men stressa inte all kraft du har på kalaset. Kan vara så utmattande …

 11. Vilken fin ide!
  Tror det här med goodiebag har lite missat sin point…
  joo det är visst ett tack för kalaset och från första början var det visst en liten påse man fick vid fiske eller sätta knorr på grisen, fylld med några karemeller och en fest trumpet/tuta… men nu skall det vara konkreta saker och fin fina påsar från de finaste kalaspryl butikerna… En hel barbie111 🙂 På ett kalas jag var senast hade de en pinjata, när den sprack hade alla påsar de fick själv fylla med karamellerna de samlade från golvet, det var skoj! 🙂 Ha ett roligt kalas!

 12. Förstår inte detta med goodiebag heller, så ja e faktiskt en sån taskig morsa att jag bojkottar hela den biten. Inte hos oss.. Fast jag gissar man i nåt skede hamnar att ändra sig, för barnens skull.

 13. Vilken fin ide!
  Tror det här med goodiebag har lite missat sin point…
  joo det är visst ett tack för kalaset och från första början var det visst en liten påse man fick vid fiske eller sätta knorr på grisen, fylld med några karemeller och en fest trumpet/tuta… men nu skall det vara konkreta saker och fin fina påsar från de finaste kalaspryl butikerna… En hel barbie111 🙂 På ett kalas jag var senast hade de en pinjata, när den sprack hade alla påsar de fick själv fylla med karamellerna de samlade från golvet, det var skoj! 🙂 Ha ett roligt kalas!

 14. Jamen precis vad jag funderade på i lördags! HUR (utan att den som firar 9 år) slippa konsumera en massa småkrafs/slippa upprätthålla förväntan hos kalasdeltagare att en ska få saker så en går på kalas, utan att kalaset och gemenskapen räcker och håller. BRA IDÉ, nu ska den bara pitchas här hemma…

  1. För att lite ta ner mig själv på jorden: I sista sekund snällamammade Milks mig så mycket att vi lade i en slickepinne och Sami bidrog med polisreflexer. Så helt fri från pressen gick jag inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.