32 eller 33 eller vad det nu är.

2017 06 06 01.56.07 1

 

I dag befinner jag mig någonstans mellan vecka 32 och 33. Jag har tappat räkningen (och orkar inte resa mig för att hämta mobilen i köket). Beräknat datum infaller någon gång under den sista veckan i juli (jag vet inte riktigt om jag ska gå datumet beräknat på senaste mens eller storleken på bebe på ultra). Nåja, det är jättelänge kvar, hur som helst. 

Eller är det verkligen så länge? När man riktigt tänker efter, så kan det ju faktiskt gå mycket snabbare än man föreställer sig. I värsta fall kan det ju gå till vecka 42 och bebis föds i medlet av augusti. I bästa fall kan det ju gå som med Matheo och den föds i vecka 38 (och bebe föds i mitten av juli). Det betyder ju att det faktiskt är möjligt att det bara återstår fem fjuttiga veckor kvar av detta Barbapapa-liv. Men det känns ju nog, med min dåliga tur, som om det blir en 42 veckors graviditet denna gång. Har ju aldrig testat en sån. 

Har ju dessutom bara fött små, små pyttebarn till världen (ett på 2,9 kg och ett på 1,1 kg), så föreställer mig att jag ska föda fram ett MONSTER denna gång. Någon sån där som landar på 3,5 kg och är helt normal, men som är för stor för alla våra miniatyrkläder. 

Snälla högre makter, låt det bli max fem veckor till. Dels för att jag så gärna vill sova skönt om nätterna igen, men också för att jag så gärna vill ha rödvin. Jajaja, det finns andra orsaker också (som att bebisar är bra), men nu hinner vi inte ta den ramsan. SOL! UT! SOMMAR!

18 reaktioner till “32 eller 33 eller vad det nu är.”

 1. SOVA SKÖNT IGEN? HAHAHAAAAA (säger en bitter mamma med 8-månaders bebis som inte sover så bra. Men visst, de sömnglimtar jag får kan ju göras sovandes på mage så visst finns det fördelar med att bebisen är på andra sidan magen.) Ps. Blev igångsatt i vecka 42. Snark snark snark. Ps2. Tycker inte att du ser så barbapapig ut (på bild iaf) men säkert jämnfört med dina tidigare graviditeter. Såg en gravid mamma på bb en gång och där snackar vi barbapapa! Maga hängd i golvi nästan skämtar int! Sol. Sommar. Ut. Hej!

  1. När det kommer till sömn, så kan man iaf outsourca en baby till sin partner eller annan valfri person. Men det kan man inte med restless legs och pissnödighet och halsbränna och bautamaga. Tänker jag.

 2. Här e de 28 dagar kvar om vi går enligt bf. Dock e jag i så rokot skick att läkaren hoppas på att Karate Kid gör entré om två veckor. Enligt magkurvan är det en mycket liten krabat där inne, så de va ju ett glädjande besked! Jag va själv 2,9 kg och karln va strax över 2 kg.

  Men mitt psyke fixar nog int 42 veckor…jag börjar fullständigt tappa livsgnistan även om folk hejar på så här på slutrakan.. Mest är det all vätska jag samlat på mig och ryggvärken som gör att jag kommer att komma in på BB med attityden "uuuuuut ska den nuuuuu!!"

 3. Ja men ja!! Tusen gånger hellre än bebis på utsidan och snuttsovande än gravid barbapapa i sommarvärme. Ne alltså fy farao för det. The horror.

 4. Hej Linn och andra Vasabor! Det här har inget med inlägget att göra men… Jag håller just nu på och letar bostad i Vasa, och undrar, VAR SKA MAN BO? Somliga stadsdelar säger mig ingenting, Brändö är väl mest bekant 😉 …Om man vill ha det lugnt och tyst och fridfullt runt omkring, trygga gator osv, vilket område ska man rikta in sig på?

 5. SOVA SKÖNT IGEN? HAHAHAAAAA (säger en bitter mamma med 8-månaders bebis som inte sover så bra. Men visst, de sömnglimtar jag får kan ju göras sovandes på mage så visst finns det fördelar med att bebisen är på andra sidan magen.) Ps. Blev igångsatt i vecka 42. Snark snark snark. Ps2. Tycker inte att du ser så barbapapig ut (på bild iaf) men säkert jämnfört med dina tidigare graviditeter. Såg en gravid mamma på bb en gång och där snackar vi barbapapa! Maga hängd i golvi nästan skämtar int! Sol. Sommar. Ut. Hej!

  1. När det kommer till sömn, så kan man iaf outsourca en baby till sin partner eller annan valfri person. Men det kan man inte med restless legs och pissnödighet och halsbränna och bautamaga. Tänker jag.

 6. Här e de 28 dagar kvar om vi går enligt bf. Dock e jag i så rokot skick att läkaren hoppas på att Karate Kid gör entré om två veckor. Enligt magkurvan är det en mycket liten krabat där inne, så de va ju ett glädjande besked! Jag va själv 2,9 kg och karln va strax över 2 kg.

  Men mitt psyke fixar nog int 42 veckor…jag börjar fullständigt tappa livsgnistan även om folk hejar på så här på slutrakan.. Mest är det all vätska jag samlat på mig och ryggvärken som gör att jag kommer att komma in på BB med attityden "uuuuuut ska den nuuuuu!!"

 7. Ja men ja!! Tusen gånger hellre än bebis på utsidan och snuttsovande än gravid barbapapa i sommarvärme. Ne alltså fy farao för det. The horror.

 8. Hej Linn och andra Vasabor! Det här har inget med inlägget att göra men… Jag håller just nu på och letar bostad i Vasa, och undrar, VAR SKA MAN BO? Somliga stadsdelar säger mig ingenting, Brändö är väl mest bekant 😉 …Om man vill ha det lugnt och tyst och fridfullt runt omkring, trygga gator osv, vilket område ska man rikta in sig på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.