8 sjukt bra saker att se fram emot i höst.

resizedimage8001200 The Nico Blankens 2 1

 

1. Att få gå på kräftskiva. Jag har noll tradition i att gå på kräftskiva (eller kräftis, som jag säkert borde säga som den finlandssvenska jag är). Men just i år är det en sinnessjuk craving jag har. Men det kan också ha och göra med skumpan jag förknippar den med. Kan just nu inte tänka mig något godare än kräftor och skumpa. Och långbord och vänner och musik. Kanske jag kunde ordna en här på gården på Brändö. Jenny, du får hardcoreträna på dragspelet, för du är ett givet inslag.

 

2. Min bästa serie hittills släpper ny säsong. Jag snackar förstås om Narcos. Enligt mina hemliga källor (google) har Netflix lovat att den tredje säsongen ska finnas tillgänglig 1 september 2017. Ni som inte har sett har god tid på er att bli beroende. Aj så det ska bli soffmaraton (något vi brukar ha som tradition i babybubblan – förlåt för att jag just använde mitt värsta ord någonsin: babybubblan). Jajaja, plata o plomo? YES SIR, BOTH, PLEASE!

 

3. Min bästa hårmänniska i världen, Emma fucking Maris, har grymma höstplaner i görningen. Jag ska inte släppa bomben, men lita på att det kommer komma bra nyheter från hennes håll inom kort, som kommer att göra livet och håret lite bättre för oss alla. För övrigt ska jag klippa tillbaka luggen. Jag känner ofta att jag ser så gubbig ut i mittbena (eller snarare som en finsk hårdrockare).

 

4. Att vår bautastora megamilken ska börja skolan. Jag tycker Milea borde ha börjat i skolan för flera år sedan redan. Men nu är det äntligen dags. Ser så fram emot att hon ska få vara med om allt det roliga som en skolgång innebär. Däremot fasar jag lite för hur mycket vi ska kriga när läxorna ska göras (inte för att hon kommer att ha något emot läxor, men mest för att hon alltid hatar när jag försöker lägga mig i). Men ändå – guuuud så kul det ska bli! 

 

5. Vi ska boka en vintersemester. Om det var något som fattades vintern som gick så var det d-vitaminkicken under den mörkaste delen av vintern. Jag vägrar sitta i Finland en vinter till. Vägrar. Frågan är bara vart vi ska åka. Antingen USA eller Seychellerna.

 

6. Jag vågar inte säga det här högt för det är så i startgroparna. Men mycket tyder på att jag kommer att återuppta en gammal, kär syssla med min goda vän Nadia (ni kan t.ex gissa på löpning, körsång eller nåt annat). 

 

7. Norrvalla cup. Ja, det låter kanske lite stört, men jag ser på riktigt så mycket fram emot att få avsluta barnens turneringssäsong i Vörå den 9-10.9 (faktiskt samma kväll som jag ska på premiären av Ingvar på Wasa Teater). Voi så jag ska sakna matcherna när de slutar! Just nu drömmer jag försiktigt om att Matheos lag skulle få åka på Umeå Cup (eller Umeå Fotbollsfestival, som den ju faktiskt heter) nästa år. Hoppas, hoppas, hoppas. För här har vi en frivillig förälder.

 

8. Att jag ska få skriva klart mitt manus. Just nu ligger det där och samlar damm, men jag litar på att min kropp och kreativitet fungerar som tidigare år. När vardagen med baby tråkar ut mig så infernaliskt (samma sysslor daaag ut och daaag in), så brukar hjärnan jobba som allra bäst. Längtar efter att få djupdyka i flowet. Medan babyn sover och höstvindarna drar runt knuten.

48 reaktioner till “8 sjukt bra saker att se fram emot i höst.”

 1. Vi har bokat resa till Seychellerna i vinter, verkar vara ett alldeles fantastiskt resmål. Men USA är nog också toppenbra.

   1. Vi åker första februari. Har bokat flyget med Qatar Airways från Helsingfors till huvudön Mahe med mellanlandning i Qatar. Vi kommer att bo på både på Mahe, Praslin och La Digue under de 15 dagar vi är där.

    1. Mamma och pappa gjorde en nästan identisk resa som ni kommer göra ifjol och var jättenöjda. Därför är vi nu lite sugna. Övernattar ni i Qatar eller kör ni vidare direkt?

 2. Kommentar till punkt 7 och Umeå: det hoppas jag också! Vi får lobba och jobba för det. 🙂

 3. Vi var på Seychellerna för ett och ett halvt år sen, helt underbart! Vi bodde på Praslin och gjorde sen dagsturer ut till andra öar därifrån.

 4. Seychellerna är paradiset på jorden! Var där i våras & kan typ inte tänka mig att resa någon annanstans efter det! Rekommenderar minsta ön La Digue starkt. Alla sa att den var så liten att man ser den på en dag men det stämmer inte. Dessutom var det underbart att kunna susa fram på cykel (vilket inte funkar på de andra öarna där det är bil eller buss som gäller).

 5. Ååååh Seychellerna är ett drömresemål! men kan man resa dit "billigt"? tycker att hur jag än söker så kostar det typ minst 5000€/ person!! hör gäran om någon har att komma med tips hur man kan resa dit utan att ta banklån 🙂

  1. Mmm, håller med. Inte är det ju så värst svinbilligt inte. Kring 5000€ ser det ut att kosta för oss nu. Hoppas ännu komma över nåt turboerbjudande innan vi bokar.

    1. haha ja just! hör gärna en redovisning på hur ni fick /om ni får det till en "billig" resa. Om ni nu sedan reser dit…Skulle så gärna villa åka jag med, men att sälja allt man äger för att resa dit skulle vara lite tråkigt 🙂

 6. Reste ifjol till Seychellerna för 880€/pers, mellanlandade i Doha. Bra resmål pga liten tidsskillnad och inga problem med dygnsrytmen. Var både på Mahe och Praslin plus en mindre där vi kollade in jättesköldpaddorna. Mycket att se, urskogar och regnskogar, djur och fåglar, vänliga människor och en lugn livsrytm. Hus hyr man i olika prisklasser, vi hyrde en vecka ett med tre sovrum,två badrum, kök osv för ca 1000€ med egen strand. Bil måste man nästan ha, i alla fall på Praslin, om man vill åka runt fritt, ganska långa avstånd, kuperat och vänster trafik. Och livsmedelsbutikerna är ganska eländiga så man äter nog gärna middagen på någon lokal restaurang. Det fanns många som erbjöd mycket gott, främst färsk fisk. Ett härligt resmål dit man gärna åker igen, skönt klimat året om.

 7. Vi har bokat resa till Seychellerna i vinter, verkar vara ett alldeles fantastiskt resmål. Men USA är nog också toppenbra.

   1. Vi åker första februari. Har bokat flyget med Qatar Airways från Helsingfors till huvudön Mahe med mellanlandning i Qatar. Vi kommer att bo på både på Mahe, Praslin och La Digue under de 15 dagar vi är där.

    1. Mamma och pappa gjorde en nästan identisk resa som ni kommer göra ifjol och var jättenöjda. Därför är vi nu lite sugna. Övernattar ni i Qatar eller kör ni vidare direkt?

 8. Kommentar till punkt 7 och Umeå: det hoppas jag också! Vi får lobba och jobba för det. 🙂

 9. Vi var på Seychellerna för ett och ett halvt år sen, helt underbart! Vi bodde på Praslin och gjorde sen dagsturer ut till andra öar därifrån.

 10. Seychellerna är paradiset på jorden! Var där i våras & kan typ inte tänka mig att resa någon annanstans efter det! Rekommenderar minsta ön La Digue starkt. Alla sa att den var så liten att man ser den på en dag men det stämmer inte. Dessutom var det underbart att kunna susa fram på cykel (vilket inte funkar på de andra öarna där det är bil eller buss som gäller).

 11. Ååååh Seychellerna är ett drömresemål! men kan man resa dit "billigt"? tycker att hur jag än söker så kostar det typ minst 5000€/ person!! hör gäran om någon har att komma med tips hur man kan resa dit utan att ta banklån 🙂

  1. Mmm, håller med. Inte är det ju så värst svinbilligt inte. Kring 5000€ ser det ut att kosta för oss nu. Hoppas ännu komma över nåt turboerbjudande innan vi bokar.

    1. haha ja just! hör gärna en redovisning på hur ni fick /om ni får det till en "billig" resa. Om ni nu sedan reser dit…Skulle så gärna villa åka jag med, men att sälja allt man äger för att resa dit skulle vara lite tråkigt 🙂

 12. Reste ifjol till Seychellerna för 880€/pers, mellanlandade i Doha. Bra resmål pga liten tidsskillnad och inga problem med dygnsrytmen. Var både på Mahe och Praslin plus en mindre där vi kollade in jättesköldpaddorna. Mycket att se, urskogar och regnskogar, djur och fåglar, vänliga människor och en lugn livsrytm. Hus hyr man i olika prisklasser, vi hyrde en vecka ett med tre sovrum,två badrum, kök osv för ca 1000€ med egen strand. Bil måste man nästan ha, i alla fall på Praslin, om man vill åka runt fritt, ganska långa avstånd, kuperat och vänster trafik. Och livsmedelsbutikerna är ganska eländiga så man äter nog gärna middagen på någon lokal restaurang. Det fanns många som erbjöd mycket gott, främst färsk fisk. Ett härligt resmål dit man gärna åker igen, skönt klimat året om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.