Min gissning inför Andra chansen.

mello vaxjo

 

Nästan varje dag sedan jag var på Mellon har jag tänkt att jag borde dra en liten rapport om hur det var att uppleva showen live. Men det känns som ett övermäktigt inlägg för just denna kväll, eftersom det bara återstår en halvtimme tills andra chansen går av stapeln. 

Läste just att fyra (!) bidrag går vidare från andra chansen till final (det var sannerligen lite i överkant). Tycker att det här duellsystemet är så orättvist. Hade hellre sett att det var en helt vanlig röstning, som i deltävlingarna. Inte fyra en mot en-dueller. Nåja, om jag sku dra en liten tippning här.

 

Duell 1

FO&O – Gotta Thing About You
De Vet Du – Road Trip

Jag gissar: Här tror jag på FO&O. Men det kanske beror på att jag har hört den fler gånger och sett dem live. Tycker ändå den svänger lite om man anstränger sig. Men sedan vet man ju att svenskar gillar pajiga, skojsiga nummer, så den där roadtrip-bilen kanske är ”rolig”. Mina barn tycker t.ex den är bra och det är alltid farligt, för de är kända för att ha usel musiksmak. Påminn mig att jag ska berätta en rolig historia om FO&O från Växjö lite senare.

 

Duell 2

Axel Schylström – När ingen ser
Lisa Ajax – I Don’t Give A

Jag gissar: Här tycker jag båda är semi-usla. Men Axel vinner för att präkigt folk stör sig på Lisas svärande. Plus att det är en pojke som sjunger = folk röstar flitigare. För mig spelar det ingen roll vem som går vidare.

 

Duell 3

Boris René – Her Kiss
Dismissed – Hearts Align

Jag gissar: Om jag ska vara ärlig fick jag youtuba båda för att minnas hur låtarna gick och artisterna såg ut. Och det är ju sällan bra i mellosammanhang. Tyvärr. Tycker inte om den svängiga Timberlake-popen i Her kiss. Men tror ändå den funkar bättre än Hearts align (man glömmer den snabbare). Här tycker jag det är SJUKT att någon av dessa ska gå till final. Fanns hundra andra bättre i startfältet.

 

Duell 4

Anton Hagman – Kiss You Goodbye
Loreen – Statements

Jag gissar: Här är jag osäker på om hårda youtubefans eller gamla meriter slår högre. Tycker Loreen gjorde ett bra framträdande förra veckan (även om de senaste årens mystik och flummighet känns lite väl påklistrade – liksom come on, du var just med i svenska Idol). Nå väl, sådana som Loreen äter små antons till frukost. 

 

Vad tror ni?

2 reaktioner till “Min gissning inför Andra chansen.”

  1. Håller med dig om alla faktiskt! Fast i duell 1 blir det nog tight. Och i duell 2 så tror jag att Axel vinner pga hans förflutna som brännskadad och allt han gått igenom pga det, inte pga folks präktighet 😉

  2. Håller med dig om alla faktiskt! Fast i duell 1 blir det nog tight. Och i duell 2 så tror jag att Axel vinner pga hans förflutna som brännskadad och allt han gått igenom pga det, inte pga folks präktighet 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.