10 Blondinbella-frågor.

2016 11 0303.22.551

 

I dag hade jag inget brännhett bloggämne i rockärmen, men ändå en otrolig skriviver i fingertopparna. Suktade avundsjukt mot Peppe som hade haft förstånd att efterlysa publikens frågor. För sent att göra det nu. Då fick jag den mycket briljanta idén att googla ”frågestund” och landade i ett två år gammalt inlägg av Blondinbella. Problemet löst! Har hört att återbruk är hett.

Here we go, 10 frågor från Blondinbellas frågestund 2014:

 

Fråga ett:

Hej Isabella. Först o främst måste jag tacka för en underbar blogg. Läser den varje dag min fråga är: brukar du läsa alla kommentarer som du får på varje bild som du lägger ut på instagram?

– Hej du! Nu är jag ju inte Blondinbella, så jag får ju inte så jättemånga kommentarer på Instagram, så ja, jag läser dem alla.

 

Fråga två:

How do you deal with being jealous? I mean, i always have problems if my huspand wants to spend a man-time, oder even to go on man-holidays. I would never tell him, that he shouldnt do it, but everytime my head is full of all these girls finding him attractive or spending time with his single-boyfreinds. And always, if iam not with him at our free-time, i have these typical thoughts that drive me crazy. I am almost 30 years old, and we have the best soulmade-relashionship, thats why i dont want these feelings to happen enymore. How do you deal with such things? Greetings from germany:)

– Ja du, svårt att relatera till det där. Min egen man reser en hel del med sina kompisar, som exempel ska han nu tillbringa nyåret med sina bästisar i London. Jag vet att det gör honom gott, så det är med glädje jag vinkar av honom på dylika resor. Det betyder också att jag själv har samma möjlighet. Resa iväg med mina kompisar när jag behöver det. I övrigt är jag väldigt glad över att svartsjuka är ett icke-ämne i vår relation. Har förstås upplevt det i tidigare relationer och orkar verkligen inte med sånt trams i vuxen ålder, sori nu.

 

Fråga tre:

Varför har du Gillis så långa dagar på förskolan när du kan typ jobba samtidigt som du har Sally och skryter hur lätt hon är att ha hand om. Då kan väl du likaväl ha Gillis bara några timmar i veckan på förskolan och ha han hemma med er istället för att jobba? Känns som du är lite bekväm av dig. Du säger själv han blivit mer kärleksfull och vill gosa med er, kan det vara så att han är rädd att känna sig utanför? Inget illa ment. Bara lite tankar.

– Om jag skulle vara du skulle jag skita i att leka expert på ett område du inte har en jävla aning om. Och eventuellt hålla dina åsikter för dig själv. Inget illa menat. Bara lite tankar.

 

Fråga fyra:

Hej Bella! Jag är 21 år och jag har haft en bästa vän för en lång tid, sedan jag gick i 6:an. Jag beslutade för två år sedan att bryta vår vänskap då hennes handlingar sårade mig och jag började bli en person som jag inte tyckte om. Jag antar att vi förändrades och växte ifrån varandra. Än idag är det smärtsamt då jag alltid trott att hon kommer att vara en del av mitt liv föralltid. Jag har på senaste tiden funderat på att höra av mig till henne men jag är inte säker på om det är rätt beslut. Jag har svårt att gå vidare och hitta nya vänner. Vad ska jag göra?

– Jag tycker du ska höra av dig och säga som det är, att hon sårade dig, men att du saknar henne ändå. Jag tycker alla människor är värda en andra chans. Bjud henne på en kaffe och prata igenom saken! Kanske leder det ingenvart, eller kanske ni blir vänner igen. Du har ju inget att förlora. Lycka till!

 

Fråga fem: 

Hej! Var det någon som reagerade över att du och Odd fick barn ”tidigt” i relationen? Ska åka till London i sommar har du några Londontips?

– Nu har jag ju inte barn med Odd, utan med Sami. Och vi hade bara känt varandra i ett halvår när vi blev preggers, men det var ingen som reagerade negativt på det – tvärtom. Alla blev jätteglada! Inte en enda suris, vad jag kan minnas. Och London – jag rekommenderar att gå och se en – eller alla – musikaler! Och så rekommenderar jag att du åker med ditt kompisgäng istället för familjen.

 

Fråga sex:

Har du högmod? Mina vänner har fått höra från DINA gamla vänner att du är en person som är extremt egoistisk och bara tänker på dig själv?

– Jag kan tipsa om att bilda dig en egen uppfattning om Bella. Jag tycker det är eländigt att bilda sig en uppfattning baserat på någon annans åsikt. Jag tycker det här händer hela tiden. Att någon man har hört illa om visar sig vara riktigt trevlig. Det är så mycket som handlar om personkemi här i världen. Även om någon klickar jättemycket med någon jag tycker om, betyder det inte att vi också blir bästa vänner. Och tvärtom. Försök att ge alla en ärlig chans.

 

Fråga sju:

Jag undrar vad du gör för att hålla koll på vikten? Precis som du så gillar jag att unna mig något gott men det blir lätt för mycket vilket ju självklart gör att vikten går uppåt.. Har du något tips på hur man unnar sig ”lagom mycket”?

– Jag kan tycka att det finns något besvärligt i att du säger att det finns något som är ”för mycket”, vilket antyder om att det finns en mall att passa in i. Jag tycker att det känns väldigt förr i tiden att hålla koll på vikten. Alla kroppar är lagom. Alla kroppar är kroppar. Inget annat.

 

Fråga åtta:

Hej! Jag undrar hur du tänker kring det att Odd snusar när ni har barn? Hur kommer ni att resonera när barnen blir äldre, för att inte de ska börja snusa/röka?

– VARFÖR ENVISAS DU MED ATT KALLA SAMI FÖR ODD? Nå nä, men samma problem här. Sami snusar. Jag fasar kanske lite för att barnen ska trilla dit med tanke på att statistiken ju säger att barn till rökande/snusande föräldrar löper större risk. Rolig fakta: Milea brukar alltid säga att det är så äckligt att ”pappa äter snus”.

 

Fråga nio:

Hur blir man som du och vågar prata inför folk? Själv grubblar och oroar jag mig alltid flera veckor på förhand inför en presentation.

Jag har egentligen ingenting emot att hålla föreläsningar och presentationer. Tror nyckeln ligger i att vara riktigt väl förberedd (dvs. att jag i princip ska kunna allt utantill, vilket förstås är ganska tidskrävande). Sedan gör ju rutinen sitt också. Har man hållit några föredrag, så märker man att rösten och kroppsspråket blir säkrare. Men grubblandet sitter nog i sedan barnsben. Lite nervositet får jag alltid räkna med. Därför brukar jag ha fler stödord i mina slides under de första minuterna.

 

Fråga tio:

Hej Bella! Jag undrar lite över hur dina relationer med vänner som ännu inte har barn ser ut idag jämfört med innan du fick barn? En av mina bästa vänner fick nämligen barn för ett par veckor sedan och sedan slutet av hennes graviditet känns det som att hon helt glömt de vänner hon hade (har) som inte är mammor själva…

– Som den nyblivna mamma hon är får du ge henne lite space. Det är skitsvårt att hinna med relationer överhuvudtaget de första veckorna. Du skriver att det var två veckor sedan hon fick barn. Räkna med att hon lugnt får bubbla in sig lika länge till (eller tre-fyradubbelt). Som den goda kompis du är ger du henne den tid hon behöver. Själv har jag inte upplevt det här som ett problem. Har kvar mina vänner från förr – och fick nya roliga vänner på vägen. Barn ska inte vara ett kompishinder.

14 reaktioner till “10 Blondinbella-frågor.”

  1. Vilken kul idé på blogginlägg! Jag fastnade för fråga nr 6, vem säger ens så där?! "Mina vänner har hört av dina GAMLA vänner", kanske finns en orsak till att det är gamla vänner då… Eller jag tolkar det som f.d. 😀

  2. 😀 lustigt!

    Sista frågan känns igen, fast det nog är mer än 2 v sen ungen(arna) kom. har man int barn så hamnar man utanför, konstigt

  3. Hahaha, "varför envisas du med att kalla Sami för Odd?" Sitter här och fnittrar för mej själv, bästa "frågestunden" ever 🙂

  4. Vilken kul idé på blogginlägg! Jag fastnade för fråga nr 6, vem säger ens så där?! "Mina vänner har hört av dina GAMLA vänner", kanske finns en orsak till att det är gamla vänner då… Eller jag tolkar det som f.d. 😀

  5. 😀 lustigt!

    Sista frågan känns igen, fast det nog är mer än 2 v sen ungen(arna) kom. har man int barn så hamnar man utanför, konstigt

  6. Hahaha, "varför envisas du med att kalla Sami för Odd?" Sitter här och fnittrar för mej själv, bästa "frågestunden" ever 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.