Från fredagssoffan.

Hej fredagkvällen, dig tillbringar jag tillsammans med mina barn i en soffa på en bränd ö mitt i ett vintervitt Österbotten (inatt kom det massor av snö!). Har en tortilla i magen,  ett nyfärgat hår och tulpaner på bordet. Kunde knappt bli bättre. Eller jo, stunden kunde också innehålla ett glas rödvin (men någon måtta får det vara på perfektionen).

 

hemma2

hemma3

 

Tänkte att jag kunde öppna datorn och låta hjärnan rinna ut på tangentbordet när jag ändå inte har annat för mig. Har alltså hängt några välförtjänta timmar i frissan denna eftermiddag. Har verkligen haft ett galet obehag för mitt hår och utväxt den senaste tiden. Det är inte KLOKT hur skönt det känns med nyklippt och slätt hår igen. Just nu är jag i en sånt skede när jag inte orkar med gerillakrig mot utväxt och lugg. Så jag färgade håret mörkt igen. Ni ska få se en bild när dagsljuset uppenbarar sig igen. 

Igår var Anna-Lena och Jenny med familjer här och gjorde sushi. I dag har jag haft en liten listeriaångest (jag åt den kallrökta laxen, jaix), men det var ju så gott. Och så spelade vi en omgång Det sociala spelet. Roligt att liva upp livet på en sketen torsdagkväll. Vi gjorde för övrigt en smarrig efterrätt igår (eller det var Anna-Lena som utförde). Lätt var den också! Hemgjord Bounty. Ungefär lika lätt som kokosbollar. Receptet hittar du här om du vill testa. Lovar det är värt det. 

Ps. Vi åt upp ALLT på bilden här nedan.

 

hemma4

 

I dag har jag gjort en mycket god gärning för denna blogg. Jag laddade min Canon-kamera och tänkte att det kunde vara dags för att återinföra bilder som ett element i den här bloggen. Kan verkligen beundra er för att ni har stått ut med så här otroligt texttunga inlägg (och återvunna instabilder). 

Nä, nu ska jag steka plättar och äta med grädde och jordgubbssylt. Har många kilo till målvikten. Hejtå!

16 reaktioner till “Från fredagssoffan.”

 1. Agnes var sjuuukt imponerad när jag i bilen på väg hem berättade att det var jag som hade gjort Bountyn! Hon hade svårt att tro att jag talade sanning 😀 Och jag var tvungen att lova att göra den igen snart – den var ju såå god!

   1. Ja herregud, jag skrattade så jag nästan dog när jag berättade om incidenten åt Anders ikväll. Så sjukt att jag liksom inte reagerade på vad du höll på med heller 😀

 2. Hej! Verkar kanske dumt att fråga men får man använda kemikalier i sitt hår när man e gravid? Jag trodde man inte fick… (De sku vara så skönt å få håret uppdaterat..)

 3. Här är en gravid medsyster som käkar sushi typ två gånger i veckan. Har läst att det borde va ok, så jag försöker att inte angsta. Sushi är nämligen det bästa jag vet och jag går sönder om jag inte får det. I Japan äts det sushi precis som vanligt vid graviditet.Så kan de, kan jag har jag tänkt.

 4. Agnes var sjuuukt imponerad när jag i bilen på väg hem berättade att det var jag som hade gjort Bountyn! Hon hade svårt att tro att jag talade sanning 😀 Och jag var tvungen att lova att göra den igen snart – den var ju såå god!

   1. Ja herregud, jag skrattade så jag nästan dog när jag berättade om incidenten åt Anders ikväll. Så sjukt att jag liksom inte reagerade på vad du höll på med heller 😀

 5. Hej! Verkar kanske dumt att fråga men får man använda kemikalier i sitt hår när man e gravid? Jag trodde man inte fick… (De sku vara så skönt å få håret uppdaterat..)

 6. Här är en gravid medsyster som käkar sushi typ två gånger i veckan. Har läst att det borde va ok, så jag försöker att inte angsta. Sushi är nämligen det bästa jag vet och jag går sönder om jag inte får det. I Japan äts det sushi precis som vanligt vid graviditet.Så kan de, kan jag har jag tänkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.