Kramp.

Nee, jag vann ju inte på lotto. Eller det gjorde jag visst. Tjugo euro. Men det tog mig varken till Snappertuna eller till någon turkosblå söderhavsö. Jag fick surt punga ut mina hundringar själv när jag nyss bokade mina tågbiljetter till midsommar. 

Har också drabbats av någon form av skrivkramp. Kan varken blogga eller skriva på mitt manus. I bloggen har jag inget att tillägga, eftersom min hjärna totalt saknar förmågan att tänka. Jag vandrar hjärndött omkring och äter grillkorv. Läser böcker (ni måste måste måste läsa Fredrik Backmans Björnstad) och badar bastu. Manuset går lika trögt. Rädslan för att misslyckas är så mycket större än ivern just nu (och det har ju sällan bäddat väl för kreativiteten). Tycker allt jag skriver är skit skit skit. Därför är det ljuvligt att läsa Fredrik Backman och pausa med rabarberpaj istället. Älskar folk som kan skriva.

Har varit på Replot några dagar. Är nu hemma och tvättar några maskiner kläder. Såg mig för första gången på länge i en helkroppsspegel. Skrattade högt. Butiksbiträdet på Sale i Replot frågade i går om jag har gått över tiden (jag är i vecka 34+1, tror jag) och jag var på vippen att svara ”ja!”. Min rygg har totalt crashat de senaste dagarna. Det gör så ont att jag knappt kommer in och ut ur en bil.

Ja, det var ungefär vad jag hade att säga i dag. Hoppas ni har mera fart i era hjärnor. Puss!

6 reaktioner till “Kramp.”

  1. Mitt bästa tips mot skrivkramp: bestäm ett antal ord du ska skriva varje dag. Det behöver inte vara stort. Skriv det antalet. Oavsett vad det blir för innehåll i din text har du i alla fall skrivit något, och det hjälper en framåt, oftast.

    Och: hör av dig om du vill bolla idéer!

  2. Malins tips är jättebra! Och kom ihåg att din text kan bli hur skit som helst nu i början, det spelar ingen roll, fokusera på att få fram berättelsen – finslip med språket gör du senare. Lycka till och kram!

  3. Åh, gillade också Björnstad. Inte till först men när det väl började hända något i boken så var jag fast. Som tur kommer det fortsättning.

  4. Mitt bästa tips mot skrivkramp: bestäm ett antal ord du ska skriva varje dag. Det behöver inte vara stort. Skriv det antalet. Oavsett vad det blir för innehåll i din text har du i alla fall skrivit något, och det hjälper en framåt, oftast.

    Och: hör av dig om du vill bolla idéer!

  5. Malins tips är jättebra! Och kom ihåg att din text kan bli hur skit som helst nu i början, det spelar ingen roll, fokusera på att få fram berättelsen – finslip med språket gör du senare. Lycka till och kram!

  6. Åh, gillade också Björnstad. Inte till först men när det väl började hända något i boken så var jag fast. Som tur kommer det fortsättning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.