Namn som börjar på M.

M trasket

 

Om man en gång har fastnat i ett bokstavsträsk är det svårt att ta sig upp. Här avser jag alltså namn man ger sina barn. Mina barn har tre namn var, två förnamn och ett efternamn, alla börjar på M (Maya Milea och Matheo Maximilian). I min familj började barnen på L, i mammas började barnen på D. Och så vidare i all oändlighet.

Konstigt egentligen hur vanligt det är att ge syskon namn som börjar på samma bokstav. Varför gör man så egentligen? Vad spelar det för roll om hundra år, när man är utflugen och vuxen?

Nåååja, nu har jag gått i den fällan och kommer mig inte upp. Har jag en gång börjat på det här spåret betyder det att jag inom loppet av fyra månader måste hitta två bra namn på M till det nya barnet. Att bryta mönstret nu skulle bara vara underligt (mitt ena barn som inte tycker att en baby är världens bästa juttu vill att den ska heta Bajskorven Jung, för att tydligt särskilja sig från oss andra).

Jag tycker att det finns rätt så många bra flicknamn på M, men pojknamn är svåra att hitta. De enda jag i dagsläget kan tolerera är Morris och Morgan. Men där tar det stopp (och när jag sedan tänker på att jag måste uppfinna ett mellannamn blir jag utbränd på direkten).

Alla M-namn för pojkar är så himla sjuttio-åttiotaliga (Markus, Mathias, Mikael – ni fattar). Jag tycker i smyg att det skulle vara lustigt att ta ett sånt namn, typ Mårten, men när jag ens tänker på att jag ska presentera mina barn blir det skrattfnatt ”Jo hej, det här är mina barn Matheo, Milea och … MÅÅÅRTEN!”.

Det måste liksom ändå klinga i någorlunda samma stil (tänk Martha, Mini eller My). Hur står det till med M-namn i era förråd? Har ni några bra pojknamn på lager?

 

(Obs! Ni behöver inte tipsa om Melwin, Mio, Malte, Max, Moritz, Melker, Mikkel, Milian, Milo, Milton, Mick, Marley eller Måns – de har jag fått kompisspam om redan och de funkar inte pga orsaker eller för att de redan finns runt omkring mig).

408 reaktioner till “Namn som börjar på M.”

 1. Du hade ju redan dissat Måns, det heter vårt mellanbarn. Förvånandsvärt ovanligt i Finland. Den yngre heter Malakias i mellannamn, efter äldre släkting på fäderne. Å själv har jag två M-namn. Det var mitt bidrag.

  Men det där med syskon på samma bokstav. Kobönderna döper alla kalvar födda på år 1 på A-bokstaven, år 2 på B, år 3 på C osv. Månne int det har någo med samhörighet att göra? Då när alla hette Karlsson och Andresson.

  1. – Manuel är för stifft
   – Mille kallas Milea av Matheos kaveris
   – Martinus är för mycket Marcus och Martinus
   – Marius är Kakkakaffes
   – Moltas låter som en ny i sydösterbotten (kunde lika gärna döpa honom till Molpe).

   HAHA, jag är så enkel att ha och göra med i den här frågan.

 2. Malte till tilltalsnamn. "Mina barn Matheo, Milea och Malte" – solklart! 😉 Kommer tyvärr inte på fler som du inte dissat redan…

   1. Ääh, inte kan man haka upp sig å likheter 🙂 Jag och kusinens kids heter Edvin och Edward och int ha nån klagat ännu 😉 Dom är f.ö. nästan lika gamla o vi har villorna bredvid varann 😛

  1. Ja smeknamn är ju det bästa jag vet! Tycker jättemycket om Matte! Men dessvärre är Molle en död katt och Micke är en kock. Manfred låter som en otäck tysk farbror som förvarar barn i sin källare. Och Molger låter som ett påhittat namn i ett barnprogram på SVT. Men Morris – GULD!

   1. Hej hej, Manfred är min österrikiska värdpappa anno 2004 och världens härligaste lilla gubbe! 😀

 3. Du hade så fina namn där redan i din vänskapskrets att det här blev svårt! Men kanske Marc, Mico eller Marlon. 🙂

  1. JA, det är URSVÅRT! Jag sa ju det! OMÖJLIGT! 🙂

   Mico heter många här. Och Marc går inte pga. slembollen Marc Anthony. Marlon låter så american cowboy i en film.

   1. Haha kanske Mark istället. Miro låter coolt. På näte kunde man kombinera era två namna (Linn o Sami) så föreslog den Albert och så sätter man M framför så Malbert ?

 4. Så kul! Vi blev utbrända och närapå skilsmässa då vi skulle hitta på ett pojknamn på J för att matcha storasystrarnas namn. Så vi var tvungna att avvika och ta ett helt annat namn. Men det blev helt okej ändå! ?
  Jag kommer med.. Mark, Mick och Mario ?

 5. Martin har du inte ännu dissat :'D
  Magnus är Karins man och Melchior en av de vise männen… Muhammed eller Mustafa?

  1. Ja hohho, det här är så svårt! Muhammed och Mustafa har jag inte i min absoluta närhet, men det känns svårt pga. snudd på kulturell appropriering?

   1. Sidu bara! Sori, de missade ja, måste ha läst slarvigt! Å ja som va så nöjd då ja kommit på ett som ingen annan ännu hade! 😀

 6. Oj jestas hur svårt, specillet då du har så fina namn på nej-listan. Tänkte föreslå Milo tills jag kom dit. Men hur uttalar du de? "Miiilo" eller "Milooo"? Kanske Milou?

 7. Jag har funderat om man verkligen kan utesluta alla namn som släktingar, kusiner eller kompisars barn har. Så länge det nu inte finns i absoluta närheten. Troligtvis kommer ju inte de personerna att umgås i framtiden ändå, och ifall de skulle så händer det ju att man har namnen i bekantskapskretsen ändå…
  Morris är helt bäst! Manlio vet jag en kille som heter. Moritz är coolt. ?

  1. Ja, det är bara jag som är så känslig över att jag inte vill ha samma namn som alla, du har nog helt rätt.

   Och så har du förstås helt rätt i att Morris är bäst.

  1. Jag har faktiskt tänkt samma med Mika. Med långt i. Men kanske i huvudsak som flicknamn då! Synd bara att vi lever i the land of Häkkinen.

   1. Miika heter min (tvåspråkiga) man. Med två i delvis just för att skiljas från namnet som Häkkinen har 😉

 8. Mervin, Micah… eller Mowgli Ljung 😀

  Angående bajskorvar så blir såna syskonrelationer också riktigt bra. Int för att du fråga men kände så igen känslan!!

  1. Jaa, jag litar fullständigt på att det kommer gå jättebra (jag menar, värre kan det inte bli, utan bara en positiv överraskning).

   Synd att Mowgli är så svårt att säga högt, för det ÄR ju ett rätt trevligt namn ändå. Men jag kan inte uttala det utan att staka mig!

 9. Hmm.. Marcel? Mattis? Micha? Moses? Minou (unisexnamn enligt den källa jag hittade det i)? Milas? Mike? Vet inte om dessa har blivit föreslagna redan, orkade inte scrolla ända upp till början igen 😉

 10. Mars , Magnus , Malte, Mélanie, Malou, Milou 🙂
  Jag har också regler med första namnet, fem bokstäver (orkar folk uttala..) och S som sista bokstav. Inget R (så vanligt med r-problem).
  Drömmer om en dotter i framtiden och Funderar aktivt på namn redan. Haha! 😀

  1. Mars heter vår äldsta i andra namn .Mario gillar jag också. Och är rätt säker på att jag Funderar på det här ikväll.. : D

 11. Morris får mig bara att tänka på katter och morrhår, vet inte hur många kissemissar som man har träffat som heter Morris hehe.

  Men how about Mani, Miller, Maryn Matthieu, Maxwell, Miloh eller Moe?

 12. Min systers barn(älsta i förskola och de yngsta blir 2 snart) heter Meja, Milja, Meri och Malva och det tycker jag är så mysigt, de hör ju ihop så klart deras namn ska matcha. (Sen är det lite väl svårt för en potatishjärnad-moster ibland. Så oftast heter de en blandning av dessa eller valfritt syskonnamn ? ) tips på pojknamn har jag inte, men jag slänger ur mig det första på M som jag får framtvingat, kanske Magne (betyder typ i stil med "liten men stark")

 13. Minus, Mattis, Molgan, Maurice, Maximus, Moses, Miguel, Maxwell, Miles, Malcolm, Marcel, Myles, Mauricio, Mariano, Marston, Mickey.

 14. Nämen herregud, alltså med risk för att göra dig sur (jag är nog annars ett fan) ge upp detdär med M, så fånigt, välj ett namn som ni gillar och passar babyn sen. Det blir väl antagligen så att ni skämmer bort minstingen lite extra iallafall så då är det väl passande att hen får ett speciellt namn 🙂

 15. Malaki är ett fint namn. Du vet väl att barnen kallar morgonvården för morris? Eftis och morris. "Morris, ska du på morris?"
  Moses?
  Molly/Mollie, Minou, Mira, Minja, Marion…

 16. Matheo, Milea & Eliah, sista är ett namn med några bokstäver ur de andras namn, sån logik är ju också acceptabel 🙂

 17. Miro är coolt! Marcin eller Marcassin har jag alltid gillat! Mikki, Miko, Malcom, Meir, Mert, Mander, Magne, Maki, Manning, Manuel, Marron, Milan, Monte, Miles? Jag tycks fastna för dihär kortare namnen 😀

 18. Mawenzi (en bergstopp i Tanzania), Malaika (ängel på swahili – kanske mera flicknamn), Manasse.

 19. Tänker föreslå det österbottniskaste av dem alla: traktornamnet Massey :D! Marley? Mork? Mini?

 20. Kan man heta Mo? Vi har en Malte (och Moa) och han är bäst ??? Mange… Byt till L eller S ja ifall de blir fler så kan ni ju ha två var…de kan ni ju skylla på sen att ni tänte…om de inte blir fler… de finns ju så fina namn på S och L. Testa!

 21. Malin så klart! Fast ja, det är inte så unisex att det passar på en kille. Ett annat snyggt namn är Mim, jag tycker det är underbart. Och Midas minns jag att vi funderade på i något skede, men legenden kring den enda Midas jag känner till är inte så härlig, så det gick bort (och så fick vi flickor). Mattis är bäst hittills tycker jag av pojknamnförslagen. Matheo, Milea och Mattis. Vilken trio!

  1. Ja, Malin har jag på min lista. Vi har en faster Malin på en gammal tavla hemma i Karis. Och så har jag ju två härliga kompisar som heter Malin och du och gud vet vad. Malin är så fint!

 22. morris är ett dåligt val med tanke på eftis (eftermiddagsvård) och "morris" (morgonvård före skolan) tycker jag

 23. Det har var nog lätt kvällens underhållning! 😀

  Lite mer ovanliga killnamn på M är Mihok, Maik, Marco (hade en kollega med det namnet som uttalade det som Marso), Maxus, Mikel och Mio (men det kanske är för känt från Mio min Mio).

 24. Mack, Måns, Matt, Minea, Moa, Maja(Maya) Gräddnos? ?

  P.s jag tror nog 70-80 tals namn snart blir populära igen, typ Markus, Johan, Anna, Therese…. ?

 25. Ända sedan jag läste detta inlägg igårkväll har jag gått omkring och Mmmm.. men det finns ju inga namn som accepteras. xD får väl ta ett namn med ett silent M i början, typ Memanuel(läs:emanuel). Eller ett namn på N, close enough. 😀 nejmen lycka till med valet, blir intressant och se vad det blir!

 26. Du har fått mängder med förslag, men Manu finns inte i listan. Uttalas Manoo i den gulligaste versionen, men jag har också hört Máno. Det är väl egentligen en förkortning av Manuel, men det behöver man ju inte berätta om man inte vill…

 27. Fastän det inte dirket är något fel på Bajskorven Ljung, så kan det ju ändå vara lite pinsamt att ropa det i parken…
  Läs dödsannonserna, låter hemskt, men där brukar det komma upp jätte fina namn 🙂

 28. Vilken massa bra förslag. Här kommer ett till som inte ännu finns bland de övriga – Manolis. Vad sägs om det? 🙂

 29. marocco, mirocco, morocco, medwin, macou, mirou, miico, mico, kände en gång en som hette majkel… mysak, marv, miles (uttalat "majls")…alltid kul att slänga fram en massa namn. 🙂 lycka till med namnvalet! själv hade jag och min man svårt att välja pojknamn under båda graviditeterna, men sen kom det ändå bara flickor så det gjorde inget. 🙂

 30. Måste föreslå Mihkel – superfint estniskt namn som klingar bra på både finska och svenska 🙂

 31. Min kompis heter Maël, tycker det är fint. Kram och Ha en underbar Tisdag, hälsningar från Schweiz //Sofia (…http://sofiacm.com, min blogg för wellness och inredning)

 32. Moses som ån skrev är ju fint! Eller så får Bajskorven bli Majskolven, så är det rätt bokstav i alla fall.

 33. Namn har alltid fascinerat och detta var toppen kvällsunderhållning 🙂 Tycker ändå jg drar längsta stickan med mitt förslag nu, håll i er 🙂
  Maurus Manfred
  Matheo, Milea & Maurus, jajjmän!

 34. Nu orkar jag inte läsa igenom alla kommentarer här så vet inte om detta redan föreslagits, men Maxim är trevligt? Sen kan du ju också vända på steken och köra namn som börjar på W 😉 där finns ju nog också namn så det räcker och blir över!

 35. Jag har inte orkat läsa igenom alla kommentarer, så jag vet inte om dessaa redan kommit upp, och om du i så fall ratat dem, men jag kör:
  Mirko, Miro, Miska, Mats, Moritz

 36. 176 kommentarer före min, alltså verkligen kvällens underhållning det här!

  Fast det står på förbjudna listan måst jag ändå säga att Milo sku passa jättefint tisammans med Matheo och Milea. Annars sku jag tipsa om nåt namn på N, det sku också gå snyggt ihop med de andras namn på M. Vet tex om tre bloggsyskon som heter Noëlle, Milo o Nicholas.

 37. Tänkte nog tusan ska jag kom på nå som ingen annan kommit på! Men nej, här har du nog ett digert utbud.
  Vi hade också superproblem med båda pojkarna (varför e flicknamn så myki enklare?!). Gubben ratade ALLT med första. Minns inte hur, men i nåt skede slängde jag ur mig Edward. Tänkte han ratar väl det också, men nej det dög o sen var det slutdiskuterat. Detta när Twilight och Edward Snowden var på tapeten, tänkte fan nu tror alla vi döpt honom efter Snowden xD Ännu har vi som tur e inte fått den kommentaren 😉
  Nå.. ungen fick ett namn o jag bad till gudarna att vi inte skulle få nån fler pojke. Stackars skulle ju få heta "Namnlös".. Nå, lillebror annonserade sig på ultrt och namnrumban var igång igen. Ville ha nåt som passade med första men I N T E samma bokstav! Denna gång var gubben mer förhandlingsbar med namn och ganska snabbt hittade vi hela TRE namn! Blev en Adrian (efter att resten röstat ner Ludvig). Alla nöjda o glada tills jag nyss läste att det var det populäraste namnet på -16 födda.. Fan.. 😛

 38. Madison (unisex), Marisol (spanskt, Mateo är också spanskt?), Millie (bokstaven m = milligram, millimeter osv), Mamie (Meryl <3), Moira, Maresi (boken <3).

 39. Har en kompis från Indien som heter Mihika (uttalas Mihiika), tycker det är fint. Dock flicknamn. Andra namn på M jag hittade på facebook är Milo, Manuel, Mengalvio, Matt, Mason, Mijo, Manno, Manzo, Menos och Marco för pojkar och Mona, Mette, Mariette, Megan, Mana och Mimi för flickor 🙂

 40. Jag är ÄNNU krångligare än dig, tänker att namnet varken får börja på Mi (= Milea) eller Ma (= Matheo) eftersom det då blir ojämnt/orättvist om ett barn lämnar "utanför" 😀 Sååå jag håller på Morris! Jättegulligt namn ju. Klingar bra också – Matheo, Milea och Morris!

 41. Minea två döttrar heter Minea och Manda, den tredje som väntas födas i början av juni ska få namnet Melina:) hade jag väntat en pojke hade vi valt Matheo eller Mileon.

 42. Du hade ju redan dissat Måns, det heter vårt mellanbarn. Förvånandsvärt ovanligt i Finland. Den yngre heter Malakias i mellannamn, efter äldre släkting på fäderne. Å själv har jag två M-namn. Det var mitt bidrag.

  Men det där med syskon på samma bokstav. Kobönderna döper alla kalvar födda på år 1 på A-bokstaven, år 2 på B, år 3 på C osv. Månne int det har någo med samhörighet att göra? Då när alla hette Karlsson och Andresson.

  1. – Manuel är för stifft
   – Mille kallas Milea av Matheos kaveris
   – Martinus är för mycket Marcus och Martinus
   – Marius är Kakkakaffes
   – Moltas låter som en ny i sydösterbotten (kunde lika gärna döpa honom till Molpe).

   HAHA, jag är så enkel att ha och göra med i den här frågan.

 43. Malte till tilltalsnamn. "Mina barn Matheo, Milea och Malte" – solklart! 😉 Kommer tyvärr inte på fler som du inte dissat redan…

   1. Ääh, inte kan man haka upp sig å likheter 🙂 Jag och kusinens kids heter Edvin och Edward och int ha nån klagat ännu 😉 Dom är f.ö. nästan lika gamla o vi har villorna bredvid varann 😛

  1. Ja smeknamn är ju det bästa jag vet! Tycker jättemycket om Matte! Men dessvärre är Molle en död katt och Micke är en kock. Manfred låter som en otäck tysk farbror som förvarar barn i sin källare. Och Molger låter som ett påhittat namn i ett barnprogram på SVT. Men Morris – GULD!

   1. Hej hej, Manfred är min österrikiska värdpappa anno 2004 och världens härligaste lilla gubbe! 😀

 44. Du hade så fina namn där redan i din vänskapskrets att det här blev svårt! Men kanske Marc, Mico eller Marlon. 🙂

  1. JA, det är URSVÅRT! Jag sa ju det! OMÖJLIGT! 🙂

   Mico heter många här. Och Marc går inte pga. slembollen Marc Anthony. Marlon låter så american cowboy i en film.

   1. Haha kanske Mark istället. Miro låter coolt. På näte kunde man kombinera era två namna (Linn o Sami) så föreslog den Albert och så sätter man M framför så Malbert ?

 45. Så kul! Vi blev utbrända och närapå skilsmässa då vi skulle hitta på ett pojknamn på J för att matcha storasystrarnas namn. Så vi var tvungna att avvika och ta ett helt annat namn. Men det blev helt okej ändå! ?
  Jag kommer med.. Mark, Mick och Mario ?

 46. Martin har du inte ännu dissat :'D
  Magnus är Karins man och Melchior en av de vise männen… Muhammed eller Mustafa?

  1. Ja hohho, det här är så svårt! Muhammed och Mustafa har jag inte i min absoluta närhet, men det känns svårt pga. snudd på kulturell appropriering?

   1. Sidu bara! Sori, de missade ja, måste ha läst slarvigt! Å ja som va så nöjd då ja kommit på ett som ingen annan ännu hade! 😀

 47. Oj jestas hur svårt, specillet då du har så fina namn på nej-listan. Tänkte föreslå Milo tills jag kom dit. Men hur uttalar du de? "Miiilo" eller "Milooo"? Kanske Milou?

 48. Jag har funderat om man verkligen kan utesluta alla namn som släktingar, kusiner eller kompisars barn har. Så länge det nu inte finns i absoluta närheten. Troligtvis kommer ju inte de personerna att umgås i framtiden ändå, och ifall de skulle så händer det ju att man har namnen i bekantskapskretsen ändå…
  Morris är helt bäst! Manlio vet jag en kille som heter. Moritz är coolt. ?

  1. Ja, det är bara jag som är så känslig över att jag inte vill ha samma namn som alla, du har nog helt rätt.

   Och så har du förstås helt rätt i att Morris är bäst.

  1. Jag har faktiskt tänkt samma med Mika. Med långt i. Men kanske i huvudsak som flicknamn då! Synd bara att vi lever i the land of Häkkinen.

   1. Miika heter min (tvåspråkiga) man. Med två i delvis just för att skiljas från namnet som Häkkinen har 😉

 49. Mervin, Micah… eller Mowgli Ljung 😀

  Angående bajskorvar så blir såna syskonrelationer också riktigt bra. Int för att du fråga men kände så igen känslan!!

  1. Jaa, jag litar fullständigt på att det kommer gå jättebra (jag menar, värre kan det inte bli, utan bara en positiv överraskning).

   Synd att Mowgli är så svårt att säga högt, för det ÄR ju ett rätt trevligt namn ändå. Men jag kan inte uttala det utan att staka mig!

 50. Hmm.. Marcel? Mattis? Micha? Moses? Minou (unisexnamn enligt den källa jag hittade det i)? Milas? Mike? Vet inte om dessa har blivit föreslagna redan, orkade inte scrolla ända upp till början igen 😉

 51. Mars , Magnus , Malte, Mélanie, Malou, Milou 🙂
  Jag har också regler med första namnet, fem bokstäver (orkar folk uttala..) och S som sista bokstav. Inget R (så vanligt med r-problem).
  Drömmer om en dotter i framtiden och Funderar aktivt på namn redan. Haha! 😀

  1. Mars heter vår äldsta i andra namn .Mario gillar jag också. Och är rätt säker på att jag Funderar på det här ikväll.. : D

 52. Morris får mig bara att tänka på katter och morrhår, vet inte hur många kissemissar som man har träffat som heter Morris hehe.

  Men how about Mani, Miller, Maryn Matthieu, Maxwell, Miloh eller Moe?

 53. Min systers barn(älsta i förskola och de yngsta blir 2 snart) heter Meja, Milja, Meri och Malva och det tycker jag är så mysigt, de hör ju ihop så klart deras namn ska matcha. (Sen är det lite väl svårt för en potatishjärnad-moster ibland. Så oftast heter de en blandning av dessa eller valfritt syskonnamn ? ) tips på pojknamn har jag inte, men jag slänger ur mig det första på M som jag får framtvingat, kanske Magne (betyder typ i stil med "liten men stark")

 54. Minus, Mattis, Molgan, Maurice, Maximus, Moses, Miguel, Maxwell, Miles, Malcolm, Marcel, Myles, Mauricio, Mariano, Marston, Mickey.

 55. Nämen herregud, alltså med risk för att göra dig sur (jag är nog annars ett fan) ge upp detdär med M, så fånigt, välj ett namn som ni gillar och passar babyn sen. Det blir väl antagligen så att ni skämmer bort minstingen lite extra iallafall så då är det väl passande att hen får ett speciellt namn 🙂

 56. Malaki är ett fint namn. Du vet väl att barnen kallar morgonvården för morris? Eftis och morris. "Morris, ska du på morris?"
  Moses?
  Molly/Mollie, Minou, Mira, Minja, Marion…

 57. Matheo, Milea & Eliah, sista är ett namn med några bokstäver ur de andras namn, sån logik är ju också acceptabel 🙂

 58. Miro är coolt! Marcin eller Marcassin har jag alltid gillat! Mikki, Miko, Malcom, Meir, Mert, Mander, Magne, Maki, Manning, Manuel, Marron, Milan, Monte, Miles? Jag tycks fastna för dihär kortare namnen 😀

 59. Mawenzi (en bergstopp i Tanzania), Malaika (ängel på swahili – kanske mera flicknamn), Manasse.

 60. Tänker föreslå det österbottniskaste av dem alla: traktornamnet Massey :D! Marley? Mork? Mini?

 61. Kan man heta Mo? Vi har en Malte (och Moa) och han är bäst ??? Mange… Byt till L eller S ja ifall de blir fler så kan ni ju ha två var…de kan ni ju skylla på sen att ni tänte…om de inte blir fler… de finns ju så fina namn på S och L. Testa!

 62. Malin så klart! Fast ja, det är inte så unisex att det passar på en kille. Ett annat snyggt namn är Mim, jag tycker det är underbart. Och Midas minns jag att vi funderade på i något skede, men legenden kring den enda Midas jag känner till är inte så härlig, så det gick bort (och så fick vi flickor). Mattis är bäst hittills tycker jag av pojknamnförslagen. Matheo, Milea och Mattis. Vilken trio!

  1. Ja, Malin har jag på min lista. Vi har en faster Malin på en gammal tavla hemma i Karis. Och så har jag ju två härliga kompisar som heter Malin och du och gud vet vad. Malin är så fint!

 63. morris är ett dåligt val med tanke på eftis (eftermiddagsvård) och "morris" (morgonvård före skolan) tycker jag

 64. Det har var nog lätt kvällens underhållning! 😀

  Lite mer ovanliga killnamn på M är Mihok, Maik, Marco (hade en kollega med det namnet som uttalade det som Marso), Maxus, Mikel och Mio (men det kanske är för känt från Mio min Mio).

 65. Mack, Måns, Matt, Minea, Moa, Maja(Maya) Gräddnos? ?

  P.s jag tror nog 70-80 tals namn snart blir populära igen, typ Markus, Johan, Anna, Therese…. ?

 66. Ända sedan jag läste detta inlägg igårkväll har jag gått omkring och Mmmm.. men det finns ju inga namn som accepteras. xD får väl ta ett namn med ett silent M i början, typ Memanuel(läs:emanuel). Eller ett namn på N, close enough. 😀 nejmen lycka till med valet, blir intressant och se vad det blir!

 67. Du har fått mängder med förslag, men Manu finns inte i listan. Uttalas Manoo i den gulligaste versionen, men jag har också hört Máno. Det är väl egentligen en förkortning av Manuel, men det behöver man ju inte berätta om man inte vill…

 68. Fastän det inte dirket är något fel på Bajskorven Ljung, så kan det ju ändå vara lite pinsamt att ropa det i parken…
  Läs dödsannonserna, låter hemskt, men där brukar det komma upp jätte fina namn 🙂

 69. Vilken massa bra förslag. Här kommer ett till som inte ännu finns bland de övriga – Manolis. Vad sägs om det? 🙂

 70. marocco, mirocco, morocco, medwin, macou, mirou, miico, mico, kände en gång en som hette majkel… mysak, marv, miles (uttalat "majls")…alltid kul att slänga fram en massa namn. 🙂 lycka till med namnvalet! själv hade jag och min man svårt att välja pojknamn under båda graviditeterna, men sen kom det ändå bara flickor så det gjorde inget. 🙂

 71. Måste föreslå Mihkel – superfint estniskt namn som klingar bra på både finska och svenska 🙂

 72. Min kompis heter Maël, tycker det är fint. Kram och Ha en underbar Tisdag, hälsningar från Schweiz //Sofia (…http://sofiacm.com, min blogg för wellness och inredning)

 73. Moses som ån skrev är ju fint! Eller så får Bajskorven bli Majskolven, så är det rätt bokstav i alla fall.

 74. Namn har alltid fascinerat och detta var toppen kvällsunderhållning 🙂 Tycker ändå jg drar längsta stickan med mitt förslag nu, håll i er 🙂
  Maurus Manfred
  Matheo, Milea & Maurus, jajjmän!

 75. Nu orkar jag inte läsa igenom alla kommentarer här så vet inte om detta redan föreslagits, men Maxim är trevligt? Sen kan du ju också vända på steken och köra namn som börjar på W 😉 där finns ju nog också namn så det räcker och blir över!

 76. Jag har inte orkat läsa igenom alla kommentarer, så jag vet inte om dessaa redan kommit upp, och om du i så fall ratat dem, men jag kör:
  Mirko, Miro, Miska, Mats, Moritz

 77. 176 kommentarer före min, alltså verkligen kvällens underhållning det här!

  Fast det står på förbjudna listan måst jag ändå säga att Milo sku passa jättefint tisammans med Matheo och Milea. Annars sku jag tipsa om nåt namn på N, det sku också gå snyggt ihop med de andras namn på M. Vet tex om tre bloggsyskon som heter Noëlle, Milo o Nicholas.

 78. Tänkte nog tusan ska jag kom på nå som ingen annan kommit på! Men nej, här har du nog ett digert utbud.
  Vi hade också superproblem med båda pojkarna (varför e flicknamn så myki enklare?!). Gubben ratade ALLT med första. Minns inte hur, men i nåt skede slängde jag ur mig Edward. Tänkte han ratar väl det också, men nej det dög o sen var det slutdiskuterat. Detta när Twilight och Edward Snowden var på tapeten, tänkte fan nu tror alla vi döpt honom efter Snowden xD Ännu har vi som tur e inte fått den kommentaren 😉
  Nå.. ungen fick ett namn o jag bad till gudarna att vi inte skulle få nån fler pojke. Stackars skulle ju få heta "Namnlös".. Nå, lillebror annonserade sig på ultrt och namnrumban var igång igen. Ville ha nåt som passade med första men I N T E samma bokstav! Denna gång var gubben mer förhandlingsbar med namn och ganska snabbt hittade vi hela TRE namn! Blev en Adrian (efter att resten röstat ner Ludvig). Alla nöjda o glada tills jag nyss läste att det var det populäraste namnet på -16 födda.. Fan.. 😛

 79. Madison (unisex), Marisol (spanskt, Mateo är också spanskt?), Millie (bokstaven m = milligram, millimeter osv), Mamie (Meryl <3), Moira, Maresi (boken <3).

 80. Har en kompis från Indien som heter Mihika (uttalas Mihiika), tycker det är fint. Dock flicknamn. Andra namn på M jag hittade på facebook är Milo, Manuel, Mengalvio, Matt, Mason, Mijo, Manno, Manzo, Menos och Marco för pojkar och Mona, Mette, Mariette, Megan, Mana och Mimi för flickor 🙂

 81. Jag är ÄNNU krångligare än dig, tänker att namnet varken får börja på Mi (= Milea) eller Ma (= Matheo) eftersom det då blir ojämnt/orättvist om ett barn lämnar "utanför" 😀 Sååå jag håller på Morris! Jättegulligt namn ju. Klingar bra också – Matheo, Milea och Morris!

 82. Minea två döttrar heter Minea och Manda, den tredje som väntas födas i början av juni ska få namnet Melina:) hade jag väntat en pojke hade vi valt Matheo eller Mileon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.