Feeling och feeling.

linngravid

 

Kroppslig feeling: Att bo i min kropp just nu är som att bo i tre storlekar för små kläder – hur stora kläder jag än har. Jag känner mig alldeles för liten för mig själv. Vilket säkert är helt normalt när man föder upp människa i vecka 22. Sväller som en tok just nu. Så stor som jag är nu var jag på förlossningen med de andra barnen. Det bådar gott för min målvikt (+30 kg). ”Varför denna vikthets?” kanske någon undrar. Nå, jag göder mig i hopp om att få samla på mig lite amningsfett. Var i tiderna tvungen att sluta amma Matheo eftersom jag vägde 49 kg och såg ut som en människa drabbad av svält (är 172 cm lång). Försöker ladda bättre denna gång. Plus att jag tycker om mat. Mycket mat. Bilden ovan kan vi kalla ”glada kinder”.

Själslig feeling: Är glad och lätt i sinnet. Har många goda tankar i omlopp. Samtidigt kan jag ibland drabbas av akut sorg när jag tänker på att det snart är maj och dags är vinka adjö till mina kollegor (lyckligtvis har jag andra personliga projekt som jag kan sysselsätta mig med för att få sommaren att gå). Men först ska jag njuta som en galning av att finnas och verka i ett sammanhang som ger mig så mycket. Jag och Anna-Lena har så många roligheter på gång under våren. 

Dagens feeling: Åt riktigt härlig frukost på Fazer i mycket gott sällskap. Ska så fortsätta dagen ut, eftersom jag snart ska möta upp nytt gott sällskap för middag och KAJ:s succéshow på Wasa Teater. Barnen förstås mycket uppspelta. 

Humoristisk feeling: Mitt senaste skratt var sexbastaren här hemma som tackade nej till hårt rågbröd pga svårt att äta med lösa framtänder: ”nej tack, du vet ju hur besvärligt jag har det med mina löständer”.

Gårdagens feeling: Vi har fantastiska klassföräldrar i Matheos klass i år (igen). Igårkväll samlades hela klassen på discobowling och pizza. Varje gång man bowlar tänker man samma sak ”men guuud, det här måste vi göra om snart”. Det var så kul, även om jag förstås var orolig för att någon skulle misstänka att jag svalt ett av kloten.

Nå, det var dagens rapport. Nu ska jag läsa en bok (Vänd om min längtan av Ann-Luise Bertell – har börjat SÅ lovande) och chilla lite innan kvällens festligheter. Hej så länge!

4 reaktioner till “Feeling och feeling.”

  1. Oh, jag förstår preciiis! Gick upp bara 7kg med första (och hittills enda) barnet – trots att jag tycker jag åt sjukt mycket? Ammade och ammade och på mina 162cm vägde jag efter 5mån 39kg. PANIK! Fortsatte nog amma, men började dricka en gainomax eller två vid varje måltid, mellan varje måltid, vid varje amning… Plus en hel del med Ben & Jerry's, hehe. Hoppas på en till unge i något skede så följer med spänning din viktökning 😀

  2. Oh, jag förstår preciiis! Gick upp bara 7kg med första (och hittills enda) barnet – trots att jag tycker jag åt sjukt mycket? Ammade och ammade och på mina 162cm vägde jag efter 5mån 39kg. PANIK! Fortsatte nog amma, men började dricka en gainomax eller två vid varje måltid, mellan varje måltid, vid varje amning… Plus en hel del med Ben & Jerry's, hehe. Hoppas på en till unge i något skede så följer med spänning din viktökning 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.