Känningar och känningar.

preggo

 

Hej kaveris, och kaveris kaveris. Jag varnar på förhand att jag inte alls kan förutspå var detta blogginlägg ska landa, för jag har sovit tre timmar inatt (närmare bestämt mellan 00-03) och är således inte lådans skarpaste kniv (ikväll heller).

Ingenting nytt under Brändö-solen. Har i flera dagar försökt tvinga ur mig nåt roligt för er att läsa. Men det har inte gått så värst jättebra. Vet inte hur det är med er, men i slutet av mina graviditeter blir jag alltid likadan. Jag kan inte alls fokusera (kan knappt skriva fullständiga meningar) och kan inte alls leva life som vanligt. Jag går in i mig själv och får ingen ro i själen innan babyn är född. Kan inte tänka på något annat än att detta olidligt långa väntandet ska vara över. Det här stilla paus-tillståndet passar mig inte alls.

Eller passar det ens någon, förresten? Tror mer eller mindre varje gravid kvinna blir galen mot slutet!

Milea kom på världens bästa idé ikväll och det var att vi sku ringa efter fammo och faffa, så de skulle hämta henne och Matheo. Sami har jobbat som en tok den senaste tiden och jag och barnen har kanske fått lite för mycket av det goda (tid tillsammans, vill säga). ”Ja, vi kan kanske stanna i Vörå tills babyn är född?” föreslog Matheo. Gör sannerligen gott med lite separation, tror jag. Nu är det så tyst och härligt hemma.

I övrigt kan jag rapportera om att det finns mycket man får gjort nattetid om man inte sover. I medeltal lyssnar jag på 1-2 sommarprat och 1-2 poddar. Inatt gjorde jag också en skitlång playlist som jag i skrivande stund tror att jag vill lyssna på när jag föder (kommer säkert ändå visa sig att jag tycker den är urstörande när det beger sig). Laddade också Samis högtalare. Och tömde minneskortet på min kamera. Men alltså ännu om sommarpraten: Måste vara något slags bottenrekord i år. Aldrig varit med om en sommar när så få inte ens är lite bra.

Vad har jag för känningar då? Det frågar de flesta, mest varje dag. Först och främst tror jag att jag ska föda precis varje dag, för varje dag känns exakt så. Jag har så olidligt med sammandragningar och nuuuu-ska-jag-föda-fiilisar. Men som ni ser är de ju inte särskilt pålitliga. Fast egentligen menar de väl om jag tror på flicka eller pojke. Och det är fullständigt OMÖJLIGT för mig att säga. Den känningen är på minusnivå. Varken kroppen eller mitt undermedvetna skickar mig röksignaler. 

Och slutligen skulle jag ännu vilja ge en varm applåd åt min kropp. Här har den tappert hållit ihop så här långt (alltså bara en vecka kvar till bf!) och så gnäller jag på att den inte vill släppa ut barnet. Stackarn måste vara alldeles förbryllad. Sist bönade jag och bad att den skulle hålla tätt – och nu när den en gång håller tätt ända till det bittra slutet, så kvider jag otacksamt. Tänk ändå att det gick vägen den här gången! Att jag inte blödde en endaste en gång! Vilken tur att vi ändå chansade, va? Bra, kroppen.

Ja ja, varje gång jag avslutar ett inlägg hoppas jag det var absolut sista magbilden ni såg på mig. Aj että så jag skulle vilja visa upp en bebeto istället. So long!

22 reaktioner till “Känningar och känningar.”

 1. Jag är också en sommarpratsjunkie och håller med om att det varit rätt platt i år med undantag för tisdagens sommarpratare i P1, Johan von Schreeb. Ett sommarprat jag rekommenderar om man gillar verkliga vardagshjältar ?

 2. Be om hinnsvepning på rådgivningen! Funkar ju inte för alla men här gick det vägen 🙂 en vecka till bf men här ligger jag nu med vår lilla pojke ❤

 3. Morrn Linn! Har du lyssnat på "världens äldsta bloggare", Dagnys, sommarprat från sveriges radio (P1?! eller var den nu sändes?!) if not, gör det! Då glömmer man lätt hur besviken man var på vegas sommarpratare. Sköt om dig!

  1. Ja, hon var faktiskt rätt okej! Så fint när hon var så klok och darrig på rösten. Gillade när hon sa att man inte behöver gamla till sig fast man blir gammal!

 4. Huh! Skönt att läsa att det finns flera som inte kan fokusera på något annat. Vissa dagar tror jag for reals att jag ska glida in i en konstant galenskap.

  1. Jag är inte ännu nära på så galen som man kan bli (måste spara lite ifall jag går till 42, haha!) men nog ÄR det tråkigt att bara sitta här i fängelse. Kämpa på, snart är vi fria!

 5. Att äta nån matsked ricinolja (kan vara blandat också i en smoothie typ) ska tydligen sätta igång saker och ting.

 6. Om du inte har lyssnat på Tommy Ivarsson från i onsdags så gör det! Mycket hjärteknipande och hörvärt. Och kram från en annan som varit gravid på sommaren (en betydligt hetare sommar än den här) – det är inte roligt nä… men vår flicka föddes i mitten av juli och verkar vara helt nöjd med att ha födelsedag mitt i bästa jordgubbssäsongen!

 7. Jag är också en sommarpratsjunkie och håller med om att det varit rätt platt i år med undantag för tisdagens sommarpratare i P1, Johan von Schreeb. Ett sommarprat jag rekommenderar om man gillar verkliga vardagshjältar ?

 8. Be om hinnsvepning på rådgivningen! Funkar ju inte för alla men här gick det vägen 🙂 en vecka till bf men här ligger jag nu med vår lilla pojke ❤

 9. Morrn Linn! Har du lyssnat på "världens äldsta bloggare", Dagnys, sommarprat från sveriges radio (P1?! eller var den nu sändes?!) if not, gör det! Då glömmer man lätt hur besviken man var på vegas sommarpratare. Sköt om dig!

  1. Ja, hon var faktiskt rätt okej! Så fint när hon var så klok och darrig på rösten. Gillade när hon sa att man inte behöver gamla till sig fast man blir gammal!

 10. Huh! Skönt att läsa att det finns flera som inte kan fokusera på något annat. Vissa dagar tror jag for reals att jag ska glida in i en konstant galenskap.

  1. Jag är inte ännu nära på så galen som man kan bli (måste spara lite ifall jag går till 42, haha!) men nog ÄR det tråkigt att bara sitta här i fängelse. Kämpa på, snart är vi fria!

 11. Att äta nån matsked ricinolja (kan vara blandat också i en smoothie typ) ska tydligen sätta igång saker och ting.

 12. Om du inte har lyssnat på Tommy Ivarsson från i onsdags så gör det! Mycket hjärteknipande och hörvärt. Och kram från en annan som varit gravid på sommaren (en betydligt hetare sommar än den här) – det är inte roligt nä… men vår flicka föddes i mitten av juli och verkar vara helt nöjd med att ha födelsedag mitt i bästa jordgubbssäsongen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.