Sevendays kärlekslista.

brollop linn jung

 

Då känner jag mig kärleksfull: När man lägger det sista piffet på en middag man lagt lite extra kärlek i. Jag har alltid fäst stor vikt vid att försöka göra vardagen till en fest. Den alldagligaste tacofredagen kan bli så mycket roligare om man för en stund stänger köksdörren, lägger mexikansk musik på hög volym, klistrar på Samis lösmustasch och klär sig i vår bautasombrero. När man öppnar dörren, läspar enstusiastiskt ”la cena está lista!” och låtsasspelar på barnens mumingitarr. – ja, då känner man sig som en bra typ. Och det är väl en sorts kärlek det också!

Tre saker jag älskar: Att vila i trygga relationer där man vet att det är ok att släppa alla (pms-iga) hästar fria. Att äta. Att dricka vin med vänner. 

Det bästa med kärleken är: Att man mår så bra av den. Både när man ger och tar. Om vi pratar om kärleken till min man, så är det trygghet, stöd och skojighet i vardagen som jag tycker är allra bäst. Att vi, trots våra dåliga dagar, har så roligt när vi är tillsammans. Om vi pratar om kärleken till mina barn, så är det känslan att älska ihjäl någon rätt så trevlig att leva med. 

Det dåliga med kärleken är: … eller egentligen är den känslan helt hemsk. Att älska ihjäl innebär också, i svaga stunder, en avgrundsdjup tänk om-rädsla. Det dåliga med att älska är tanken på att förlora. Jag har aldrig varit särskilt nojig när det kommer till barnen, men aj juku om man någon gång börjar tänka riktigt ordentligt på alla potentiella faror de utsätts för – då går man verkligen sönder. Ibland graviddrömmer jag också om att Sami blir skjuten på jobbet. Det kan man väl också klassa som dåligt.

Just nu är jag kär i: Sami.

Min bästa kärlekslåt: Så här på rak arm kan jag inte nämna någon megaspeciell låt för mig. Men bara för att jag imorse lyssnade på en sjukt bra Roxette-låt i bilen, så säger jag den. Almost unreal. Det är väl en fin kärlekslåt? I övrigt tyckte jag Catzo hade valt VÄRLDENS bästa 90-tals hit i sin lista. Kunde varenda ett ord i den låten, även om jag inte hört den på cirka 20 år.

Så här känns det att vara kär: Pirr i magen. Måste texta. Måste ses. Måste vara nära. Måste prata, prata, prata. Vara vaken hela natten.

 

Läs mer här.

2 reaktioner till “Sevendays kärlekslista.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.