Två kvällar ni måste infinna er på Sandögatan 7.

 

Inlägget är ett kommersiellt samarbete
med Wasa Teater

***

 

När jag mådde som allra, allra sämst i mina spydimmor försökte jag visualisera morsdagen som en möjlig vändpunkt i mitt inre och yttre mörker. Jag låg där och tänkte att allra senast på morsdagen måste vinden ha vänt. Tänkte att jag behöver boka in massa bra grejer med bra typer hela våren, så att jag säkert kommer på fötter igen (det gjorde jag ju betydligt snabbare, tack och lov). 

Men någonstans pladdrade vi löst med Jenny om att gå och se gästspelande Familjen Kaos på Wasa Teater (vi är båda stora fans av systrarna Kronlöf – såg dem en gång på Strampen, drabbades av brutal starstuckness och föll död ner). Och mitt i min dimma bestämde jag ”Nehepp, nu bokar jag, att vi inte i misstag blir utan blijetter”. Man kan helt enkelt inte gå miste om en sån här chans.

 

PRESS kronlof WEBB 1920x750

 

Familjen Kaos består alltså av Bianca och Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén. Ni känner dem förstås från Full Patte. Som faktiskt vann ”Årets humor” på Kristallen ifjol (skrek rakt ut). Hade för övrigt gärna sett succéshowen “Slå pattarna i taket” också. Men får vänta tålmodigt till morsdagshelgen, 12-13 maj, när de kommer till Wasa Teater. Kan knappt tro att det är sant. De har ju rötter i Vasa och brukar tillbringa delar av sina somrar här, så egentligen är det ju inte så konstigt, men är ändå så impad att vi har så här många bra gästspel på vår teater under våren. 

KAJ:s show var ju heller ingen besvikelse direkt, inte Iiris Viljanen heller (aldrig sett på maken till hyllad konsert). Tycker Wasa Teater har prickat alla rätt här. För det är ju inte bara Familjen Kaos som visas nu under våren, utan också ”Özz Nûjen är Rikard III”. Har sett bara klassisk stand up med Özz förut, så det blir ju ett trevligt hopp därifrån till Shakespeare. Özz är i stan 25-26.4.

 

OZZ 1920x750

 

Kan dessvärre inte min Shakespeare utan och innan, men har läst mig till att Hertigen av Gloucester, blivande kung Rikard III är maktgalen, manipulativ och bitter – med en ovanlig attraktionskraft på kvinnorna och männen omkring sig. Låter ju kanske inte helt långt ifrån en viss stor, manlig ledare i världen just nu. Pjäsen sägs spegla både vår nutid och vår framtid. Och gissningsvis får vi säkert gapskratt och allvar på vägen. Tror vi kan lita på det när det gäller Özz.

Eftersom jag har varit så fjärmad från omvärlden mest hela vintern känns det som om nu har världens lust att bara SLUKA HELA VÄRLDEN. Vill se alla filmer, ta in alla pjäser, gå på alla konserter och träffa typ alla människor som finns i hela landet.

Att gå på teater med en kompis kan vara det skönaste man kan göra just nu, tycker jag. Äta något på Ernst, prata-prata-prata, se en pjäs och sedan kanske ta ett vinglas efteråt. Aj aj aj, så härligt. Har också bokat in Kopparbergsvägen 2.0 som visas i april med annan kompis. Är kanske sist på bollen med att ha läst den boken, så den måste man förstås också se när den väl gästspelar på min teater (PLUS att det kan vara på sin plats att väga upp all humor med lite samhällsfrågor och tankeväckande fattigdom).

Det blir en kulturspäckad vår – och vad är väl bättre än det? När jag annars inte kan röra mig så mycket. Teater är ungefär den enda motionsform min kropp pallar just nu. Visst ses vi i vimlet?

 

 

Familjen Kaos bokar du här.
Özz Nûjen är Rikard III.
Kopparbergsvägen 2.0 bokar du här.

 

Glöm inte heller att gilla Wasa Teater på Facebook
och gilla dem på Instagram.

2 reaktioner till “Två kvällar ni måste infinna er på Sandögatan 7.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.