Att vara o-gravid är livet.

2017 08 08 12.41.07 2

 

Det kan hända att min babytid inte alls är så ljuvlig som den verkar, att den egentligen – och objektivt sett – är helt vanlig. Men i kontrast till hur EKLIT jag upplever det att vara gravid, så känns det nya livet så fruktansvärt gött. Imorse vaknade jag tre timmar före alla andra. Jag vaknade 7, medan resten snarkade vidare till 10. Duschade, surfade och njöt i absurda mått. Att vara ensam i tystnad är nästan lika härligt som att inte vara gravid. Då tänkte jag lite på följande:

Det finns tre saker som jag njuter av speciellt mycket nu. Det är 1. sömnen. 2. att inte behöva akta sig för hungern. 3. att inte vara kissnödig jämt. Går inte att beskriva hur mycket jag uppskattar alla.

I slutet av graviditeten sov jag rätt så illa. Knyckigt, smärtsamt, kissnödigt, halsbrännigt och alldeles för lite. Säg den gravida som inte sover dåligt på slutrakan! SOM jag längtade till att bomben skulle brisera, så sömnen inte skulle lida så hårt. Fine, visst vaknar jag ett par gånger om natten nu, men det är ändå en sån monstruös skillnad från hur det var innan. Att få sova gott är verkligen allt i en välmående vardag. Att sova en hel natt utan att kissa är en grej som man inte vet att man saknar före man har varit där.

”Att inte behöva akta sig för hungern” låter kanske snudd på ätstört, vilket jag inte avser. Utan jag menar att det är så GALET SKÖNT att inte behöva planera hela sitt liv kring att hålla blodsockret på jämn nivå (för annars spyr man). Att inte må illa direkt hungern slår på är SÅ SKÖNT. Aj, så skönt det är att dra iväg utan safety bananer i väskan. Häromdagen när jag inte var hemma kände jag mig pikilite hungrig och famlade i panik i väskan efter nåt ätbart, innan det slog mig – herregud, jag mår ju inte ens illa! Jag kan helt avslappnat gå hem utan att spy! No worries. Hakuna matata!

Såna här småsaker låter så löjliga nu när jag säger dem högt, men de inverkar så otroligt på den allmänna feelingen i livet. Att vara utvilad och avslappnad. Det här ständiga (men mot slutet: svaga) illamåendet som har följt mig i 9 månader är helt borta. Att inte vara gravid är verkligen LIVET!

 

2017 08 07 08.38.12 1

10 reaktioner till “Att vara o-gravid är livet.”

  1. Håller med till tusen! Jag var gravid för två månader sen, och det att få sova en hel natt utan att behöva kissa stup i kvarten är en obeskrivlig känsla ? för att inte tala om minuterna innan då man försöker fundera ut ett sätt att komma upp ur sängen.. ?

  2. oj tack för detta! det är så skönt att vara icke-gravid! efter alla dessa guldmolnsinlägg hittills om förlossningen blev jag ju nästan frestad till ett tredje barn trots jag ogillar graviditeten. två barn räcker, just nu iaf. 😀

  3. Minns då jag gick omkring med saltlakrits, tuc kex, en banan och vatten i handväskan KONSTANT. En annan gravid kvinna hade svimmat på H&M och jag kom till undsättning med min proviant! Tydligen sprang jag omkring med första hjälpen väska för havande kvinnor…

  4. Äääälskar att läsa din blogg! Du uppdaterar så ofta, juh, och du har ett underbart sätt att skriva. De senaste dagarna har jag gått in på din sida o bara kollat… "jeee, ny rubrik, nytt blogginlägg…!" O så har jag "sparat" det tills efter jobb o annat usch-igt o läst först i lugn o ro när jag haft tyst o skönt omkring mig. Såååå kiva att följa ditt liv o din blogg! Njut av bebisen! Grattis till ditt nya liv som trebarnsmamma!

  5. Håller med till tusen! Jag var gravid för två månader sen, och det att få sova en hel natt utan att behöva kissa stup i kvarten är en obeskrivlig känsla ? för att inte tala om minuterna innan då man försöker fundera ut ett sätt att komma upp ur sängen.. ?

  6. oj tack för detta! det är så skönt att vara icke-gravid! efter alla dessa guldmolnsinlägg hittills om förlossningen blev jag ju nästan frestad till ett tredje barn trots jag ogillar graviditeten. två barn räcker, just nu iaf. 😀

  7. Minns då jag gick omkring med saltlakrits, tuc kex, en banan och vatten i handväskan KONSTANT. En annan gravid kvinna hade svimmat på H&M och jag kom till undsättning med min proviant! Tydligen sprang jag omkring med första hjälpen väska för havande kvinnor…

  8. Äääälskar att läsa din blogg! Du uppdaterar så ofta, juh, och du har ett underbart sätt att skriva. De senaste dagarna har jag gått in på din sida o bara kollat… "jeee, ny rubrik, nytt blogginlägg…!" O så har jag "sparat" det tills efter jobb o annat usch-igt o läst först i lugn o ro när jag haft tyst o skönt omkring mig. Såååå kiva att följa ditt liv o din blogg! Njut av bebisen! Grattis till ditt nya liv som trebarnsmamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.