Sevendays vårlista 2017.

varen

 

Solen skiner som en annan dåre utomhus och jag ligger inne och snorar efter en lång arbetsdag i Jakobstad. Precis som förra veckan nappar jag på Sevvans veckovisa blogglista. Denna gång om våren (mycket passligt med tanke på solen och snoret).

 

Mitt bästa vårtecken: 1. Gatusopsbilen (ni vet det där lilla fordonet som borstar bort skiten från gatorna och gör trottoarerna så där skinande rena för alla nyinköpta, vita sneakers. 2. Raggare (med bas som spräcker vindrutor). Älskar bägge tu, för då vet man att himlen ligger runt hörnet.

 

Inför våren längtar jag alltid efter: Att få öppna livet på Replot. Den här gången är det dock med lite skräckblandad förtjusning, för livet där är så mycket mer fysiskt än hemma (klippa gräs, bära vatten, hämta ved etc.). Är lite orolig för att mina nerver inte håller för att vara så hjälplös. Min bästa tid i livet är ju när jag får springa av och an där. Kommer jag nu att lida stilla med foglossning i en stol, allt medan myggorna sakta käkar mig till middag?

 

Låt som ger mig vårkänslor:

 

Den här våren läser jag: Mycket finlandssvenskt. Tycker det ges ut så mycket bra litteratur på svenska i Finland att det känns som ett rent svek att inte läsa den. Men visst slinker det in en och annan udda fågel. Läste till exempel Carl-Johan Vallgrens ”Den videunderliga kärlekens historia” häromveckan. Det var ju inte direkt väntat, men skönt att ibland bryta av med något heeelt annat.

 

Min bästa våroutfit: Jag har köpt en daskigt gröngrå trench för länge sedan som jag väntar på att ta i bruk. Väntar också på att plocka fram mina vinröda Blankens-skor i sammet. Men annars har jag faktiskt inte så stor klädiver denna vår. Alla mina kläder är för små för så här stor mage. Känner att jag får satsa på att vara typ .. trevlig istället för snygg. 

 

Mat som jag förknippar med våren: Kunde t.ex vara Dongnais vårrullar för 1 euro styck på Brändö torg när de öppnar kiosken på vårkanten. Annars är ju smaken av skumpa något som direkt för tankarna till försiktig sol på trevande terrass. Och så ska vi ju inte förglömma den första riktiga grillmaten på egen grill, som förhoppningsvis också äts utomhus. Aj aj aj.

 

Våren doftar: När skiten i jorden tinat, så: varm asfalt. Älskar den doften, även om den inte är särskilt god-god. Men den lovar så mycket.

 

Om jag måste välja något dåligt med våren så säger jag: Samis brutala allergi mot allt som blommar. Om det skulle finnas en punkt som heter ”Våren låter” skulle jag svara ”som Samis nysningar”. Har aldrig ännu träffat Samis överman när det kommer till allergi. Hela våren ser han grotesk ut i ögonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.