Mina topp 4 irritationsobjekt i människosläktet.

stor

 

Jag har förstått att det är förkastligt, föraktfullt och fult att kategorisera människor i goda och onda, men nu gör jag det ändå. Det finns nämligen fyra människotyper som är lite svårare att älska än andra. Här kommer mina topp 4 irritationsobjekt i människosläktet.

 

4. Vuxna människor som slickar sin kniv 

Jag vet inte vad som har hänt, men den senaste tiden har jag sett det så ofta. Fullvuxna personer som lägger kniven i munnen när de äter (!!!). Jag vet inte hur det var hemma hos er, men aj juku det här var stort nej nej i min familj och under min uppväxt. Varje gång det händer vill jag skrika rakt ut ”SLICKA INTE KNIVEN!”, men så kniper jag igen och tänker att det måste väl vuxna människor få avgöra själv, om de vill gosa runt med kniven i munnen. Men inte är det väluppfostrat inte.

 

3. Folk som gnäller om hundskit om våren

Varje vår vill jag stänga ner hela Facebook av en enda orsak. De där jävlarna som inte kan hålla sig från att gnälla om PRECIS SAMMA SAK SOM I FJOL. Nämligen hundbajs. Jag kan under inga omständigheter begripa hur det kan komma som en överraskning för somliga PRECIS VARJE VÅR, att hundbajset smälter fram och blir synligt. Det här är ett givet inslag i grupper som t.ex ”JoNej, sa Karisbon” eller ”Puskaradio Vaasa” varje april. Och jag vill dänga samtliga med ett broilerlår i tinningen. Det blir inte bättre än så här. Hundar kommer att kakka vid vägrenen även nästa år. Kom till insikt, va.

 

2. Folk som köper nytt registernummer

Förlåt nu, men finns det något annat som osar lika mycket nyrik töntighet som ett ”roligt registernummer” på bilen? Näe. Ni vet när en ”skojig morsa” kommer körande i MAM-I eller SEX-I. Jag skriker högt av förtjusning varje gång någon riktigt förfärlig kommer emot på bron. Att folk vågar skylta med sin fånighet på det viset! Fast det är så otroligt larvigt kan jag ändå i smyg beundra deras mod. 

 

… och det leder oss fram till min absoluta favoritgrupp. Människorna som jag verkligen älskar att hata. Som får mig att darra av irritation flera gånger om dagen, nämligen:

 

1. Folk som postar i Facebook-gruppen ”Var är polisen i Österbotten”

Nej, jag vet inte ens VAR jag ska börja. Men den här gruppen är min överlägset bästa på Facebook just nu pga. dårskapen. Ungefär 5-10 ggr om dagen postar vanliga människor intelligenta inlägg i stil med ”Majjon i solf”, ”Civilaren i Toby”, ”Snutmondeon fåor genom Niesby” eller någon megasuddig bild på en polisbil på ABC:s parkering. Tanken är väl att man ska ”varna sina medmänniskor” eller något i den stilen, men aj juku det är bra underhållning. Ibland kan man hitta bilder på sin man med någon passiv aggressiv bildtext, ibland kan man hitta bilder på någon hungrig polismästare som äter hamburgare. Man vet aldrig vad det här urbota LÖJLIGA människorsläktet hittar på (ibland blir jag så provocerad att jag nästan fotar Sami när han sover och postar ”CIVILARE I MIN SÄNG!!!!!!”). Kan inte folk ba fokusera på att köra sin bil dit de ska och sluta fota medan de kör?

 

 

Ps. Vill du läsa mer på samma tema?
Här finns en två år gammal lista.

40 reaktioner till “Mina topp 4 irritationsobjekt i människosläktet.”

   1. Nu blev jag insläppt i gruppen! Hahahahah! Det här är fruktansvärt (roligt).

    Sen måste jag ju kommentera det där med knivslickande också, och att tugga med öppen mun så det smackar om det. Brr…

 1. Tvåan och ettan klockrena!! Men kan du förtydliga vad den svagt modifierade målningen av Mona Lisa har för koppling till detta inlägg :'D

 2. Tänkte precis samma om bajsklagarna förr, men så gjorde vi en grej om det i lokalradion, för det visade sig att bl.a. rullstorsburna har stora problem med skiten. Det hamnar på hjulen och sen på händerna. Det gav mig lite perspektiv :/

 3. Jag vet inte om jag är en högljudd bajsklagare men inom mig blir jag otroligt irriterad på hundägare som inte plockar upp hundbajsen!! Inte bara för att det är otrevligt och bokstavligen luktar skit men för att barnen, och ibland jag själv, tenderar stiga i äcklet. Har man skaffat hund ska man banne mig plocka upp efter den också. Har själv haft hund i 11år och kan inte fatta att det kan vara så jobbigt och svårt.
  Okej. Nu blev jag officiellt en högljudd kakka-klagare.

 4. Jag kan hålla med om att det är irriterande med folk som gnäller om samma saker varje år. Men jag tycker hundägare som tror hundbajset på något magiskt sätt försvinner om hunden bajsar i snön är mer irriterande. Det finns till och med färgglada små bajspåsar att tillgå, om man inte vill använda en fruktpåse att plocka upp bajset med. Jag tycker det är respektlöst mot sina medmänniskor att skräpa ner på allmänna platser överlag (oberoende om det är frågan om hundbajs eller godispapper).

 5. Inför chiracletter. I en civiliserad omgivning (läs stad) ska man inte behöva plocka hundskit om man inte får lön för det. På landet blir det gödning.
  anotherbagmoretravel.wordpress.com/2013/04/23/privatisation-and-waste-management-onyx-uk-and-the-dog-poo-solution/

 6. Skrattar ihjäl mig åt "polis-gruppen". Det vore klockrent om du fotade din man och laddade upp dit.

 7. Som hundägare skulle jag gärna plocka upp efter min hund oftare när vi är på promenad, men allmänna roskisar på landet är ganska sällsynta och att gå runt med en kakkapåse i handen flera kilometer ligger ju inte på topp 5 listan direkt.
  Vill också påpeka att hundbajs inte är ett gödningsmedel!

 8. Påtal om bajs. Ett av mina stora irritationsmoment på våren är när folk klagar över att bönderna sprider skit på åkern. Fattar man inte att man gör det av en orsak? Det är för att odla din mat och om det ska växa måste man också ge växten näring.

 9. bor på landet med förvissa asfalterade trottoarer men skulle aldrig i livet få för mig att plocka upp hundens skit 😀 varför skulle jag det!? han skiter nere i dikesgrenen och håller man till där får man skylla sig själv.

 10. Alltså hahaha! Ettan!! Har nog sett gruppen på fb men ja jestas va töntig grupp då man tänker efter. Snälla foto din kar och lägg upp, hah!

 11. Hahaha – jag har sett gruppen på fb men i min naivitet trodde jag att det var i något slags bra syfte att att polisen är nära till hands ifall något händer. Tyckte ändå det lät onödigt eftersom man mitt i en olycka knappast kommer att kolla Facebook för att hitta en polis! Kanske jag går med i gruppen nu för att få mig ett skratt.

   1. Nu blev jag insläppt i gruppen! Hahahahah! Det här är fruktansvärt (roligt).

    Sen måste jag ju kommentera det där med knivslickande också, och att tugga med öppen mun så det smackar om det. Brr…

 12. Tvåan och ettan klockrena!! Men kan du förtydliga vad den svagt modifierade målningen av Mona Lisa har för koppling till detta inlägg :'D

 13. Tänkte precis samma om bajsklagarna förr, men så gjorde vi en grej om det i lokalradion, för det visade sig att bl.a. rullstorsburna har stora problem med skiten. Det hamnar på hjulen och sen på händerna. Det gav mig lite perspektiv :/

 14. Jag vet inte om jag är en högljudd bajsklagare men inom mig blir jag otroligt irriterad på hundägare som inte plockar upp hundbajsen!! Inte bara för att det är otrevligt och bokstavligen luktar skit men för att barnen, och ibland jag själv, tenderar stiga i äcklet. Har man skaffat hund ska man banne mig plocka upp efter den också. Har själv haft hund i 11år och kan inte fatta att det kan vara så jobbigt och svårt.
  Okej. Nu blev jag officiellt en högljudd kakka-klagare.

 15. Jag kan hålla med om att det är irriterande med folk som gnäller om samma saker varje år. Men jag tycker hundägare som tror hundbajset på något magiskt sätt försvinner om hunden bajsar i snön är mer irriterande. Det finns till och med färgglada små bajspåsar att tillgå, om man inte vill använda en fruktpåse att plocka upp bajset med. Jag tycker det är respektlöst mot sina medmänniskor att skräpa ner på allmänna platser överlag (oberoende om det är frågan om hundbajs eller godispapper).

 16. Inför chiracletter. I en civiliserad omgivning (läs stad) ska man inte behöva plocka hundskit om man inte får lön för det. På landet blir det gödning.
  anotherbagmoretravel.wordpress.com/2013/04/23/privatisation-and-waste-management-onyx-uk-and-the-dog-poo-solution/

 17. Skrattar ihjäl mig åt "polis-gruppen". Det vore klockrent om du fotade din man och laddade upp dit.

 18. Som hundägare skulle jag gärna plocka upp efter min hund oftare när vi är på promenad, men allmänna roskisar på landet är ganska sällsynta och att gå runt med en kakkapåse i handen flera kilometer ligger ju inte på topp 5 listan direkt.
  Vill också påpeka att hundbajs inte är ett gödningsmedel!

 19. Påtal om bajs. Ett av mina stora irritationsmoment på våren är när folk klagar över att bönderna sprider skit på åkern. Fattar man inte att man gör det av en orsak? Det är för att odla din mat och om det ska växa måste man också ge växten näring.

 20. bor på landet med förvissa asfalterade trottoarer men skulle aldrig i livet få för mig att plocka upp hundens skit 😀 varför skulle jag det!? han skiter nere i dikesgrenen och håller man till där får man skylla sig själv.

 21. Alltså hahaha! Ettan!! Har nog sett gruppen på fb men ja jestas va töntig grupp då man tänker efter. Snälla foto din kar och lägg upp, hah!

 22. Hahaha – jag har sett gruppen på fb men i min naivitet trodde jag att det var i något slags bra syfte att att polisen är nära till hands ifall något händer. Tyckte ändå det lät onödigt eftersom man mitt i en olycka knappast kommer att kolla Facebook för att hitta en polis! Kanske jag går med i gruppen nu för att få mig ett skratt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.