Förfallet.

uak

 

Hade många långa planer för min lediga pre-helg som alltid infaller torsdag-fredag. Ingen annan hemma, bara jag själv, mycket kaffe och Gula huset. Det gick lite sisådär eftersom magsjukan kom till oss. Själv klarade jag mig undan, tack och lov. Men däremot förföll ju hela huset till något som närmast liknar en soptipp och här sitter jag nu och önskar att det fanns någon som tog tag i skiten. Golv och väggar flyter ihop i en enda oreda. Man vet liksom inte var man ska börja. 

I övrigt tog jag emot magsjukan med öppna armar, eftersom vi faktiskt varit oförskämt friska hela vintern. Nästan så där att man undrar vad som är fel när ingen någonsin får feber. Nu känns det som om våren kan komma på allvar. 

Nyss låg jag  i sängen och högläste för Matheo om en familj som fick sommarlov och flyttade till en holme i skärgården. Min egen längtan dit bara växer och växer. Finns bara en liten tanke som stillar mitt eviga trånande – och det är mitt nattkissande som har kört igång denna vecka. Ändå tills nu har jag sovit som en stock natten igenom. Men i början av veckan startade nattspringet (vaknar som ett annat klockverk 4.30). När jag tänker på kombinationen ”Replot + utedass + nattkiss + vargen + kallt + vått nattgräs” längtar jag lite mindre.

Nåja, nu ska jag försöka göra något åt förfallet i bilden. Kanske köpa fredagstulpaner när jag hämtar Milken från förskolan, vem vet. Någon belöning måste en väl ändå få för besväret. Hej så länge!

30 reaktioner till “Förfallet.”

 1. Jag säger bara en sak; KISI-HINK! då jag väntade första barnet bodde vi på villan hela sommaren och efter nån veckas spring-på-fuktigt-utedass-med-andan-i-halsen så skaffade jag ett kisi-ämbare 😀 som en slags vuxenpotta haha. väldigt smidigt! OBS det är trevligt om man kommer ihåg att tömma hinken någolunda diskret och snabbt sen på morgonen.

  1. Jamen just, det finns ju faktiskt sådana! Som på riktigt är ämnade för att kissa i. Man kan ju förstås också kissa i en vanlig hink, men jag tvivlar dessvärre på min förmåga att knäböja väldigt lågt i vecka 40 (haha, imagine när jag fäller omkull kisihinken och mig själv mitt i natten!).

 2. Pah, sådär ser det ut hos oss varje dag eftersom ingen orkar plocka bort skiten varje kväll.

 3. Det finns ju såna där portabla wc stolar med engångspåse. Jag har sett dem bara i lekolär katalogen på avdelningen för utepedagogiska grejer till dagis. Kanske du kunde ha en sån toa inomhus?
  Och om husets förfall, det där är vardag hos oss…

 4. När jag blev totalt sängliggande och min älskade mor tog med mig till sommarstugan för en välbehövd paus från soffan hemma hade vi en hink jag använde nattetid. Kör på det! Känns ju inte superfräscht men det slår myggbett vilken dag som helst!

 5. Jag tycker faktiskt att det där är den vackraste bilden nånsin från ert hem! Blev glad när jag såg den. Det ser hemtrevligt och inbott och mysigt ut. Inte så "oppsträka"! Tack för den!

  1. Exakt! Sådär ska det se ut i ett hem… inte nåt sterilt som ingen tycks bo i. Detdär är vardag hos mej å min familj,och vi lider inte ett skit av det!

 6. Härlig bild! Mera sånt i sociala flöden! Vi är väl fler än jag som ofta har det att se ut ungefär så? Dock är jag själv dålig på att visa upp det, ska väl erkännas…

  1. Så intressant att dylika bilder alltid får så gott mottagande. Förstår såklart att det kan ses som befriande att se andra med skit i hörnen. Men fattar faktiskt inte folk att alla har det så här – också de som bara postar städade bilder?

 7. Testa ett vanligt ämbare de är förvånansvärt höga o stabila man kan t.o.m sitta lite lätt och så finns de lock till också. Finns en risk på morgonen då barnen kommer eller man själv är glömsk ?… vid tantåder behöver man också ämbare på skären …

 8. Jag säger bara en sak; KISI-HINK! då jag väntade första barnet bodde vi på villan hela sommaren och efter nån veckas spring-på-fuktigt-utedass-med-andan-i-halsen så skaffade jag ett kisi-ämbare 😀 som en slags vuxenpotta haha. väldigt smidigt! OBS det är trevligt om man kommer ihåg att tömma hinken någolunda diskret och snabbt sen på morgonen.

  1. Jamen just, det finns ju faktiskt sådana! Som på riktigt är ämnade för att kissa i. Man kan ju förstås också kissa i en vanlig hink, men jag tvivlar dessvärre på min förmåga att knäböja väldigt lågt i vecka 40 (haha, imagine när jag fäller omkull kisihinken och mig själv mitt i natten!).

 9. Pah, sådär ser det ut hos oss varje dag eftersom ingen orkar plocka bort skiten varje kväll.

 10. Det finns ju såna där portabla wc stolar med engångspåse. Jag har sett dem bara i lekolär katalogen på avdelningen för utepedagogiska grejer till dagis. Kanske du kunde ha en sån toa inomhus?
  Och om husets förfall, det där är vardag hos oss…

 11. När jag blev totalt sängliggande och min älskade mor tog med mig till sommarstugan för en välbehövd paus från soffan hemma hade vi en hink jag använde nattetid. Kör på det! Känns ju inte superfräscht men det slår myggbett vilken dag som helst!

 12. Jag tycker faktiskt att det där är den vackraste bilden nånsin från ert hem! Blev glad när jag såg den. Det ser hemtrevligt och inbott och mysigt ut. Inte så "oppsträka"! Tack för den!

  1. Exakt! Sådär ska det se ut i ett hem… inte nåt sterilt som ingen tycks bo i. Detdär är vardag hos mej å min familj,och vi lider inte ett skit av det!

 13. Härlig bild! Mera sånt i sociala flöden! Vi är väl fler än jag som ofta har det att se ut ungefär så? Dock är jag själv dålig på att visa upp det, ska väl erkännas…

  1. Så intressant att dylika bilder alltid får så gott mottagande. Förstår såklart att det kan ses som befriande att se andra med skit i hörnen. Men fattar faktiskt inte folk att alla har det så här – också de som bara postar städade bilder?

 14. Testa ett vanligt ämbare de är förvånansvärt höga o stabila man kan t.o.m sitta lite lätt och så finns de lock till också. Finns en risk på morgonen då barnen kommer eller man själv är glömsk ?… vid tantåder behöver man också ämbare på skären …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.