Inget som stör.

Det finns ju alltid ogjorda sysslor i en människas liv som tynger. Räkningar som ska betalas, beslut som ska fattas och uppgifter som ska tas tag i. Sällan är man helt fri från den där känslan att man borde borde borde.

Jag är till på köpet ganska usel på att ta tag i just sånt.

Kan till exempel stirra ångestfyllt på en räkningshög i en vecka utan att ta tag i den. Även om jag vet att jag hur lätt som helst kunde resa mig och betala dem. Och hur skönt det skulle vara efteråt. Men jag ba ooooorkar inte. Det är en egenskap jag finner totalt förkastlig i mig själv. Ser på Mello, köper chips och betalar en påminnelse istället.

Och låter räkningshögen tynga mig omedvetet.

I början av veckan fick jag ett megaryck och sa till mig själv: ”Aj että det skulle vara skönt att vara helt fri från praktisk tyngd och dåligt samvete, nu prkl gör jag det!”. Allt sånt som stör min feeling ska BORT. Redas upp. Förintas.

Så jag bet ihop och började med att betala alla räkningar jag samlat på mig (aaaah!). Sedan gick jag upp i arbetstid (YES!). Sedan styrde jag upp fjolårets bokföring för mitt företag med min bokförare (herregud den känslan var som en DROG!). Sedan tackade jag nej till några jobbuppdrag jag dragit mig för att tacka nej till (BRAVO!). Och så betade jag av alla olästa mejl i inkorgen – och svarade!

Och sedan var det som om jag svävade på moln. Allt som allt tog det två dagar att förinta all skit som stör mitt hjärnflow. Och vad lär vi oss av det? ABSOLUT INGENTING. Jag kommer antagligen att vara i samma sits igen om en månad. Men herreguuuuuuuuuud det är skönt att vara helt fri i tanken. Just nu finns det ingenting jag borde. Kunde leva i detta tillstånd lite oftare. 

Jaja, ville bara rapportera från ett behagligt tillstånd. Hejtå.

14 reaktioner till “Inget som stör.”

  1. Varför beställer du inte e-fakturor och ställer in så att de betalas automatiskt. Då skulle du ju slippa en jobbig grej.

  2. e-fakturor. Minns int när ja betala nåt manuellt sist. Sku aldri orka. Allt kmr till mailen. "Denna betalas automatiskt", så man har koll på va som händer.

  3. Oh, detta skriver Nina Åkestam om i "Meningen med hela skiten!" Låna/köp den och läs om Kampvredet, helps som fasen. Hade (har) precis samma irriterande känsla som du beskriver, men efter att ha skrivit in i kalendern att fakturera/betala fakturor/betala hyra 10.00-11.00 samma dag varje månad så blev det plötsligt lite lättare. Strukturerar upp skiten, liksom. På något vänster lurar man hjärnan att det inte finns något annat alternativ.

  4. Varför beställer du inte e-fakturor och ställer in så att de betalas automatiskt. Då skulle du ju slippa en jobbig grej.

  5. e-fakturor. Minns int när ja betala nåt manuellt sist. Sku aldri orka. Allt kmr till mailen. "Denna betalas automatiskt", så man har koll på va som händer.

  6. Oh, detta skriver Nina Åkestam om i "Meningen med hela skiten!" Låna/köp den och läs om Kampvredet, helps som fasen. Hade (har) precis samma irriterande känsla som du beskriver, men efter att ha skrivit in i kalendern att fakturera/betala fakturor/betala hyra 10.00-11.00 samma dag varje månad så blev det plötsligt lite lättare. Strukturerar upp skiten, liksom. På något vänster lurar man hjärnan att det inte finns något annat alternativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.