Kompishäng deluxe.

Häromkvällen fick jag plötsligt världens bästa lottovinst. Jag har ju alltid misstänkt att mina kaveris håller ovanligt hög standard för att vara vänner. Nå, klockan var sen eftermiddag när min förlossningscoachkompis Sara ba ”Hej, hur skulle det vara med lite sista minuten-förlossningspepp? Om vi skulle träna lite avslappning och massage ikväll?”. 

Då är man ju dum i huvudet om man säger nej.

Så någon timme senare kom hon (Sara är alltså inte min doula – har ingen doula, även om Sara är doula – hon är bara en bra typ i mitt liv). Hon visade bra ställningar för öppningsskedet, hur Sami ska massera, hur jag ska stå, hur jag ska dansa, hur jag ska hålla mina händer, hur jag ska andas, hur jag ska hålla mina händer och en massa bra skit jag är oändligt tacksam för.

Men mest av allt älskade jag allt som har med gymbollen att göra (pilatesboll, fitnessboll, förlossningsboll eller vad ni nu kallar den). Jag ska åka och köpa mig en i dag (eller finns det kanske någon här riktigt nära som kan låna mig sin fram till förlossningen?). Fattar inte att jag inte testat en sån i förlossningssammanhang förr. Värsta bästa grejen.

Ungefär lika bra som att ha kompisar som plingar på som pop up-doulor när man som mest behöver dem. Lyx!

12 reaktioner till “Kompishäng deluxe.”

  1. Hur ska man använda den där bollen vid förlossningen? Har genomgått två "vanliga" förlossningar, en lååång och en superdupersnabb. Undrar om en sån där boll hade hjälpt vid den långa utdragna förlossningen.

  2. De finns nog på bb i vasa helt gratis 😀 Lycka till, själv har jag inte kunnat sitta alls vid mina två förlossningar 😉

  3. Hur ska man använda den där bollen vid förlossningen? Har genomgått två "vanliga" förlossningar, en lååång och en superdupersnabb. Undrar om en sån där boll hade hjälpt vid den långa utdragna förlossningen.

  4. De finns nog på bb i vasa helt gratis 😀 Lycka till, själv har jag inte kunnat sitta alls vid mina två förlossningar 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.