Ultraljud i vecka 22.

ultraljud vecka 22

 

I dag var jag på ultraljudet jag snackade om. Skrattade riktigt högt åt mig själv – eller egentligen lika mycket åt er som sa att man minsann kan råka se könet på barnet om man har otur (eller tur – hur man nu ser på saken). Själv kunde jag inte ens se skillnad på mage och huvud. Händer eller fötter. Jag tror inte att jag är särskilt normalbegåvad när det kommer till anatomi, för i dag fanns det verkligen NOLL risk för att jag ens skulle ha prickat skrevet rätt. 

Förutom på slutet när barnmorskan kopplade på den realistiska vyn (sådan fanns inte när jag senast avlade barn). Det var verkligen ett OMG-moment. Att det är ens är möjligt att se så här tydliga bilder! På ett foster i bara vecka 22. Såg dock bara fejset, så ännu råder det stort mysterium om vad som rör sig där inne. Men alltså fejset – så sjukt att kunna se ansiktsdragen. Och fingrarna i munnen. Skrattade lika högt här, för den där profilen är identisk med min förstföddes som nyfödd.

”Aj det är en pojke?” sa Milken när hon såg den här bilden. Tydligen såg den väldigt manlig ut. Själv är jag bara nöjd över att allt har gått så himla bra så här långt. ”Allt är normalt” är det bästa jag kan höra (är inte direkt bortskämd med det). 

Yes!

8 reaktioner till “Ultraljud i vecka 22.”

 1. "allt är normalt" är ett ganska generöst utlåtande. Egon fick bedömningen "inget speciellt" i samma skede.

 2. Var själv på utlra i början av veckan (v.20) fick höra också att det var en pojke, men jag blev verkligen besviken!….visst bla bla klart att jag är glad att det är friskt! Men, barnmorskans svar om könet var väldigt "luddigt" + att jag har inte en fiber i min kropp som säger att det skulle vara en pojke!?? Har inte heller haft nån särskild önskan om att få en flicka, det har bara alltid känts så!??….Ska tilläggas att detta är mitt första, vad tror du om mina irrationella känslor Linn? 🙂

 3. Ja jag såg inte heller vad vi väntade även om vår inneboende var rätt generös med vinklarna, barnmorskan måste peka ut vad det var vi tittade på då vi frågade om hon kunde se könet. En bekant till mig som är barnmorska kom in i rummet och tittade två sekunder på skärmen och sa "åååh ni ska få en liten X!" Jag låg där och funderade va i hela fridens namn hon såg på för bilder för dom vi hade sett var rena rama gissningsleken för oss vanliga dödliga.

 4. Det finns ju massor av nya teorier som inte fanns ens då jag fick Lykke för något år sedan om kön :-). Ett där man redan runt v 6-7 kan se på vilken sida av livmodern bebis fäst sig. Höger/vänter uppe o nere, tydligen "föredrog" bebisen en viss plats beroende av könet. Något de "forskat" i typ :-p Jag fick iaf inget tidigt vul. Sen var det något med skall teorin. Flickor hade väl mer rund skalle och pojkar sluttande, eller var det tvärtom :-p Här är den intressanta bilden iaf om länken fungerar. 🙂 https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e1/4b/49/e14b491bbf0d2bd08d05e7bb79c8abe9.jpg
  Bra ändå att allt var bra på UL för er iaf 🙂 Det går nog undan nu… ^_^ själv har jag nått v 26 nu.

 5. "allt är normalt" är ett ganska generöst utlåtande. Egon fick bedömningen "inget speciellt" i samma skede.

 6. Var själv på utlra i början av veckan (v.20) fick höra också att det var en pojke, men jag blev verkligen besviken!….visst bla bla klart att jag är glad att det är friskt! Men, barnmorskans svar om könet var väldigt "luddigt" + att jag har inte en fiber i min kropp som säger att det skulle vara en pojke!?? Har inte heller haft nån särskild önskan om att få en flicka, det har bara alltid känts så!??….Ska tilläggas att detta är mitt första, vad tror du om mina irrationella känslor Linn? 🙂

 7. Ja jag såg inte heller vad vi väntade även om vår inneboende var rätt generös med vinklarna, barnmorskan måste peka ut vad det var vi tittade på då vi frågade om hon kunde se könet. En bekant till mig som är barnmorska kom in i rummet och tittade två sekunder på skärmen och sa "åååh ni ska få en liten X!" Jag låg där och funderade va i hela fridens namn hon såg på för bilder för dom vi hade sett var rena rama gissningsleken för oss vanliga dödliga.

 8. Det finns ju massor av nya teorier som inte fanns ens då jag fick Lykke för något år sedan om kön :-). Ett där man redan runt v 6-7 kan se på vilken sida av livmodern bebis fäst sig. Höger/vänter uppe o nere, tydligen "föredrog" bebisen en viss plats beroende av könet. Något de "forskat" i typ :-p Jag fick iaf inget tidigt vul. Sen var det något med skall teorin. Flickor hade väl mer rund skalle och pojkar sluttande, eller var det tvärtom :-p Här är den intressanta bilden iaf om länken fungerar. 🙂 https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e1/4b/49/e14b491bbf0d2bd08d05e7bb79c8abe9.jpg
  Bra ändå att allt var bra på UL för er iaf 🙂 Det går nog undan nu… ^_^ själv har jag nått v 26 nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.