Lucka 1: Kommentarer och surisar.

julkalender2

Välkommen till min allra första julkalenderlucka! Vad roligt vi ska ha! I 24 dagar framöver ska vi göra roliga tillbakablickar i det 10-åriga arkivet. 

 

Vi börjar med en tidsresa till 2011. I det skedet var jag föräldraledig med en treåring och en bebe. Klicka på bilden (eller här) för att komma till inlägget. Jag valde det här inlägget av två orsaker:

1. Kolla mängden kommentarer!
2. Tänk, då fick jag negativa kommentarer!

2011 var ett av de sista riktigt bra kommentarsåren, innan andra snabbare medier kom och åt upp en del. Tänk att en vanlig sketen tisdag i mars kunde jag mitt i allt ha 87 kommentarer under ett inlägg. Det känns ju totalt ouppnåeligt i dag. 

Men med 87 kommentarer under ett inlägg fick man också räkna med att folk missförstod en hel del (eller kanske rent av ville missförstå) som t.ex kommentaren jag lyfter fram i inlägget. Den där typen av kommentarer får jag aldrig nu för tiden. Jag har varit totalt skonad från alla former av näthat de senaste åren. Jag får så gott som aldrig sura kommentarer, nu när jag tänker på det (med tanke på hur diskussionsklimatet på övriga internet har utvecklats de senaste åren får man verkligen vara lycklig).

Men det kunde vara rätt så tjafsigt i kommentarsfälten under den här tiden. Speciellt just efter att jag vann det första bloggpriset var det ett jävla gnäll. Här finns ett annat inlägg där jag lyfter upp en typisk bloggkommentar från den tiden. Det var som om folk på den tiden upplevde bloggare som nåt hotfullt, folk liksom fattade inte att folk kunde gilla bloggar. Ändå hängde de runt i kommentarsfälten och spydde, haha. Glöm inte att kolla kommentarmängden under det, 112! Otroligt.

Stort tack till er, kära läsare, som håller så fin och konstruktiv ton på Sevendays. Att skriva och publicera för er känns tryggt. Tack.

28 reaktioner till “Lucka 1: Kommentarer och surisar.”

 1. Intressant att du skriver övergått till snabbare medier. Jag har på nåt vis under de senaste åren tänkt att folk (speciellt sura troll då) övergått till bredare medier. Istället för att sura ner ett kommentarsfält i en blogg, där ändå bara bloggens läsare ser kommentaren, vänder de sig till hela sin bekantskapskrets på en gång (typ fejjan).
  Nåja, det var en metakommentar, jag är genuint glad att det suras mindre i kommentarsfälten , men ledsen att vissa fina diskussioner försvinner på bekostnad av det sen…

 2. Jag blir smått förvånad, faktiskt, över bloggklimatet då för några år sedan. Jag följde inte så många bloggar själv då, men är glad över att bloggvärlden verkar ha gått framåt och åt rätt håll, då det känns som att många av dagens bloggare (och följare) hellre lyfter fram varandra än stjälper andra. Ser framemot många intressanta bloggluckor fram till jul 🙂

  1. Ja, det här blir jättekul!

   Ps. Tycker bloggare alltid har varit duktiga på att lyfta varandra. Mest vissa bloggläsare som har varit lite .. hmm.. ja, tröga i sina kommentarer.

 3. Herregud! Mängden sura tanter och farbröder alltså. ? Eller de e ju inte sura eller bittra de bara "säger det som det är" (HAHAHA TACK FÖR DET LIKSOM – said nobody ever). Hoppas innerligt att bloggarna har trevligare kommentarsfält numera.

 4. Jag har inte heller fått ta emot näthat eller sura kommentarer. Det är jag jätteglad över. Men sedan ser jag stor skillnad på kommentarerna beroende på vilka ämnen man bloggar om.
  Skönt att du får ha en trevligare blogg-miljö nu.
  H. Kitty

 5. Oj, någon var visst lite sur… Otrevliga människor som inte förstår att "har du inget bra att säga behöver du inte säga något alls". Men jag håller inte riktigt med dig att det har blivit bättre sedan 2011… Jag upplever att folk fortfarande är ganska, hmm, otrevliga på nätet.

  1. På alla andra platser på internet verkar det ha blivit värre, men det verkar som den finlandssvenska bloggvärlden har gått en egen (snällare) väg!

 6. Intressant att du skriver övergått till snabbare medier. Jag har på nåt vis under de senaste åren tänkt att folk (speciellt sura troll då) övergått till bredare medier. Istället för att sura ner ett kommentarsfält i en blogg, där ändå bara bloggens läsare ser kommentaren, vänder de sig till hela sin bekantskapskrets på en gång (typ fejjan).
  Nåja, det var en metakommentar, jag är genuint glad att det suras mindre i kommentarsfälten , men ledsen att vissa fina diskussioner försvinner på bekostnad av det sen…

 7. Jag blir smått förvånad, faktiskt, över bloggklimatet då för några år sedan. Jag följde inte så många bloggar själv då, men är glad över att bloggvärlden verkar ha gått framåt och åt rätt håll, då det känns som att många av dagens bloggare (och följare) hellre lyfter fram varandra än stjälper andra. Ser framemot många intressanta bloggluckor fram till jul 🙂

  1. Ja, det här blir jättekul!

   Ps. Tycker bloggare alltid har varit duktiga på att lyfta varandra. Mest vissa bloggläsare som har varit lite .. hmm.. ja, tröga i sina kommentarer.

 8. Herregud! Mängden sura tanter och farbröder alltså. ? Eller de e ju inte sura eller bittra de bara "säger det som det är" (HAHAHA TACK FÖR DET LIKSOM – said nobody ever). Hoppas innerligt att bloggarna har trevligare kommentarsfält numera.

 9. Jag har inte heller fått ta emot näthat eller sura kommentarer. Det är jag jätteglad över. Men sedan ser jag stor skillnad på kommentarerna beroende på vilka ämnen man bloggar om.
  Skönt att du får ha en trevligare blogg-miljö nu.
  H. Kitty

 10. Oj, någon var visst lite sur… Otrevliga människor som inte förstår att "har du inget bra att säga behöver du inte säga något alls". Men jag håller inte riktigt med dig att det har blivit bättre sedan 2011… Jag upplever att folk fortfarande är ganska, hmm, otrevliga på nätet.

  1. På alla andra platser på internet verkar det ha blivit värre, men det verkar som den finlandssvenska bloggvärlden har gått en egen (snällare) väg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.