Live: Utvärdering av ESC semifinal 2.

Välkommen till min liveblogg från ESC Semifinal 2. 
Efter varje låt kan du refresha mitt inlägg
för att läsa om bidraget som gick.

 

Allright, då var vi igång! Välkomna med. Serbien först ut, bara vi har hört lite krystade repliker mellan den ukrainska all male panel:en.

 
1 Serbien – Tijana Bogićević ”In Too Deep”

Här har vi en låt som säkert innehåller alla element man kan önska sig av ett ESC-bidrag. Fläktar, blandning mellan powerballad och uptempo, en naken dansare och en vit prinsessklänning. Men kan ju inte påstå att den fastnar i huvudet. Tyvärr kommer jag att ha glömt denna innan kvällen är över.

2 Österrike – Nathan Trent ”Running On Air”

Skrattade rått här jag läste att min kollega Back på Vasabladet skrev att detta var årets ”ung-avslappnad-man-sjunger-lättsam-fingerknäpp-låt”. Läste också att Ellen hatar denna genre. Kan ej annat än hålla med. Pojkbandsgulliga pojkar med vita kläder, huj.

 

3 Makedonien – Jana Burčeska ”Dance Alone” 

Vilket tassigt outande av en graviditet. Men låt gå då. För det var antagligen det bästa med detta bidrag. Men å andra sidan känner jag genast att den här låten är en som jag har hört förut. Refrängen fastnar snabbt. Och är lite Kylie Minogue-aktig. Kan kanske funka ändå. I alla fall kan vi lätt konstatera: Bäst hittills!

4 Malta – Claudia Faniello ”Breathlessly” 

Bara hon inte skulle sjunga så i näsan skulle jag genast tycka att det här var pikulite bättre. Men för att vara en ballad i denna tävling är den ändå rätt avskalad och classy. Tycker alla ballader hittills har varit så fruktansvärt skräniga och jag-vill-för-mycket-iga. Den här var ändå en trevlig, traditionell en.

5 Rumänien – Ilinca och Alex Florea ”Yodel It!” 

Det här är SÅ en eurovisionslåt. Fullständigt fånig. Men medryckande och tillräckligt udda för att sticka ut. Ingen glömmer denna. Och jag är helt säker på att den går till final. Och att alla kan joddla refrängen ännu i morgon. Till och med glittriga kanoner (?) på scenen. Utmärkt, Rumänien.

6 Nederländerna – O’G3NE ”Lights and Shadows” 

Det här är liksom alldeles för bra och slipat och välklätt. Man kan inte komma till Kiev och tro att det ska funka med smakfullt och välstämt. Påminner lite om popgrupper på 90-talet (tänk Eternal som sjöng ”I’m gonna be the only one”). Njea. 

7 Ungern – Joci Pápai ”Origo” 

Pluspoäng för språket. Så trött på broken english nu. Det här var ju riktigt skönt för öronen. Gillade första delen av låten litegrann. Rapandet hade med fördel kunnat skrotas. Det blev liksom för mycket. Men vågar ändå säga att jag nästan gillade denna. 

8 Danmark – Anja Nissen ”Where I Am” 

Den här rösten är återigen en sådan som jag inte TÅL. Som försöker för mycket. Det där samma som jag hatar med Mariah Carey. Men visst, snygg kvinna, bra glugg och ändå en nordisk buddy. Men jag röstar inte. Även om jag tycker om Bron och så.

9 Irland – Brendan Murray ”Dying to Try” 

Vilken HÄRRRLIG röst! Lite som om Harry Potter växt upp och gjort ögonoperation med laser. Början bättre än slutet. Synd på gullig låt att förstöra den med en dötöntig luftballong. Neh, inte en vinnarlåt. Rumänien bäst hittills. 

10 San Marino – Valentina Monetta & Jimmie Wilson ”Spirit of the Night” 

Totalt förskräckligt. Hur kan hon ha tävlat för San Marino TRE GÅNGER? HUR HAR INGEN SATT STOPP FÖR DETTA?! Något så här själlöst har jag inte sett sedan .. ja, sedan någon på krematoriet.

11 Kroatien – Jacques Houdek ”My Friend” 

HAHAHA. Jag har skrattat så. Hur kan man få in så många rotiga röster i samma svettiga gubbe? Man KAN bara inte börja en låt med att prata och nästa sekund sjunga opera. Och minuten därpå ett galet fiolinferno. Och så en Westlife-refräng på det. Eller ja, man kan. För vi snackar ju ändå eurovision här. Men alltså NEJ.

12 Norge – JOWST feat. Aleksander Walmann ”Grab The Moment” 

Usch, den här har fastnat så i min hjärna när jag och Anna-Lena sporadiskt har lyssnat på ESC-låtar på jobbet. Men det är inte så att jag vill kunna sjunga med i refrängen, men jag kan. Och det är ju alltid farligt. Very much radiopop of -17. Men orkar ba inte med hans hatt.

13 Schweiz – Timebelle ”Apollo” 

Årets semifinaler består ju bara av den här låten. Har vi inte redan hört den här cirka 20 gånger? Nu är min prinsessklänningskvot fylld för denna afton. 

14 Vitryssland – NAVI ”Story of My Life” 

I mitt huvud är Vitryssland ett så dystert, glädjelöst land. Men det var ju sannerligen inte den här låten. Eller tja, kan inte påstå att det kändes så äkta. Lite väl mycket fäktande med händer och ”HEY HEY HEY”. Njeah.

15 Bulgarien – Kristian Kostov ”Beautiful Mess” 

Om man är 16 bast (och dessutom en söt pojke), så får man väl antagligen en hel del röster av bara farten. Låten är verkligen inget att hurra för. I så fall är det för att scenshowen är avskalad och enkel. Och för att han var är en ”liten pojke med stor röst”.

16 Litauen – Fusedmarc ”Rain of Revolution” 

När jag besökte Mumindalen 2011 i Nådendal fanns där en SJUKT störande Lilla My. Gick runt med äcklig, teatralisk röst och pratade med barn. Denna spelar i samma division. Vad var det här ens för låt? Kan man ens SKRIVA EN SÅ INTETSÄGANDE LÅT?

17 Estland – Koit Toome & Laura ”Verona” 

Jag som ääääälskar estniska mest i hela världen blir så ledsen när esterna sjunger på engelska (och klär sig i vit prinsessklänning – räcker nu, va?). Estniskan är världens finaste språk. Vilken konstig text, förresten. Western kind of man lost in Verona? Sjunger de så? Nej, tänk att vi bara har en låt kvar!

18 Israel – Imri Ziv ”I Feel Alive” 

Att vara sist ut i en semifinal i eurovisionen måste vara ett straff. Vet inte hur det är med er, men själv börjar jag vara ganska mättad på refränger och taffliga koreografier nu. Spelar ingen roll hur han spänner sina biceps och försöker se övertygande ut i blicken – jag trött på skiten. 

 

Oooch som vanligt orkar jag inte gissa (eftersom jag alltid har fel), men mina varmaste lyckönskningar går till följande länder:

Rumänien
Ungern
Makedonien

 

Stort tack för era kommentarer, mycket rolig afton i ert sällskap! Nu ska jag ta mig en äggmacka och gissningsvis se lite fler krystade repliker och kanske något jobbigt dansnummer. Sov gott på er!

42 reaktioner till “Live: Utvärdering av ESC semifinal 2.”

 1. Och jag som tycker att Nederländerna kom med härligt eurovisionsglitter och härligt med poser in i kameran (sådär nu står jag snett och ni rakt och sidu nu vänder vi oss alla snett och sidu…nu rakt) Aj että, de här behövde jag!

 2. Men alltså är det nån annan än jag som reagerar på att de som sjunger backup inte alls är lika bra som de brukar? De MÄRKS,och inte på ett bra sätt…

  1. backup sjongaren har di med från sina egna länder så vetcha di kan va både bra å dålig 🙂

   1. Ja men alltså det är så underligt, för jag har reagerat på det så många gånger, både i tisdags och idag, Trots att jag har antagit att alla har sina egna är det många som inte alls sjunger så bra som bakgrundssångare brukar (oftast märker man ju dem inte ens eftersom de sjunger så perfekt).

 3. Kroatien!!! Jag dör! Konceptet! Projiceringarna! Han som spelar fiol och sjunger samtidigt! Solrosorna! Silverhandsken! Allt!!

 4. Ja-a it e de myky att hurra för de hä! Århundradets sämsta esc? Tur jag har din liveblogg så att jag hålls vaken.

 5. Och jag som tycker att Nederländerna kom med härligt eurovisionsglitter och härligt med poser in i kameran (sådär nu står jag snett och ni rakt och sidu nu vänder vi oss alla snett och sidu…nu rakt) Aj että, de här behövde jag!

 6. Men alltså är det nån annan än jag som reagerar på att de som sjunger backup inte alls är lika bra som de brukar? De MÄRKS,och inte på ett bra sätt…

  1. backup sjongaren har di med från sina egna länder så vetcha di kan va både bra å dålig 🙂

   1. Ja men alltså det är så underligt, för jag har reagerat på det så många gånger, både i tisdags och idag, Trots att jag har antagit att alla har sina egna är det många som inte alls sjunger så bra som bakgrundssångare brukar (oftast märker man ju dem inte ens eftersom de sjunger så perfekt).

 7. Kroatien!!! Jag dör! Konceptet! Projiceringarna! Han som spelar fiol och sjunger samtidigt! Solrosorna! Silverhandsken! Allt!!

 8. Ja-a it e de myky att hurra för de hä! Århundradets sämsta esc? Tur jag har din liveblogg så att jag hålls vaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.