Sofia Jannok.

 

Eftersom jag ser mig själv som din personliga tipsare, ska jag komma med ett bra tips som råkade komma i mitt synfält för någon dag sedan när jag låg och kollade tablå-tv i min sjukstuga. Det är ju trots allt tisdag. 

På SVT visas nu en dokumentärserie i tre delar om Sápmi-artisten och klimataktivisten Sofia Jannok. Eftersom jag tyckte hon verkade som en riktigt bra och smart person ser jag mycket fram emot nästa avsnitt. Tänk att det finns så himla många coola människor som man inte känner till! Bra typ, bra budskap, spännande outfits och ny musik (tycker inte ni också att hon påminner lite om Hanna Enlund?).

Trots att jag är en del av en minoritetsbefolkning är det ändå svårt att relatera till samekulturen. Men känner ändå en så stor kärlek till den. Och en skyldighet att lära mig mer. Har också upptäckt att Sofia Jannoks musik (och joik överlag) är skön och lugn för en stressad själ.

Här kan ni kolla på första avsnittet av ”Världens Sofia Jannok” på SVT Play.

4 reaktioner till “Sofia Jannok.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.