När födismorgon glimmar.

12

 

Om det är något jag tar på stort allvar här i livet så är det födelsedagsfrukostar. Jag tycker att alla bör ha åtminstone en dag per år som man behandlas som en konung direkt från start. I dag firar vi Milken sex bast i Gula huset. Sex år sedan denna 1,1 kg lätta tungviktare föddes en mörk oktobermorgon i Tammerfors.

Eftersom hon fortsättningsvis tassar till vår säng varje morgonnatt var hennes rum helt fritt från störningsmoment – och vi kunde således duka upp en festfrukost enligt hennes egna favoriter (kokosyoghurt, limpa och någon läbbig kokosbollsgrej).

 

10

 

Här står vi i kö utanför, med en banan i hand (bananer stod nämligen på hennes önskelista). Jag kan inte riktigt avgöra om det är barnplågeri eller stor humor att paketera in en banan och gömma resten av paketen i ett annat rum, men vi kunde tyvärr inte hålla oss.

 

18

17

 

För ovanlighetens skull var humöret mycket gott från start. Det händer ju inte så ofta klockan åtta, om vi säger så. 

 

15

 

Men det kanske jag också skulle vara om jag fick ett par nya Nikes i så här fin färg. Det här är hennes fjärde par i samma modell. Finns på riktigt inte bättre barnskor än just de här.

 

19

 

Jag tycker att ett paket räcker gott och väl (inte helt nöjd med hur man hela tiden höjer ribban för följande födelsedag), men nu vet jag inte hur det gick så att vi köpte en elektrisk tandborste också. Kanske för att hon önskade sig en, och för att Anttilas slutförsäljning var så generös.

Eller helt enkelt för att jag själv vet hur en elektrisk tandborste kan ändra hela ens syn på tandborstning (är fortfarande helt besatt av min som jag fick när jag fyllde 30). 

 

14

 

Och inte tog det slut där heller, för sedan hade Sami tydligen också beställt en Arsenal-ryggväska. Av minen att döma föll den barnet i smaken.

 

21

 

Sedan blev det mys och mat för Nöjd-gunnar. En bra laddning inför dagen som innehåller allt fixas inför morgondagens kalas. I morgonkväll infaller också det andra kalaset för icke-barn – och det väntar jag så mycket på! Så många roliga på kommande! Vilken fest det ska bli!

 

20

 

Kalaset avlutades med att gästerna oroligt utropade: ”Vart ska väskan med flickan?!”

2 reaktioner till “När födismorgon glimmar.”

  1. Grattis till 6-åringen! Såå snygga Nikes. Var hittar man den modellen? E ju värt att testa om de är bäst… 🙂

  2. Grattis till 6-åringen! Såå snygga Nikes. Var hittar man den modellen? E ju värt att testa om de är bäst… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.