Jag, jag, jag.

Jag gör: Har bakslagsdag i soffan. Äter nötter, andas frisk luft från öppna fönstret. 

Jag kan: ..inte tro att jag skulle få en sån här spydag efter så många lovande dagar. Däremot kan jag SÅ relatera till hur det är att ha monstruös baksmälla. 

Jag köper: Absolut ingenting. Mina pengar är slut. Jag väntar på beslut om sjukdagpenning. 

Jag borde: Duscha. 

Jag måste: Inse att mina jeans inte längre går på mig. Har inte testat, men är alldeles säker. Måste snart planera för vanliga kläder. Har inte haft annat än mjukisbralla i två månader. Så fruktansvärt jobbigt med vanliga kläder. 

Jag vet: Att jag snart kommer att gå tillbaka till jobbet och att det kommer att göra så gott för mitt psyke. Däremot lite orolig för hur jag ska orka rent fysiskt. Jag får fortfarande hjärtklappning och megaflås av att gå upp och ner för trappan här hemma. 

Jag tycker: Att det ser ut som våren har kommit till Brändö i dag. Värsta megasolen! Ah, så härligt om det är sant!

Jag tänker: Mycket på hur jag hoppas på en helt vanlig, vaginal förlossning där barnet ligger rätt väg. Och så tänker jag på hur glad jag är att jag inte blött överhuvudtaget den här gången. I det här skedet av Mileas graviditet hade jag redan blött i fyra veckor. 

Jag förbrukar: Mobilbatteri like never before. Jag lyssnar konstant på poddar och det äter så mkt batteri. Lyser alltid rött hos mig.

Jag lyssnar: Se t.ex svar ovan. Men lyssnar också mycket på melankolisk musik som denna och denna. SÅ BRA! Ibland gråter jag för att det är så vakärt.

Jag drömmer: Om att vakna en morgon och lita på att kroppen inte spyr. Om en vardag där jag själv bestämmer om jag ska resa mig eller inte. Om våren, takdropp och stunden när jag vrider om nyckeln till Soltorpet. 

Jag längtar: Efter att få svulla med mat. Typ gå till August och äta en megaportion musslor, fränäre och aioli. Kanske mellanlanda på sushi på Magokoro och sedan avsluta med fyra kakor på Raawka. Jag saknar maaaaaaaaat.

Jag fasar: För att jag ska bli utan partiell sjukdagpenning för min utmattning och således vara tvungen att gå upp i arbetstid direkt. Just nu darr på ribban från Kela. Det var tydligen inte bra att jag kom med en annan diagnos (hyperemesis) här emellan. Kaki.

Jag använder: Sugrör. Så svårt att dricka utan sugrör. Dessutom försöker jag samtidigt skona mina tänder som verkar riktigt medtagna nu. 

Jag njuter: Av att fantisera framåt. Av att hänga med kompisar som gör att jag glömmer bort att jag mår illa. 

Jag blir: Rörd av precis allt. Klumpihalsen is my middlename.

Jag äter: Det som går ner. Och den här veckan mycket Sannan ruokakassi. Jag föll för all reklam i sociala medier och beställde. Men i regel kan ni räkna med att jag i alla fall äter naturell yoghurt. 

Jag dricker: Bubbelvatten (vad skulle jag göra utan soda stream?) med pressad citron. Och vet ni, den här veckan har jag druckit kaffe (!!!).

Jag struntar i: … att jag är så ENFORMIG i mitt bloggande. Men vet ni, det blir bättre. 

16 reaktioner till “Jag, jag, jag.”

 1. jess! Bir så glad av att läsa din text. Du skriver förresten väldigt väldigt levande och bra.
  Borde nog dikta ihop nånting , tycker jag.
  Och tänk ja:Våren var faktiskt här idag. Märkte det när jag körde till butiken och tog mej in bland hyllorna. Går inte ut idag. Jobbar.
  Och försöker låta bli att bli galen av glädje över våren… Tvi… som man fått vänta på den…

 2. Om det är så att du inte blir beviljar partiell sjukdagpenning så kan det ju eventuellt vara ett alternativ att söka en 40-50% tjänstledighet (utan lön) från din arbetsgivare och samtidigt söka om partiell vårdpenning från Fpa. Det blir nog ett betydande inkomstbortfalll (jämfört med en 100% lön), men kan vara värt det ifråga om ork och livskvalitet.

 3. Läste att en stor bidragande orsak till varför barnen så ofta ligger dåligt till i livmodern är för att vi spenderar alldeles för mycket tid i soffa neller kontorsstol = dålig position. Inför nästa graviditet planerar jag att sitta i lotusställning på golvet varje gång jag behöver sitta så att barnet säkert ligger rätt! Hehe…

  /En som hade en jobbig förlossning

 4. jess! Bir så glad av att läsa din text. Du skriver förresten väldigt väldigt levande och bra.
  Borde nog dikta ihop nånting , tycker jag.
  Och tänk ja:Våren var faktiskt här idag. Märkte det när jag körde till butiken och tog mej in bland hyllorna. Går inte ut idag. Jobbar.
  Och försöker låta bli att bli galen av glädje över våren… Tvi… som man fått vänta på den…

 5. Om det är så att du inte blir beviljar partiell sjukdagpenning så kan det ju eventuellt vara ett alternativ att söka en 40-50% tjänstledighet (utan lön) från din arbetsgivare och samtidigt söka om partiell vårdpenning från Fpa. Det blir nog ett betydande inkomstbortfalll (jämfört med en 100% lön), men kan vara värt det ifråga om ork och livskvalitet.

 6. Läste att en stor bidragande orsak till varför barnen så ofta ligger dåligt till i livmodern är för att vi spenderar alldeles för mycket tid i soffa neller kontorsstol = dålig position. Inför nästa graviditet planerar jag att sitta i lotusställning på golvet varje gång jag behöver sitta så att barnet säkert ligger rätt! Hehe…

  /En som hade en jobbig förlossning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.