Countdown: Sommarlov.

n

 

Utan att mäta kan jag med säkerhet säga att mitt hemoglobin är lågt nu. Jag försöker verkligen anstränga mig att utföra en större uppgift per dag (skriva några sidor, plantera blommor, tömma diskmaskinen etc.). Men herregud vad det är svårt att göra något annat än sova. Jag sover, sover, sover mig igenom dagarna. Och knaprar järntabletter under mina vakna timmar (hur svårt ska det vara att ta sig över 100-sträcket?).

I övrigt räknar jag ner till sommarlovet. Gud det ska bli så skööönt att slippa vakna utan väckarklockor och på-med-kläderna-nu och ät-upp-smörgåsen-nu. Finns nog inga ord som kan beskriva hur mycket jag längtar efter att slippa hålla koll på när barnen börjar och slutar om dagarna. Dessutom åker den äldre iväg på läger direkt (yhyy), så det blir mycket tystnad och mycket lugn i Gula huset direkt från sommarlovsstarten.

Värmen lyser ju fortfarande med sin frånvaro. Tänker att jag säkert får nog någon dag och drar iväg till Karis. Vet inte vad den österbottniska sommaren sportar med i år, men inte är det sommar inte. Får hål i huvudet när mamma skickar bilder från deras gård. Hur kan allt vara så grönt där? När det fortfarande är midvinter här? Rapporterna utlovar sol varje dag, men alltid samma 10-12 grader. Instämmer helt med Klingenberg. Det är inte RIMLIGT!!!!

Egentligen var det meningen att jag skulle skriva ett långt inlägg om något helt annat, men nu blev det tydligen dagens svammel. Nu ska jag packa ihop mig och dra iväg till Elisa-stadion och se på när 800 förskolebarn från hela Vasa dansar en gemensam koreografi till Hem ti byin. Och i morgon är förskolan slut! Tänka sig. 

Häj!

20 reaktioner till “Countdown: Sommarlov.”

    1. Är ännu lite rädd för rå paprika, eftersom det tenderar utlösa lite gallstensanfall hos mig, men i nödfall får jag ta till den!

  1. Kom ihåg att undvika mjölkprodukter i anslutning till järntabl. Drick apelsinjuice/ät apelsin till. Broccoli. Leverpastej.

  2. Skippa järntabletterna! Köp istället Maltofer-droppar, Kräuterblotsaft och nässelpulver (gärna i en smoothie för annars smakar det kaki) Maltofer-dropparna tar du i dagen 2 x 20 droppar i en liten slurp saft. Smakar vanilj och får helt säkert upp dina järnvärden.

  3. Då jag har varit gravid så har mitt hb också varit riktigt lågt.Fick ett tips att pressa grapefrukten och dricka den samtidigt som jag tog mina hjärntabletter.Det fungerade toppen.

    1. Är ännu lite rädd för rå paprika, eftersom det tenderar utlösa lite gallstensanfall hos mig, men i nödfall får jag ta till den!

  4. Kom ihåg att undvika mjölkprodukter i anslutning till järntabl. Drick apelsinjuice/ät apelsin till. Broccoli. Leverpastej.

  5. Skippa järntabletterna! Köp istället Maltofer-droppar, Kräuterblotsaft och nässelpulver (gärna i en smoothie för annars smakar det kaki) Maltofer-dropparna tar du i dagen 2 x 20 droppar i en liten slurp saft. Smakar vanilj och får helt säkert upp dina järnvärden.

  6. Då jag har varit gravid så har mitt hb också varit riktigt lågt.Fick ett tips att pressa grapefrukten och dricka den samtidigt som jag tog mina hjärntabletter.Det fungerade toppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.