Ingen sommarlovshjälte just i dag.

I dag inleddes den elfte dagen på sommarlovet och vi har redan tröttnat på varandra. Barnen ligger i vardagsrummet och brölar för att tv:n inte funkar, hela köket är ett kaos och jag är så trött på att vara storkökskock på heltid. Mycket är fint med sommarlov, men jag har inte riktigt energin för att maxa potentialen.

Lyckligtvis solen skiner för omväxlingsskull och jag tänker att man kan dra till stranden om en stund, så kanske vi slutar ha ihjäl varandra (så tydligt att barnen är understimulerade).

Matbiten är ju alltid den allra värsta delen av sommarlovet. Man borde verkligen förstå att uppskatta årets övriga årstider när man kan lita på att lunch och mellanmål serveras på andra platser än hemma (skola och dagis, jag älskar er). Jag gör fan ingenting annat än dukar av och an på bordet här hemma. Och det finns nog inget så hemskt som opassionerad matlagning som bara är till för att fylla magar. Och så äter ju barnen som hästar nu för tiden (de är hungriga precis hela tiden).

Och visst, stranden är trevlig och så, men för att överleva där några timmar behöver man packa ner halva kylskåpet. Och sjuhundra handdukar. Men det gör man ändå hellre än bevittnar en familjetragedi i vardagsrummet. Så det är väl bara att köra igång!

Var är alla 143 simringar?

6 reaktioner till “Ingen sommarlovshjälte just i dag.”

  1. Att mata en snart fjortonårig son känns som ett heltidsjobb. Visst, han klaras sig själv också, men då blir det bara rostad bröd. Känner mig som Bamses farmor som matade draken med köttbullar…

  2. Omg! Första stycket är så mitt liv just nu. Vi börjar alla klättra på varandra här med för mycket ledigt. Hoppas det blir nån balans snart, hur ska man annars klara sig till augusti?

  3. Att mata en snart fjortonårig son känns som ett heltidsjobb. Visst, han klaras sig själv också, men då blir det bara rostad bröd. Känner mig som Bamses farmor som matade draken med köttbullar…

  4. Omg! Första stycket är så mitt liv just nu. Vi börjar alla klättra på varandra här med för mycket ledigt. Hoppas det blir nån balans snart, hur ska man annars klara sig till augusti?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.