Hiss & diss, vecka 48.

Under min arkivgenomgång har jag återupptäckt många bra bloggkoncept som har fallit i glömska. Till exempel den klassiska hiss & diss-listan. 

 

DISS

– Min telefon är full och whatsapp har börjat släpa. Missade bra kaffedejt pga detta senast idag.

– Barnen har smittats av en kompis och sjunger HELA tiden R.Kellys I believe I can fly (fast egentligen sjunger Milea ”Atu bli vatuflaj” och då skrattar man i smyg i tröjärmen). 

– Matinspisen. Tycker jag har tröttnat på all mat jag kan göra utan recept. Ett evigt ”vad ska vi äääääääääääta?” ljuder i vårt kök.

– Matheos feber (ibland svävar den över 39). När han inte ens orkar se på YouTube på teven så vet man att han är MEGASJUK. Ibland tappar han rösten också.

– Att jag drabbades av sommarstugesorg nu när vi tömde i helgen. Längtar så sinnessjukt mycket till nästa sommar. Kryper nästan under skinnet. Vill ut till Replot. För övrigt ska vi eventuellt dra in vatten till våren (hiss hiss!). Can’t wait. 

 

 

HISS

– Helsidesannons om VCS fulljour på Hesaris parad i morse. Stolt!

– I helgen väntar weekend med mina pärlor i Helsingfors. Har längtat så länge. Saknat så mycket.

– Att göra eget ingefärste med citron. Har i flera dagar tänkt att jag måste göra en video om hur jag gör det. Måste be Sami filma så kan ni få en VLOGG.

– Kajs låt Härkas (No var e nåo na twerkas). Kan det vara den bästa låten de gjort hittills?

Amanda, den bästa, har fått sin baby och bloggar som en tok ändå. Sånt blir man ju ändå glad av. 

– När det kommer till poddar vill jag hissa: Veckans bläcka, Nord & Francke, Mellan raderna, Under huden med Kakan Hermansson och Säker stil. 

– Little Jinder (skönt råjsig brud).

– Det slog mig att det inte är länge tills melodifestivalspektaklet kör igång. Ändå rätt trevligt med lite glitter och tonartsbyten mitt i vintern, va?

Kugge tipsade om humorserien Trettioplus på SVT. Såg två avsnitt igår och skrattade jättemycket åt den supermammiga mamman (ni som sett vet exakt vilken jag menar). Nästan lika bra som Mammor, men inte riktigt.

 

Vad kan du dissa / hissa i dag?

16 reaktioner till “Hiss & diss, vecka 48.”

 1. KAJ! Vi var på konsert på veckoslutet och nu spelar hem ti byin i 10-åringens rum nonstop. Jag trycker, jag trycker, jag trycker på min knapp…

 2. Linn! Håller precis på och skriver en scen som utspelar sig på Replot!! Men jag har ju aldrig varit där så jag hoppas jag och ett anteckningsblock får gästa er nästa sommar. Överlag behöver jag få lite insidertips om Vasa med omnejd och du får väldigt gärna vara min guru (du får också säga nej).

  För övrigt tycker jag att det tredje avsnittets parmiddag i Trettiplus är bland det roligaste jag sett. Håhå, de där svenskarna kan!

 3. Hiss: Den snälla, för mig halv-bekanta mannen, (vi jobbar på samma arbetsplats) som kom rusande efter mig igår och frågade om jag ville låna en tjuga när han hört att jag skulle tanka för min bil (hade dragit ut på det onödigt länge) var nästan utan bränsle men kortautomaten vid Jepo sale hade fått spunk så det gick enbart med kontanter och några sådana fick jag inte i dra kortet och få i kassan. Man ba TACK till dig, jag kom mig nu hem utan problem!

 4. Limekyckling
  Pressa några lime. Pressa i vitlök efter smak. En skvätt japansk (vanlig) soja för sältan och en mindre skvätt kinesisk (söt, tjock, sirapsliknande) för färgen (kan uteslutas men jag gillar att den ger kycklingen färg) Strimla kycklingfileer eller håll dem hela. Lägg dem i limeblandningen. Alltihop i ugnen tills klart. Häll limevätskan av kycklingen och lägg i kastrull. Koka upp med grädde o red med maizena . Servera med ris, bulgur eller vad man nu gillar. Min bästa vardagsrätt. Ibland halverar jag tomater i och ugnsbakar i olivolja m fast peppar, vitlök, salt på samma gång som kycklingen steks. Ibland marinerar jag kycklingen i lime o vitlök över natten (ingen soja då jag är rädd att saltet ska dra ut vätskan) . Mums, gissa vad jag har i ugnen nu? ?

 5. KAJ! Vi var på konsert på veckoslutet och nu spelar hem ti byin i 10-åringens rum nonstop. Jag trycker, jag trycker, jag trycker på min knapp…

 6. Linn! Håller precis på och skriver en scen som utspelar sig på Replot!! Men jag har ju aldrig varit där så jag hoppas jag och ett anteckningsblock får gästa er nästa sommar. Överlag behöver jag få lite insidertips om Vasa med omnejd och du får väldigt gärna vara min guru (du får också säga nej).

  För övrigt tycker jag att det tredje avsnittets parmiddag i Trettiplus är bland det roligaste jag sett. Håhå, de där svenskarna kan!

 7. Hiss: Den snälla, för mig halv-bekanta mannen, (vi jobbar på samma arbetsplats) som kom rusande efter mig igår och frågade om jag ville låna en tjuga när han hört att jag skulle tanka för min bil (hade dragit ut på det onödigt länge) var nästan utan bränsle men kortautomaten vid Jepo sale hade fått spunk så det gick enbart med kontanter och några sådana fick jag inte i dra kortet och få i kassan. Man ba TACK till dig, jag kom mig nu hem utan problem!

 8. Limekyckling
  Pressa några lime. Pressa i vitlök efter smak. En skvätt japansk (vanlig) soja för sältan och en mindre skvätt kinesisk (söt, tjock, sirapsliknande) för färgen (kan uteslutas men jag gillar att den ger kycklingen färg) Strimla kycklingfileer eller håll dem hela. Lägg dem i limeblandningen. Alltihop i ugnen tills klart. Häll limevätskan av kycklingen och lägg i kastrull. Koka upp med grädde o red med maizena . Servera med ris, bulgur eller vad man nu gillar. Min bästa vardagsrätt. Ibland halverar jag tomater i och ugnsbakar i olivolja m fast peppar, vitlök, salt på samma gång som kycklingen steks. Ibland marinerar jag kycklingen i lime o vitlök över natten (ingen soja då jag är rädd att saltet ska dra ut vätskan) . Mums, gissa vad jag har i ugnen nu? ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.