5 tankar från dygnet som gått.

reppen

 Soltorpet i vinterskrud.

 

1. I vanliga fall när barnen tränar brukar jag sitta i Fennia-arenan och kolla på vid sidan av planen eftersom jag fortfarande av någon anledning tycker om att se deras utveckling och rörelseglädje. Men igår kände jag mig vild och galen och tänkte att jag istället skulle tanka bilen och handla mat. För omväxlingsskull (nu snackar vi vild och galen här igen) så bestämde jag mig för Lidl. Och herregud, det var så billigt att jag inte ännu har kommit över chocken. Jag bar två överfulla matkassar till bilen, för bara 26 euro. Herregud, bara jag köper mjölk och bröd i min lähikauppa så kommer jag knappt under 30 euro. Så kreisi.

2. …förvisso hade jag av misstag stulit en olivolja som jag hittade väl dold i kundvagnen när jag kom ut. Det var bara att gå in med skammen och säga ”ursäkta fröken, jag råkade stjäla den här”. Men fick till all lycka betala och sedan hämta mina barn, utan att bli bojad i ett bakrum. 

3. Igår när Sami hämtade mig från jobbet sa han att det var stockning i början av Kyrkoesplananden eftersom en man fått motorstopp i backen framför trafikljuset. När vi körde där förbi på vägen hem stod samma man med samma varningsblinkers och såg osäker ut. Nå, nu stannar vi, sa vi. Och så hjälpte Sami mannen att rulla bort bilen från körfilen. Eftersom jag inte är i mitt livs form just nu, satt jag i bilen och väntade. Men tänkte få hjärtstillestånd av irritation när jag såg hur fruktansvärt egoistiska folk är i sådana här situationer. Både Sami och bilmannen blev halvt manglade av bilisterna runt omkring som hade noll överseende med att de försökte få bilen ur körfilen. Om alla bara hade stannat och låtit dem rulla till trottoaren hade allt varit över på 30 sekunder, men djiizuz FOLK GASADE OCH PINADE SIG FÖRBI och betedde sig som allmänna DÅRAR. Och där hade stackaren stått i säkert en kvart innan någon ens stannade och frågade om han behövde hjälp. Finland, skärp er.

4. När någon frågar hur jag mår säger jag ”faktiskt helt som vanligt, tror jag!” eftersom jag varken vill påminnas om eller bejaka mitt illamåendes existens. Jag tror att jag nu lider av så kallat vanligt graviditetsillamående, eftersom det går att botas med typ citronvatten, ingefärate och ”frisk luft”. Jag tror att det här är mitt vanliga mående, eftersom jag har blivit så van vid att ständigt ha en liten äckelklump i spyhalsen. Just nu spyr jag kanske en gång i veckan. Kan inte begripa hur skönt det ska bli att helt slippa skiten. Även om det går hur bra som helst att leva med vardagsliv med äckelklumpen nu.

5. I helgen var vi för första gången för i år ut till Replot och grillade lite körv. När pilkarna på isen utanför hade gått hem, landade tre alldeles absurt stora havsörnar vid pilkhålet och mumsade på fiskarnas rester. Efter björnen är havsörnen mitt absoluta favoritdjur. De är så stora och läskiga att man helt tappar andan. Så mäktigt att få se dem på nära håll. Visste ni att de kan ha ett vingspann på 2,5 meter? Det, mina vänner, är till och med kreisigare än Lidl.

12 reaktioner till “5 tankar från dygnet som gått.”

 1. Punkt 3: JA! Det är inte klokt hur folk beter sej. Som tur är jag gift med (en man som bär på) världens största civila kurage. Själv är jag ganska omodig ännu, men den blir bättre hela tiden, min förmåga att ingripa och hjälpa där det behövs. Men hördu, när sammanträder gravidklubben?

 2. Lidoll! säger vi och tankar bröd, choko och gräddjoughurt. Ibland har dom träleksaker som är förunderligt funktionella och hållbara. Men alltså ingefära håvade jag också i mej. Det är nåt speciellt med färsk riven ingefära på osockrad Alpenmysli i naturell joughurt med skivad banan.

 3. Förutom billig mat har ju Lidl ofta billiga helt random produkter. Jag älskar att sitta och kolla igenom Lidl-nytt (reklam) och se om det är underkläder, barnleksaker, träningsprylar eller inredning som gäller kommande vecka. Jag köpte faktiskt en lång dyna att sova med igår och inbillar mig att den ska rädda mig från foglossningshelvetet om nätterna. Jag hade laddat i flera dagar och stod redo med vässta armbågar utanför Jeppis Lidl igår kl 8. Ensam ??. Jag kommer att bli en sjukt störande pensionär.

 4. Lidl försöker vi också komma ihåg att handla från så ofta vi bara kan, men ofta kräver det två omgångar, en Lidl och sen en till från nån annan butik med allt man inte fick från Lidl… Men frukt, mjölk och wc-papper är super därifrån!
  Har också en man med enorm kurage att stanna och hjälpa folk. Brukar nog försöka jag också men handlar det om män som behöver hjälp så brukar jag nog fega ur och tänka att dom vill väl inte ha hjälp av en kvinna… 😉 En gång stannade vår bil i brandkårskorsningen, den där stora you know, och då var jag väldigt snabb att stiga ur och skuffade faktiskt bilen till lilla bensinstationen runt hörnet. Ingen hann väl fundera på att hjälpa mig, så snabb var jag. Livrädd att orsaka stopp för nån annan… 🙂 Fattar det ännu inte heller själv, hur snabbt jag var igång och skuffade den. Barnen va små och hade nyss somnat i bilen och vaknar av att mamma småspringer utanför bilen med dörren upp… Värsta mardrömmen att bilen stannar i en korsning med fullt av andra bilar… Hoppas aldrig, aldrig det händer igen! Och eftersom jag vet hur det känns nu brukar jag hoppa in som hjälp ifall jag ser nån annan "nödig". 😉

 5. Punkt 3: JA! Det är inte klokt hur folk beter sej. Som tur är jag gift med (en man som bär på) världens största civila kurage. Själv är jag ganska omodig ännu, men den blir bättre hela tiden, min förmåga att ingripa och hjälpa där det behövs. Men hördu, när sammanträder gravidklubben?

 6. Lidoll! säger vi och tankar bröd, choko och gräddjoughurt. Ibland har dom träleksaker som är förunderligt funktionella och hållbara. Men alltså ingefära håvade jag också i mej. Det är nåt speciellt med färsk riven ingefära på osockrad Alpenmysli i naturell joughurt med skivad banan.

 7. Förutom billig mat har ju Lidl ofta billiga helt random produkter. Jag älskar att sitta och kolla igenom Lidl-nytt (reklam) och se om det är underkläder, barnleksaker, träningsprylar eller inredning som gäller kommande vecka. Jag köpte faktiskt en lång dyna att sova med igår och inbillar mig att den ska rädda mig från foglossningshelvetet om nätterna. Jag hade laddat i flera dagar och stod redo med vässta armbågar utanför Jeppis Lidl igår kl 8. Ensam ??. Jag kommer att bli en sjukt störande pensionär.

 8. Lidl försöker vi också komma ihåg att handla från så ofta vi bara kan, men ofta kräver det två omgångar, en Lidl och sen en till från nån annan butik med allt man inte fick från Lidl… Men frukt, mjölk och wc-papper är super därifrån!
  Har också en man med enorm kurage att stanna och hjälpa folk. Brukar nog försöka jag också men handlar det om män som behöver hjälp så brukar jag nog fega ur och tänka att dom vill väl inte ha hjälp av en kvinna… 😉 En gång stannade vår bil i brandkårskorsningen, den där stora you know, och då var jag väldigt snabb att stiga ur och skuffade faktiskt bilen till lilla bensinstationen runt hörnet. Ingen hann väl fundera på att hjälpa mig, så snabb var jag. Livrädd att orsaka stopp för nån annan… 🙂 Fattar det ännu inte heller själv, hur snabbt jag var igång och skuffade den. Barnen va små och hade nyss somnat i bilen och vaknar av att mamma småspringer utanför bilen med dörren upp… Värsta mardrömmen att bilen stannar i en korsning med fullt av andra bilar… Hoppas aldrig, aldrig det händer igen! Och eftersom jag vet hur det känns nu brukar jag hoppa in som hjälp ifall jag ser nån annan "nödig". 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.