Mellanlandning i regnet.

Linn Jung 2017

 

Jahapp, vad är på gång här då? Vi kom just hem till stan. Orkade inte se på det tråkiga, gråa vädret på Replot. Är på Brändö och tvättar kläder (och mig själv!). Hur mycket man än badar bastu och tvagar sig i skären, så finns det nog ändå ingenting som går upp mot en lång, miljöbovig dusch i stan (aldrig känt mig så ren i håret som just nu). 

Har ni tänkt på hur härligt allt doftar nu? Skulle kunna stå ute på gården, med ögonen stängda och ba ”aaaaaah”. När doften av häggen och syrenen virvlar in genom sovrumsfönstret innan man ens hinner vakna. Speciellt nu efter regnet. Allt är bara så FRESH. Man skulle vilja äta upp hela naturen. 

Istället har jag ätit tre (3) mockarutor och försökt boka en trip till Stockholm, men asch va det är svårt när en i resesällskapet har semester först i augusti (hur kan det vara så svårt att hitta cirka tre lediga dagar på raken?).

Efter en stund gav jag upp och försökte klura ut hur jag ska fixa nya rep till babyvaggan som ska hänga i taket bredvid vår säng (banden har kommit bort någonstans på vägen). Måste helt enkelt uppfinna nya. I dag slog det mig att jag tror att vi har allt som behövs inför babyn. Och inte nåt har jag köpt nytt. Vagnen köpte jag av nya grannen, bilstolen av Anna Riska, sängen har jag själv sovit i som barn och kläderna har Annika och Malin donerat. Någon blöja till så ska väl saken vara biff. Skönt att ha det klart, så jag kan fokusera fullt ut på sommarlov. 

Har haft big time problem med sömnen de senaste nätterna. Imorse somnade jag först vid 6-tiden. Jag slumrar och vaknar och vänder och vrider. Det är mina rastlösa ben som är problemet. I kombination med halsbränna. Aj vad jag längtar till nätter utan sånt. Jag vill hellre ha en utomstående sömnrubbare, ta nu en bebis som exempel – den kan man i alla fall outsourca till någon partner eller så. Nu är jag fast i de här benen och den här jävla strupen. Och hohho, det är tärande.

Och så slutligen: om ni kollar in lite senare, så ska jag försöka hinna tipsa om ett skitbra program för era barn när det nalkas regniga dagar. Nu ska jag passa på att lata mig när min familj drog iväg på VIFK-match. Hejtå!

26 reaktioner till “Mellanlandning i regnet.”

 1. Gravidhalsbränna e bara för blää men har du testat Omeprazol? Utan det skulle jag inte sovit en natt under nästan hela graviditeten. Ett piller på kvällen innan läggdags (jag vet man ska ta på morgonen men de funkar bättre på kvällen) o halsen mår så prima den kan som gravid 🙂 Rekommenderas!

  1. Fick bara flytande Gaviscon på apoteket sist, hon ville inte ge mig nå annat. Men tja, tycker nog det börjar vara dags att testa nästa!

   1. Omeprazol e receptbelagt så fråga på rådgivningen. E så otroligt nöjd att jag fick recept på det, för de var bara så mycket mera effektivt än alla andra mediciner och huskurer jag testat. Genomled min första graviditet på bara rennie och mandlar och de va inte skoj. Hoppas du får hjälp med brännan!

 2. Usch för halsbränna (även om jag hade turen att slippa) men dubbelusch för rastlösa ben! Har lidit av det huuuur länge som helst både före, under och efter graviditet. Har två tips som har hjälpt för mig (iaf lite lite) 1. Töja ut musklerna/stå upp. 2. Inte äta socker på kvällen. Har jag gått lös på godispåsen på kvällen kan jag vara hundra på att benen sprättar.

  1. Jag hade också problem med rastlösa ben under graviditeten och tyckte också socker gjorde det mycket värre (som jag tyvärr gärna åt under graviditeten) men magnesiumtillskott en stund innan läggdags tyckte jag gjorde saken bättre! Hittade ingen forskning som säger att så är fallet eller om det bara var jag som inbillade mig, men kan ju vara värt ett försök?

 3. Vad spännande med din kommentar om dusch vs. bastu. Själv tycker jag att hur mycket jag än står å skvalar vatten över mig så blir jag aldrig så där riktigt ren som efter ett bastubad!

  1. Nå, en kombination är ju det ALLRA bästa! Både bastu och dusch. Men jag har ju sällan möjlighet till bägge, buhuu!

 4. Jag läste i en bok från 1983 att bästa tipset mot kramp i benen och rastlösa ben under graviditeten är att gå på tå i tio minuter per dag. I samma bok stod det även att man gott kan röka sig igenom hela graviditeten och ändå föda fyra kilos bejbs. Så att. Jag vet inte. Men du kan ju alltid testa tåtricket 😀

 5. Gravidhalsbränna e bara för blää men har du testat Omeprazol? Utan det skulle jag inte sovit en natt under nästan hela graviditeten. Ett piller på kvällen innan läggdags (jag vet man ska ta på morgonen men de funkar bättre på kvällen) o halsen mår så prima den kan som gravid 🙂 Rekommenderas!

  1. Fick bara flytande Gaviscon på apoteket sist, hon ville inte ge mig nå annat. Men tja, tycker nog det börjar vara dags att testa nästa!

   1. Omeprazol e receptbelagt så fråga på rådgivningen. E så otroligt nöjd att jag fick recept på det, för de var bara så mycket mera effektivt än alla andra mediciner och huskurer jag testat. Genomled min första graviditet på bara rennie och mandlar och de va inte skoj. Hoppas du får hjälp med brännan!

 6. Usch för halsbränna (även om jag hade turen att slippa) men dubbelusch för rastlösa ben! Har lidit av det huuuur länge som helst både före, under och efter graviditet. Har två tips som har hjälpt för mig (iaf lite lite) 1. Töja ut musklerna/stå upp. 2. Inte äta socker på kvällen. Har jag gått lös på godispåsen på kvällen kan jag vara hundra på att benen sprättar.

  1. Jag hade också problem med rastlösa ben under graviditeten och tyckte också socker gjorde det mycket värre (som jag tyvärr gärna åt under graviditeten) men magnesiumtillskott en stund innan läggdags tyckte jag gjorde saken bättre! Hittade ingen forskning som säger att så är fallet eller om det bara var jag som inbillade mig, men kan ju vara värt ett försök?

 7. Vad spännande med din kommentar om dusch vs. bastu. Själv tycker jag att hur mycket jag än står å skvalar vatten över mig så blir jag aldrig så där riktigt ren som efter ett bastubad!

  1. Nå, en kombination är ju det ALLRA bästa! Både bastu och dusch. Men jag har ju sällan möjlighet till bägge, buhuu!

 8. Jag läste i en bok från 1983 att bästa tipset mot kramp i benen och rastlösa ben under graviditeten är att gå på tå i tio minuter per dag. I samma bok stod det även att man gott kan röka sig igenom hela graviditeten och ändå föda fyra kilos bejbs. Så att. Jag vet inte. Men du kan ju alltid testa tåtricket 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.