Live: Utvärdering av ESC semifinal 1.

Precis som om det vore 2009 ska jag liveblogga mig genom semifinal 1. Efter varje inlägg kan du refresha mitt inlägg för att läsa om bidraget som gick.

 

1. Sverige – Robin Bengtsson ”I Can’t Go On” 

Precis som Ellen skrev så tycker jag Robin är så läbbigt sluten och icke-leende. När han gick vidare i Växjö när vi var och kollade trodde jag aldrig det sku räcka till en seger. Fanns bara en grej jag gillade då och det är den långhåriga dansaren med knåka. Låten är nu vad den är, men folk tenderar ju gilla folk som ser ut som Dressman.

 

2. Georgien – Tamara Gatjetjiladze ”Keep the Faith” 

Dramatiska, släpiga ballader är det värsta jag vet. I synnerhet om de kommer i kombination med någon röd långklänning från VM i konståkning. Urk.

 

3. Australien – Isaiah ”Don’t Come Easy” 

Nej, det här var förfärligt. Lite som att Australien överhuvudtaget får vara med. VAR SKA DETTA SLUTA? Den här snubben är värre än min all time hatpojke i ESC: Alexander Rybak. Förlåt nu. Jag kanske är trött ikväll.

 

4. Albanien – Lindita ”World” 

Det finns väl ingen som kommer minnas den här efter några minuter? Tre minuters skrikande i glittrig oktoberfest-klänning. Snygg glugg mellan tänderna dock. Ber på förhand om ursäkt för mycket ytligt skitsnack under denna kväll.

 

5. Belgien – Blanche ”City Lights” 

Det här är en av få låtar jag minns att jag har hört tidigare. Tycker den är riktigt bra. Dock chockerad över att sångerskan ser så vanlig ut. Tycker om det också. Åh, den här måste måste måste få gå vidare.

 

6. Montenegro – Slavko Kalezić ”Space” 

Om man smälter ner hela Eurovisionen i en enda människa så blir det denna fantastiskt tassiga man. Det är så tacky, så ljuvligt, så hemskt. Ungefär i sista versen upptäcker jag att han sjunger på engelska. Förstår inte ett ord. Men hoppas i alla fall han kommer till final. Om inte annat, så för flätdansen.

 

7. Finland –  Norma John ”Blackbird” 

På förhand tycker jag så mycket om den här. Men jag är ju inte opartisk, direkt. Men jag älskar den. Får riktigt fläskig gåshud varje gång hon går upp i ”You sang when he was in my bed”. Så stolt över att vara finne ikväll. Uhh va bra! Heja oss! Årets finaste ballad!

 

8. Azerbajdzjan – Dihaj ”Skeletons” 

Nej nej. Jag orkar inte med intetsägande balkanpop nu. Lite samma syndrom som låt 4. Bara en massa skränande i minuterna tre. Men bra look på sångerskan. 

 

9. Portugal – Salvador Sobral ”Amar pelos dois” 

Hoppsan. Här har vi en extremt axelbred herreman. Som säkert kunde plats i Vörå revyn med sitt överteatraliska scenspråk. Fammo diggar säkert. Men var det någon som minns vad han sjöng? Finalplats: Stabil. Folk är svaga för hjärtproblem.

 

10. Grekland – Demy ”This Is Love” 

Skönt med en ren engelska för en gångs skull. Mindre skönt med sura stämmor. Klockren 90-tals hår på ett Frida-omslag. Men kan inte säga att det lyfter så mycket högre än till kökslampan. 

 

11. Polen – Kasia Moś ”Flashlight” 

Alltså vad är juttun med Europa när de inte fattar att de kan göra enkla, avskalade ballader som Finland? Orka med detta fläskiga Mariah Carey-skrikande. Orka med att ta i från kung och fosterland i precis varenda en textrad. Carola-fläktarna går på högvarv och sångerskan böjer sig i nittio graders vinkel. Orka.

 

12. Moldavien – SunStroke Project ”Hey Mamma” 

Epic saxophone guy har jag förstås hört om, men glömt vad det handlade om. Klubbigt sound. ”Roligt nummer”. Alltså är det bara jag eller är jag på dåligt humör ikväll? Ingenting är ju tillräckligt roligt. Alls. Men det här kan jag ändå leva med. Kanske. Går till final. Nog.

 

13. Island – Svala ”Paper” 

Det här känns, för ovanlighetens skull, som en helt vanlig bra låt som skulle kunna spelas på radion. Gillar refrängen mycket. Soundet. Och sångerskan. Bra look. Uppskattar också det minimalistiska numret. Om den inte går till final är det FRÄCKA LAG! 

 

14. Tjeckien – Martina Bárta ”My Turn” 

Sämst ikväll. Hur är det ens möjligt att skriva en så intetsägande låt? Ibland framträder ett spännande vibrato i de riktigt låga tonerna. Kunde höra mer av det. Men förstås är det mest ett jävla ylande i falsett. 

 

15. Cypern – Hovig ”Gravity” 

Här tror man först att det ska svänga lite i när man hör klapptakten. Men nej. En ”snygging” (urk) som stampar lite och ligger på scenen. Nee, hörni.

 

16. Armenien – Artsvik ”Fly With Me” 

Så snygg look på sångerskan. Bra fläta. Och lite udda, svårt nummer. Känns kanske som vi har sett detta förut (påminner lite om Loreens Statements i senaste Mello). Men jag kanske köper det ändå. Nog om vi tänker att 10 ska till final från detta skräpfält. Då tycker jag nästan att detta kunde funka. Men nu ska vi ju minnas att jag glömt början av startfältet redan.

 

17. Slovenien – Omar Naber ”On My Way” 

Rutten Joey-kopia från Friends sjunger en powerballad med cirka åttahundra tonartshöjningar på slutet. För trött för detta. Äntligen ser jag ett slut på detta. Final? Snälla, låt mig slippa.

 

18. Lettland – Triana Park – ”Line” 

Ja, denna kan kanske funka. Frippan lär man ju inte glömma och låten låter som en låt från 2017. Tycker hon till utseendet liknar Little Jinder och det kan ju aldrig vara fel. 

 

Den här tiden på dygnet orkar jag inte gissa så mycket, men mina varmaste lyckönskningar går till följande länder:

Finland
Belgien
Island
Montenegro
Lettland

 

Ps. Överlag får man önska sig lite mera flashigt bögeri i semifinal nummer 2. Live-Linkku återkommer då. Nu känns det som om morgondagens jobbdag skriker ”LÄGG DIG KVINNA!” Tack till er som hängde här! ❤

6 reaktioner till “Live: Utvärdering av ESC semifinal 1.”

  1. Roligt att läsa dina humoristiska kommentarer!! +++
    Lite tragiskt nog när alla va så dåliga, så man håller på Montenegros Günther-wannabee. Man får ju va tacksam att han gjorde "helikoptern" med FLÄTAN… hehe

  2. Jag hoppas så att andra semi har någon superlåt. Tyckte inte nån av dessa var riktigt någonting. Synd att Vi inte gick vidare, men egentligen så är jag inte överraskad över det heller.

  3. Roligt att läsa dina humoristiska kommentarer!! +++
    Lite tragiskt nog när alla va så dåliga, så man håller på Montenegros Günther-wannabee. Man får ju va tacksam att han gjorde "helikoptern" med FLÄTAN… hehe

  4. Jag hoppas så att andra semi har någon superlåt. Tyckte inte nån av dessa var riktigt någonting. Synd att Vi inte gick vidare, men egentligen så är jag inte överraskad över det heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.