Nästa lördag: Sissis barnjippo.

SetWidth800 VLBLOT 968012

Foto: Linus Lindholm / Vasabladet

 

Jag vet inte hur det var med er i lördags, men när jag låg och latade mig med lördagstidningen var jag på ett sånt där hudlöst och skört humör att artikeln om Sissi totalt drabbade mig som en stekpanna i tinningen. Ni kan läsa den här.

Om ni är stressade denna morgon kan jag dra en kort recap. I Gerby i Vasa bor fembarnsmamman Sissi som för tillfället kämpar mot en aggressiv och ovanlig form av bröstcancer (och samtidigt då – surprise surprise – mot den snåriga finländska byråkratin). 

Just nu går en stor del av dagarna åt att fundera på hur familjen ska klara av den ekonomiska situation som de har hamnat i (tänker genast Pernilla Bergman). Sissis man har tagit vårdledigt för att kunna ta hand om Cecilia och barnen. Inkomsterna är således rekordsmå (vårdledigt är minsann ingen guldgruva).

Meeeen nu har några bra typer ordnat ett jättefint barnjippo som infaller nu inkommande helg i Gerby. Spana in Facebook-evenemanget här. Intäkterna går oavkortat till Sissis familj. Skulle vilja tipsa om det, för jag tycker det här var ett så himla schysst initiativ (även om jag inte kanske tycker att det egentligen är privatpersoners uppgift att komma in som räddande änglar – finska staten, skäms!)

Jag ska i alla fall åka en sväng och köpa några lotter. Mellan 12-13 kommer några hockeyspelare från Vaasan Sport på hockeykul, mellan 13-14 blir det ponnyridning. Däremellan blir det hoppslott och lyckohjul. Ses där!

 

Och har man överloppsgrejs så tar kompisteamet gärna emot:

– Livsmedel/matkassar (ej färskvaror) och andra bruksvaror
– Barnkläder och skor för flicka, storlek 134/140, skostorlek 35
– Barnkläder och skor för pojkar, storlek 134/140, 110/116, 104,86 och
skostorlekar 31-32, 29, 28, 22-24
– Blöjor t.ex Libero Up n Go, storlek 6 och 7

10 reaktioner till “Nästa lördag: Sissis barnjippo.”

  1. Jag blev både arg och grät då jag läste artikeln. Hur får det vara så här i dagens Finland? Helt otroligt. Är dagens politiker faktiskt så verklighetsfrånvända så dom inte fattar? Eller bryr dom sej inte? Hoppas det blir en bra tillställning på lördag och att det kommer mycket folk ( och pengar!)

  2. Jag blev både arg och grät då jag läste artikeln. Hur får det vara så här i dagens Finland? Helt otroligt. Är dagens politiker faktiskt så verklighetsfrånvända så dom inte fattar? Eller bryr dom sej inte? Hoppas det blir en bra tillställning på lördag och att det kommer mycket folk ( och pengar!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.