Påskhäxor och Linn-dagar.

paskhemma

paskhemma2

 

Påsk! 

Och fullt hus på Brändö. Har syrran och company på besök i dagarna fyra. Masse inledde starkt och lägligt med en spysjuka. Har därför degat inomhus med honom medan resten har varit på Hoplop. Tycker det är rätt skönt om jag ska vara ärlig. Inomhuslekparker är trots allt det jag avskyr mest näst efter rasism och sexism. Samma sak det här med att vara ute i väder som dessa (aldrig har vädret varit så påskigt slaskigt som nu). Hellre tar man lite spysjuka, en tidning och några Kinder.

I morse när jag läste Vasabladet upptäckte jag att Linn har namnsdag. Ropade naturligtvis ut det över hela Brändö. Det betydde såklart att jag sedermera fick en gul partyhatt, ett bullakalas och en helt ljuvlig Iittala Kastehelmi-lykta i den allra bästa färgen (drömmen är att köpa en Aalto-vas i den nyansen). Älskar den rökiga sjuttiotaliga viben. Att ha en syster = bäst. Grattis alla Linnor!

Resten av dagen ska jag ägna åt att fundera på huruvida vi alls orkar ta oss till någon påskbrasa (den mest österbottniska traditionen av dem alla). Och när jag väl har tänkt ut det ska jag filosofera över om det är Bock’s eller Brändös egen brasa som gäller. Alla dessa stora frågor här i livet. 

Jaja, hejtå.

10 reaktioner till “Påskhäxor och Linn-dagar.”

  1. Grattis på namnsdagen! Här låg vi hela familjen däckade i noro, jag som nästan aldrig får några symptom led alla helvetets kval. Måste vara graviditeten som gör det. Därtill kom spysjukan att ge bestående men, har fått halsbränna och sura uppstötningar så jag nästan vägrar äta. Hade inte tänkt få halsbränna redan i v25 men nu ser den ut att bestå… blää. Så hoppas verkligen du får gå fri.

    1. Usch för halsbränna men de finns jättebra medicin. Utan den skulle min senaste graviditet varit fruktansvärd. Fick halsbränna från hell redan innan v20 o försökte med alla möjliga huskurer o receptfria mediciner utan resultat. Fråga efter recept på rådgivningen om de blir olidligt:)!

  2. Den här Österbottningen har totalt missat att det hör till med påskbrasor i Österbotten. Har aldrig varit och tittat på någon sån.

  3. Kom att tänka på ett namn ja me: Malex (med långt a). Eller kanske de blir lite väl likt Malax!? ?

  4. Grattis på namnsdagen! Här låg vi hela familjen däckade i noro, jag som nästan aldrig får några symptom led alla helvetets kval. Måste vara graviditeten som gör det. Därtill kom spysjukan att ge bestående men, har fått halsbränna och sura uppstötningar så jag nästan vägrar äta. Hade inte tänkt få halsbränna redan i v25 men nu ser den ut att bestå… blää. Så hoppas verkligen du får gå fri.

    1. Usch för halsbränna men de finns jättebra medicin. Utan den skulle min senaste graviditet varit fruktansvärd. Fick halsbränna från hell redan innan v20 o försökte med alla möjliga huskurer o receptfria mediciner utan resultat. Fråga efter recept på rådgivningen om de blir olidligt:)!

  5. Den här Österbottningen har totalt missat att det hör till med påskbrasor i Österbotten. Har aldrig varit och tittat på någon sån.

  6. Kom att tänka på ett namn ja me: Malex (med långt a). Eller kanske de blir lite väl likt Malax!? ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.