Veteranen.

22

 

Igår vann jag ett pris för den här bloggen, tack vare er, era tassiga tanter och farbröder. Tack ska ni ha. Jag sa ju det var någon annans tur, men så typiskt er att bara fortsätta rösta. Alltid har man er i ryggen. Känns tryggt och skönt och privilegierat. Tack för att ni är så snälla.

Min allt i allo-vikarie Julia Holmqvist (i somras var hon min sommarvikarie, just nu är hon min sjukvikarie och i går min prisvikarie) läste upp en hälsning från mig när jag vann. Där sa hon bland annat att jag tänker göra mitt tionde bloggår till det allra bästa bloggåret hittills. Som jag ser det kommer det antagligen att bli det också.

Nästa år, 2017, fyller den här bloggen 10 år. Förvisso har jag bloggat mycket längre än så, men det var på slutna communitys – och eftersom den här bloggens arkiv börjar 2007 så räknar vi därifrån. 

Tio är är en hiskeligt lång tid. Jag har bloggat i ett helt decennium. Om man tänker på att man har cirka 8-9 sådana till förfogande i ett liv, så är det rätt så häftigt att ha dokumenterat minst ett. 

Eftersom jag tycker att det här är värt alla jubileumskalas i hela världen kommer jag att starta firandet redan i december månad. För första gången på tio år kommer jag att bjussa på en julkalender. Jag har haft så mycket glädje av det här arbetet medan jag har gjort det. 

Det här är ingen julkalender där du som läsare kommer att vinna priser och gotta dig i rabattkoder. Men det kanske ändå är en julkalender där du som har läst och tyckt om den här bloggen under årens lopp kan skratta, fundera och diskutera.

Tanken var alltså att jag skulle läsa igenom arkivet och välja ut 24 nedslag från arkivet. Blogginlägg som har betytt mycket för mig, blogginlägg jag skäms över, blogginlägg jag vill ändra åsikt kring, blogginlägg som jag tycker ni ska läsa igen – ja, helt enkelt blogginlägg som har något speciellt i sig. Ibland kanske det bara är en speciell formulering, en bild, eller en konstig åsikt. Ibland är det nåt annat. En kommentar, en ful inredningsdetalj eller ett humoristiskt mästerverk.

Hur som helst har jag länkat bakåt och skrivit kring hur jag ser på saken i dag. För det finns så mycket jag har ändrat åsikt kring. I det här arkivet finns så sjukt många skämskuddar, men jag tycker ändå det ska få finnas kvar (om inte annat, så för att bevisa att utvecklingen har gått framåt).

Och det här är bara början!

Countdown: 10 dagar.

8 reaktioner till “Veteranen.”

  1. Grattis till vinsten! Måste bara berätta om ett inlägg du har skrivit för länge sedan som jag ännu tänker på ibland. Det var när Milea var nyfödd och du skrev om en incident då en annan baby där på avdelningen blev sämre och dog. Det var så mycket känsla i det där inlägget du skrev att jag satt och grät en evighet efter att jag hade läst det.Vet ju inte om du har med det i din lista, men ville ändå berätta att det var något av det mest rörande jag någonsin läst. Och herregud, att läsa det nu när jag har egna barn skulle antagligen lämna mig som en blöt pöl efteråt.

  2. Grattis till vinsten! Måste bara berätta om ett inlägg du har skrivit för länge sedan som jag ännu tänker på ibland. Det var när Milea var nyfödd och du skrev om en incident då en annan baby där på avdelningen blev sämre och dog. Det var så mycket känsla i det där inlägget du skrev att jag satt och grät en evighet efter att jag hade läst det.Vet ju inte om du har med det i din lista, men ville ändå berätta att det var något av det mest rörande jag någonsin läst. Och herregud, att läsa det nu när jag har egna barn skulle antagligen lämna mig som en blöt pöl efteråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.