Hiss & diss – vecka 16.

DISS

– Under påsken föll jag offer för en riktigt kreisi magbobba (eventuellt nämnde jag det här i bloggen att Matheo spydde – ett dygn senare kräktes jag överraskande som ett djur). Det tog liksom aldrig sluuut. Det bara kom och kom och kom. Sköljde upp som absurda tsunamivågor ur strupen. Det som är skönt med spysjuka är att man i alla fall inte mår så hemskt illa. Pikkujuttu jämfört med att vara graviditetsillamående. Jag spydde en kväll, en hel natt och en hel dag i 38 graders feber. Sedan kände man sig fräsch.

– Det första jag gjorde imorse var att läsa om polisens effektiverade trafikövervakning. Det andra jag gjorde imorse var att köra in i en blixtrande kamerabil på Brändö. 100 meter från Gula huset. Bravo!

– När jag kom från lunchen tappade jag plötsligt hörseln på ena örat. Blev ganska matt på livet & krämporna. Föll på knä mitt på Vasa torg, sträckte upp armarna mot himlen och ropade högt ”O du allsmäktige Fader, vad illa har jag gjort för att förtjäna detta?”. Nå, det gjorde jag inte, utan som vanligt ringde jag upp Malin och sa ”Tjena doktorn, ursäkta att jag stör i dag igen. Ny dag, nya krämpor!”. Jag har nu örat fullt med diverse preparat, men är fortfarande stendöv.

 

HISS

– Trots förlorad hörsel (eller kanske just på grund av förlorad hörsel) skrev jag som en maskin på jobbet. Med ledig påskmåndag och sjukdag på tisdag blev det en (1) fjuttig arbetsdag för mig denna vecka. Men den var en bra en. 

– Med dagens bötessnack i bagaget kunde jag inte hålla mig när jag händelsevis råkade parkerade bakom Anna-Lenas bil på Brändö när jag skulle gå in på apoteket och köpa all öronmedicin de har. Resultatet kan ni se här.

– Före påsken hade jag ett mycket givande terapisamtal. Trots att jag till 90 % är stabil och glad brukar jag ha lite svårt att tackla mina lediga dagar utan en gnutta ångest som krydda. Men nu fick jag bra hjälp mot det. Känns så tryggt och skönt och bra nu. När jag har en hemligt vapen att ta till. Yes!

– Trots att påsken fick ett abrupt slut med spysjuka, så hade vi faktiskt riktigt roligt med syrran och company i påskhelgen. Även om vi mest slappade ihjäl oss så hann vi ju ändå med Hoplop, bio, påskbrasa och ett besök på Replot. Och så mycket skratt! Vid ett tillfället låg Lotta under köksbordet och tjöt av andnöd. Tänker att det är sällan man skrattar på det viset. Man borde falla av stolen i hysteriska skrattanfall betydligt oftare. 

12 reaktioner till “Hiss & diss – vecka 16.”

  1. kan du utveckla ångesttankarna o lediga dagar, förstår jag dig rätt: har du ångest när du e ledig? jag har det. gillar mest rutin.

  2. Hur har det gått med hörseln? är det ok nu? Har hört flera som drabbats av samma åkomma nu på sistone. 😦

  3. kan du utveckla ångesttankarna o lediga dagar, förstår jag dig rätt: har du ångest när du e ledig? jag har det. gillar mest rutin.

  4. Hur har det gått med hörseln? är det ok nu? Har hört flera som drabbats av samma åkomma nu på sistone. 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.