7 fria associationer.

Jag tänker cirka en miljon tankar om dagen. 700 000 av dem tänkte jag antagligen också igår, eftersom min stimuli här hemma är lika med noll. Å andra sidan ska jag inte gnälla, för jag orkar inte heller med andra människor, så jag får skylla mig själv. Några tankar jag har tänkt många gånger följer här:

1. Hur i hela fridens värld är det möjligt att det har gjorts ännu en till säsong av Gladiatorerna på TV4?! Det tänker jag precis varje år. Ett mer värdelöst tv-program finnes ej på denna jord. Vem ser skiten? Vem håller tittarsiffrorna uppe? Begriper ej.

2. Nya pappabloggen Pappamonologerna här på Sevendays kan vara det bästa som den finlandssvenska bloggvärlden har producerat på år och dar. Jag riktigt längtar efter varje nytt inlägg och blir aldrig besviken. En sån stara! 

3. Jag har fyra mellobiljetter till deltävlingen i Växjö som jag inte behöver. Gäller alltså den 18 februari. Skulle så gärna sälja dem till dig. Hör av dig om du vill köpa! Om den här kroppen börjar work with me lite bättre, så ses vi där!

4. Mina barn är världens bästa barn när vi är ensamma hemma. Direkt Sami kommer hem, eller mamma och pappa är här, eller när vi är i Vörå, förvandlas de till fullskaliga monster som gör allt för att ha ihjäl varandra. Men när de är hemma med mig så lyder de som små änglar. Även om jag inte stiger upp ur sängen  på hela dagen funkar vår vardag helt friktionsfritt. De gör allt på kommando. Klär på sig, äter, leker, går ut och rastar sig, hämtar mellanmål till mig etc. De har verkligen full förståelse för sin arma mor och det älskar jag dem gränslöst för.

5. Min doftkänslighet vet inga gränser just nu. Minst en gång om dagen spyr jag av obehag för mig själv. Nu är det här sannerligen överkurs, men att kissa är verkligen en kamp. Jag vet aldrig om jag ska hinna kissa klart innan jag spyr av att det är så obehagligt. En annan vardaglig syssla som jag å det grövsta spänner mig inför: Tandborstning. Bara jag känner tandkrämslukten börjar det gå runt i magen. Att ha en tandborste i munnen är SÅ HEMSKT.

6. Inatt låg jag vaken flera timmar eftersom jag mådde fem före spy-illa och vågade därmed inte somna. Då började jag tänka på plastbadkar för vuxna. Ni vet, såna där flyttbara som barnen har. Finns det sådana? Skulle döda för ett sånt. Varför finns det inga sådana på Ikea? Vet ni om det finns sådana att köpa någonstans i Finland? I så fall önskar jag mig ett sånt när jag fyller om 15 dagar.

7. Herregud, jag fyller 31 om två veckor! Vart försvann det här året? Nå, i en dimma av ångest och kriser och spya, såklart. Kommer alltså att vara 31 när jag får barn. Var väl 21 när jag blev gravid med första. I tio år har jag hållit på med den här skiten. Inte klokt. Ibland när jag kommer in i mörka avgrunder får jag angst av att Sami kommer att vara nästan 50 när det här barnet är 10. Och nästan pensionär när DEN STACKAREN TAR STUDENTEN (eller var den nu vill göra med livet). Vi som var så unga och gröna föräldrar. Pah.

 

74 reaktioner till “7 fria associationer.”

 1. Det där med gladiatorerna är verkligen ett mysterium. EN gång kan det vara roligt att se, men varje fredag (eller om det är lördag, i don't know) år efter år! WHY?

    1. Min mamma. Hon älskar Let's dance. Fast ännu mer den danska versionen, den ser hon också. Och allra mest So You Think You Can Dance. Den gillar jag med. De andra stödjer jag bara för mammas skull.

 2. Denna sida har jag spanat på länge!! (jag delar din dröm men kan inte bestämma mig för om det är vettigt eller ej men köper du så köper jag, för nog ÄR det drömmen med ett badkar! ?)

  1. Det enda som oroade mig var att deras webb såg så sjukt oproffsig ut. Men kollade faktiskt på dem inatt. Jag ska försöka googla runt. Men om jag inte hittar något annat kan jag höra av mig, så kan vi beställa tillsammans! 🙂

   1. Jag tänkte på det med, sen såg jag att det var en medelålders dam som hade "shoppen" och tänker då att hon kanske inte är så tekniskt lagd. Nu ska jag googla hur man kunde beställa dem direkt från Kina!

   2. Glöm inte bort att kontakta mig om ni på nått vis kommer på hur man kan beställa direkt från Kina?.

  1. Barnen, och vi vuxna också (inte ljuga!), ser varje avsnitt. Det ska dessutom bandas och ses på nytt på söndagar. Eat that! Fast då är det nog bara barnen som orkar.
   Programmet kallas för Glada motorerna hos oss.
   Kämpa på där!

 3. Åh, vad härligt (fast egentligen inte) att jag inte är den enda som haft svårt (vilken underdrift) med tandkräm! Jag led tack och lov inte av samma åkomma som du gör, men illamående var jag, och avslutade VARENDA tandborstning med att spy. Säkert gjorde det susen för tandhygienen..

   1. Jag led av bulimi i många långa herrans år, har hela mitt liv lidit av att extremt lätt bli illamående (bil,buss,båt,tåg,trötthet,hungrig you name it) och har spytt redigt med alla tre, långa tider. O ja mina tänder är byebye. Hoppas dina inte tar lika stryk! ❤

 4. Angående tanke nr.7… Mina föräldrar var 41 respektive 46 när de fick mig. Och varken jag eller de har angstat för det (så vitt jag vet iaf) Så, no worries på den fronten. Hoppas du mår bättre snart! 🙂

  1. 38 och 46 här också, även jag ett sladdbarn (sist av fyra). Och själva var vi 30 respektive 41 då dottern föddes. Anser oss inte vara gamla men det är väl upp till dottern att avgöra sen… ☺️

 5. Finns ju små uppblåsbara bassänger, hehe. Jag har också badkarsdrömmar och har testat barnbassäng. Inne. Lite knepigt att tömma, dock.

 6. Herriguud så humoristisk skönt ärlig pappamonologen är hann bara läsa några inlägg men hohoo julgransstädnig skötväskor o the perfekt life. Hoppas många läser.?

 7. Jepp! Kanske inte älskar men ser nog mer än gärna på gladiatorerna. Finns ju verkligen INGET annat på tv heller under helgerna… Speciellt intresserad är ju barnen och hölls uppe till 22.30 igår för att titta.

 8. Gladiatorerna är en stor favorit här hos oss, så vi håller tittarsiffrorna uppe!
  Räknade just ut att det blir samma ålderskillnad på första och tredje barnet åt dina som för mina barn, och när ena snart fyller 15 och den andra 6 skulle man ju tro (hoppas) att de inte är dom två som strider mest sinsemellan, men så är det tyvärr!

 9. Alltså nu blev jag SÅ sugen på vuxenbadbalja. De var ochså rätt fina de på husochhemma! En rooooosa ?
  Och då jag var gravid nu senast jobbade jag som frisör och uuuurk för påfuktat smutsigt hår. Luktar ju illa annars också men som gravid…
  Flopp för gladiatorerna samt Fångarna på fortet.
  Hoppas du snart få må bättre!!

 10. Det där med tandkrämen förstår jag SÅ väl. Jag kunde inte med de vanliga tandkrämerna (ingen tvål, inget shampoo, ingen duschgel, INGET FICK LUKTA ENS LITE NÅGOT!!! Iget var värre än doftande hår. Alltså URK.
  Men jag hittade Weledas salt tandkräm och med den kunde jag borsta tänderna. Den spyr jag nästan av när jag inte är gravid men som gravid var det min räddning!! Kramar ❤

 11. Det där med gladiatorerna är verkligen ett mysterium. EN gång kan det vara roligt att se, men varje fredag (eller om det är lördag, i don't know) år efter år! WHY?

    1. Min mamma. Hon älskar Let's dance. Fast ännu mer den danska versionen, den ser hon också. Och allra mest So You Think You Can Dance. Den gillar jag med. De andra stödjer jag bara för mammas skull.

 12. Denna sida har jag spanat på länge!! (jag delar din dröm men kan inte bestämma mig för om det är vettigt eller ej men köper du så köper jag, för nog ÄR det drömmen med ett badkar! ?)

  1. Det enda som oroade mig var att deras webb såg så sjukt oproffsig ut. Men kollade faktiskt på dem inatt. Jag ska försöka googla runt. Men om jag inte hittar något annat kan jag höra av mig, så kan vi beställa tillsammans! 🙂

   1. Jag tänkte på det med, sen såg jag att det var en medelålders dam som hade "shoppen" och tänker då att hon kanske inte är så tekniskt lagd. Nu ska jag googla hur man kunde beställa dem direkt från Kina!

   2. Glöm inte bort att kontakta mig om ni på nått vis kommer på hur man kan beställa direkt från Kina?.

  1. Barnen, och vi vuxna också (inte ljuga!), ser varje avsnitt. Det ska dessutom bandas och ses på nytt på söndagar. Eat that! Fast då är det nog bara barnen som orkar.
   Programmet kallas för Glada motorerna hos oss.
   Kämpa på där!

 13. Åh, vad härligt (fast egentligen inte) att jag inte är den enda som haft svårt (vilken underdrift) med tandkräm! Jag led tack och lov inte av samma åkomma som du gör, men illamående var jag, och avslutade VARENDA tandborstning med att spy. Säkert gjorde det susen för tandhygienen..

   1. Jag led av bulimi i många långa herrans år, har hela mitt liv lidit av att extremt lätt bli illamående (bil,buss,båt,tåg,trötthet,hungrig you name it) och har spytt redigt med alla tre, långa tider. O ja mina tänder är byebye. Hoppas dina inte tar lika stryk! ❤

 14. Angående tanke nr.7… Mina föräldrar var 41 respektive 46 när de fick mig. Och varken jag eller de har angstat för det (så vitt jag vet iaf) Så, no worries på den fronten. Hoppas du mår bättre snart! 🙂

  1. 38 och 46 här också, även jag ett sladdbarn (sist av fyra). Och själva var vi 30 respektive 41 då dottern föddes. Anser oss inte vara gamla men det är väl upp till dottern att avgöra sen… ☺️

 15. Finns ju små uppblåsbara bassänger, hehe. Jag har också badkarsdrömmar och har testat barnbassäng. Inne. Lite knepigt att tömma, dock.

 16. Herriguud så humoristisk skönt ärlig pappamonologen är hann bara läsa några inlägg men hohoo julgransstädnig skötväskor o the perfekt life. Hoppas många läser.?

 17. Jepp! Kanske inte älskar men ser nog mer än gärna på gladiatorerna. Finns ju verkligen INGET annat på tv heller under helgerna… Speciellt intresserad är ju barnen och hölls uppe till 22.30 igår för att titta.

 18. Gladiatorerna är en stor favorit här hos oss, så vi håller tittarsiffrorna uppe!
  Räknade just ut att det blir samma ålderskillnad på första och tredje barnet åt dina som för mina barn, och när ena snart fyller 15 och den andra 6 skulle man ju tro (hoppas) att de inte är dom två som strider mest sinsemellan, men så är det tyvärr!

 19. Alltså nu blev jag SÅ sugen på vuxenbadbalja. De var ochså rätt fina de på husochhemma! En rooooosa ?
  Och då jag var gravid nu senast jobbade jag som frisör och uuuurk för påfuktat smutsigt hår. Luktar ju illa annars också men som gravid…
  Flopp för gladiatorerna samt Fångarna på fortet.
  Hoppas du snart få må bättre!!

 20. Det där med tandkrämen förstår jag SÅ väl. Jag kunde inte med de vanliga tandkrämerna (ingen tvål, inget shampoo, ingen duschgel, INGET FICK LUKTA ENS LITE NÅGOT!!! Iget var värre än doftande hår. Alltså URK.
  Men jag hittade Weledas salt tandkräm och med den kunde jag borsta tänderna. Den spyr jag nästan av när jag inte är gravid men som gravid var det min räddning!! Kramar ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.