Ofin fråga.

Jag utlovade en obekväm historia från ölserveringsområdet från mellon i Växjö. Stämningen i korridorerna i arenan var festlig och klockan var kanske kvart före start och vi stod och trängde oss kring ett ståbord.

Det var svettigt, trångt och packat. Jag och Nathalié stod som bordvakter i det enda lediga bordet som fanns tillgängligt (alla andra köade efter en skumpa eller en sista öl innan det var dags att söka oss till våra sittplatser). 

Fram till bordet stegade två snygga pantertanter, cirka 40 plus. De hade inget ledigt bord och frågade:

– Tjena, får vi stå här medan era vänner köar?

– Nåmen såklart, sa vi på hård finlandssvenska.

– Ah, snällt. Tack! Det var så trångt här. Säg till när vi ska gå!

– Iiingen panik, det är lugnt, stå kvar ni!

 

Och så började såklart smalltalket (eftersom svenskar i regel är trevliga):

– Ja, vad tror ni om dagens tävling då?

– Vi är här för att heja på vår kompis Krista, så vi tror förstås på henne! Ni då?

– Vi är här med FO/O, så vi håller på dem!

 

Eftersom pojkarna i FO/O är relativt unga (18-19 år) och dessa pinglor lite äldre drog Nathalié till med en rimlig fråga (ja, det får man väl ändå säga).

– Ja, så ni kanske är deras mammor då?

Och exakt här dog stämningen. Den gick från hundra till noll på 0.2 sekunder. Det gick att skära i luften. Det blev akward, helt enkelt.

– Nee, vi är bara deras vänner, sa de torrt.

Eftersom magin var bruten blev vi mycket glada att våra finska vänner kom tillbaka med händerna fulla av skumpa och öl. Vi sa adjö och så tänkte vi inte mer på det. 

Ända tills Jema messade en screenshot följande morgon: 

 

17121998 1504284612938806 1583255421 o

 

Den vi just hade mammat var alltså en flickvän (inte undra på att stämningen var lite ”spänd”, heh).

46 reaktioner till “Ofin fråga.”

 1. Att tala är silver, att tiga är guld
  eller
  He finns int na surrogat för vete
  men e hjälper till hålla käften

 2. Jag fick inte ens den minsta lust att fnissa. "Snygga pantertanter 40 plus". What?? När har 40-åringar blivit pantertanter? Och plötsligt har det blivit ok att göra sig lustig över att kvinnan är äldre än mannen i ett förhållande. Hade det varit tvärtom (kvinnan ung, mannen mycket äldre) hade ingen fnissat. Inte ens bemödat sig att göra ett blogginlägg. Nu blev det plötsligt jätte roligt med en fadäs att kalla flickvännen för mamma. Nej – jag drar inte ens på munnen.
  Och nej – jag är varken (panter)tant eller har en betydligt yngre pojkvän (han är faktiskt 5 år äldre än mig). Så personligen känner jag mig inte prickad på nåt sätt. Tycker bara allmänt illa om all åldersrasism som börjat smyga sig in i vårt samhälle. Usch!
  Tack och förlåt!

   1. Äh, det var väl ingen åldersrasism heller! Jag fick förresten som yngre (dock över 18) stanna kvar på en krog som jag inte märkt att hade en betydligt högre ålderdsgräns, vakten som kom till bordet tittade på mitt ID och informerade om åldersgränsen, men fortsatte med "men du är här med din pappa va?"! Inte läge att rätta honom, jag fick som sagt stanna 😀

   2. Pantertanter är åtminstone 70 år!! Och ju äldre man själv blir desto svårare blir det att uppskatta åldern på folk tycker jag.

   3. Alltid ska det finnas de som vrider och vänder på allt så det blir så himla negativt. Voi että så tråkigt för dem!

 3. Ha ha. Underbart. Pantertanter rules! Där ser ni gröngölingar. Vänta bara, snart börjar Lifvet. Hälsn Nelkyt ja risat.

 4. Roligt! Fnissade nog men kan också säga att jag med reagerade på din definition av pantertant. Är själv 39 och för mig är pantertanter minst 70… Men kul story iaf!

   1. Pantertant=äldre vital dam. Serien The Golden Girls (på svenska Pantertanter) handlade just om fyra 70+are. Förstår att situationen blev lite pinsam, men alltså om de hållit förhållandet hemligt två år betyder det att de var 17 och 46 då de träffades. Känns inte helt ok och jag undrar vad reaktionerna hade varit om hon varit den yngre…

 5. Usch, det är inte ens couger-varning på det, det känns inte ok . Då man är 19 är man ju fortfarande tonåring!

 6. Haha så kul! Egentligen tycker jag mest synd om Nathalié,kanske tur att hon int sa att de va hennes pojkvän där vid bordet. O de är väl helt klart en relevant fråga om hon såg ut att vara 29år äldre.

 7. Att tala är silver, att tiga är guld
  eller
  He finns int na surrogat för vete
  men e hjälper till hålla käften

 8. Jag fick inte ens den minsta lust att fnissa. "Snygga pantertanter 40 plus". What?? När har 40-åringar blivit pantertanter? Och plötsligt har det blivit ok att göra sig lustig över att kvinnan är äldre än mannen i ett förhållande. Hade det varit tvärtom (kvinnan ung, mannen mycket äldre) hade ingen fnissat. Inte ens bemödat sig att göra ett blogginlägg. Nu blev det plötsligt jätte roligt med en fadäs att kalla flickvännen för mamma. Nej – jag drar inte ens på munnen.
  Och nej – jag är varken (panter)tant eller har en betydligt yngre pojkvän (han är faktiskt 5 år äldre än mig). Så personligen känner jag mig inte prickad på nåt sätt. Tycker bara allmänt illa om all åldersrasism som börjat smyga sig in i vårt samhälle. Usch!
  Tack och förlåt!

   1. Äh, det var väl ingen åldersrasism heller! Jag fick förresten som yngre (dock över 18) stanna kvar på en krog som jag inte märkt att hade en betydligt högre ålderdsgräns, vakten som kom till bordet tittade på mitt ID och informerade om åldersgränsen, men fortsatte med "men du är här med din pappa va?"! Inte läge att rätta honom, jag fick som sagt stanna 😀

   2. Pantertanter är åtminstone 70 år!! Och ju äldre man själv blir desto svårare blir det att uppskatta åldern på folk tycker jag.

   3. Alltid ska det finnas de som vrider och vänder på allt så det blir så himla negativt. Voi että så tråkigt för dem!

 9. Ha ha. Underbart. Pantertanter rules! Där ser ni gröngölingar. Vänta bara, snart börjar Lifvet. Hälsn Nelkyt ja risat.

 10. Roligt! Fnissade nog men kan också säga att jag med reagerade på din definition av pantertant. Är själv 39 och för mig är pantertanter minst 70… Men kul story iaf!

   1. Pantertant=äldre vital dam. Serien The Golden Girls (på svenska Pantertanter) handlade just om fyra 70+are. Förstår att situationen blev lite pinsam, men alltså om de hållit förhållandet hemligt två år betyder det att de var 17 och 46 då de träffades. Känns inte helt ok och jag undrar vad reaktionerna hade varit om hon varit den yngre…

 11. Usch, det är inte ens couger-varning på det, det känns inte ok . Då man är 19 är man ju fortfarande tonåring!

 12. Haha så kul! Egentligen tycker jag mest synd om Nathalié,kanske tur att hon int sa att de va hennes pojkvän där vid bordet. O de är väl helt klart en relevant fråga om hon såg ut att vara 29år äldre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.