Inför stöldsäsongen: Fota din cykel.

rosa cykel

 

Cykelsäsongen är ju i full gång nu och ingen är lyckligare än jag över att äntligen kunna röra mig fritt i friska luften. Att cykla går ändå hundra gånger bättre än att gå, om man händelsevis råkar vara en människa med foglossning. Brukar ha cykeltalko varje vår på gården. Vi tar ut en skurhink, trasa och cykelpump och så gnider vi an så löddret flyger. Sedan är det så mycket roligare att inviga cykeln, när den gländer och däcken är fullpumpade.

Jag bor ju halvt i ghettot (och har således utfört en hel del stjäla-tillbaka-tillslag under i min karriär som Brändöbo). Brukar därför dokumentera alla fordon efter vårtalkot. Så att det sedan är lättare att efterlysa i diverse Facebook-grupper, polisanmäla, gråta hos försäkringsbolag och vad man nu kan tänkas göra när den väl försvinner. Fota alla kännetecknande detaljer, ur alla tänkbara vinklar.

Har också märkt min cykel i hemlighet. Polismästaren här hemma säger också att man eventuellt kan chip:a sin cykel på något sätt (det måste jag ännu undersöka – känns som något man sku kunna köpa på Classe). Skulle vara så praktiskt att kunna spåra den till rätt knarkarhus på en gång (istället för att måsta gå runt och söka, som förra gången, haha, men jag hittade ju den också!). Skadar ju inte heller att skriva upp serienummer (om man har ett sånt) och satsa på ett ordentligt lås som inte går att klippa upp.

Ja, det var dagens cyklisttips från en som lärt sig den hårda vägen. Är hur som haver världens lyckligaste som får ha med rosa faran med mig ännu en nionde säsong.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.