Jag trivs bäst när dagen bräcker, och fälten fylls av ljus.

Vädermässigt levererar moderlandet bättre än någonsin just nu. Jag och syrran har haft fantastiska sommarlovsdagar på Reps. Just sådana dagar man drömmer om när man tänker på sommarlov och semester. Man bara ligger i solen dagarna i ända. Äter äter äter. Badar bastu. Är vaken alldeles för sent och sover i grupp.

 

kesa9 

Varje kväll ser terrassen ut som ett bombnedslag med disk och stolar och leksaker och cirka ett tusen par skor. Men man går och lägger sig och tänker ”i morgon, i morgon..”. Den här gången var vi ursmarta när vi kom hit ensamma med fyra barn (som känns ungefär som 400). Vi köpte med oss papperstallrikar och pappersmuggar. Jag brukar vara mkt restriktiv med sånt. Men någon måtta får det vara med disken. 

 

kesa5

 

Lite samma lathetssyndrom kan skönjas vid stranden. Eftersom jag vägrar kroppsarbete växer det igen lite här och där. I dag har Sami tack och lov rett upp det här. Hatar verkligen förvuxna gräsmattor (kryper i hela kroppen när jag så gärna vill åtgärda problemet, men kroppen håller ej).

 

kesa1

 

En dag låg vi här allihopa i flera timmar och lyssnade på SR:s fantastiska radioteater av Roald Dahls ”Häxorna”. Den finns i Severiges Radios app i 10 delar. Rekommenderar varmt. 

 

kesa11

 

Sedan har jag doftat som en annan bensasniffare på Lottas rödvin. Jag vet att jag gott kunde ta mig en klunk, men eftersom jag varit fullständigt alkoholfri så här långt, så känns det bara trögt. Eller det här med fullständigt alkoholfri kan vi kanske se som en sanning med modifikation. Ingen har glömt råfyllan på Ronnies 40-års fest. Men till mitt försvar kan jag faktiskt säga att jag testade negativt innan taxin kom. Och att det mest är Tim Sparv och hans jävla shottars fel.

 

kesa2

 

… så jag har druckit (eller snarare: ÖÖÖÖST in) hallonbladste. Inte är det ju megagott precis, men en har jag ju hört att det ska vara bra. 

 

kesa3

 

Och det här kan man ju leva på en liten evighet i temperaturer som dessa.

 

kesa4

 

Där är min bästa pojke och fångar fiskar med håv. På långt håll och med dålig syn kan man ibland tro att han är Sami. Samma kroppsform och exakt samma fejs.

 

kesa10

 

Här är jag så lycklig över nyklippt fotbollsplan att jag var tvungen att ta en bild (fotbollsmålet har min bästa fammo Inger i Karis sponsrat). Vår gräsmattan led hård av vintern 2017. Den är så ojämn och isbränd och eländig.

 

9maj2017

 

Sedvanlig sommaraktivitet 1.

 

kesa8

 

Sedvanlig sommaraktivitet 2.

 

kesa6

 

Få förunnat att ha så ”naturligt, skönt svall” i håret. Har inte sett en hårborste på år och dagar. 

 

kesa7

 

Sedvanlig sommaraktivitet 3. Arken-lunch med Arken-burgare (dvs. hamppare med abborre). Mina barn hälsar att era barn ska äta Trulles abborrfiléer om ni åker dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.