Boy Meets Girl – Finland.

Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med Handelslaget KPO.
***

 

Om det är något som är 100 % aktuellt just nu så är det sköna kläder som man kan klä på sig direkt man vaknar och sedan leva i resten av dagen (utan att för den delen se ut som jag såg ut hela graviditeten, i Samis gamla sju numror för stora Adidas-byxor). Skönt, bekvämt och fint – så ska det vara. 

Häromveckan kom ett nytt brand till Finland, Boy Meets Girl, som riktar sig till yngre kvinnor. Jag hämtade en leverans av kläderna förra veckan och har bott i dem ever since. Känt mig lite som en ghettomama när jag gått omkring här hemma med napapaita och bebis under armen. Känns så skönt att jag kan öppna dörren när det plingar på, utan att behöva skämmas ihjäl (förr när barnen drog hem kompisar måste jag rusa in i rummet och gömma mig).

 

799A9244

799A9246

 

Kläderna är designade av Stacy Igel (det fanns faktiskt ett personporträtt i senaste Samarbete-tidningen – det kan du läsa här). Kläderna säljs bland annat på Macy’s och Nordstrom i USA, och på Colette i Paris, men i Finland har Prisma ensamrätt på försäljningen. Häromkring finns de alltså i Vasa, Jakobstad och Karleby. Nära och bra!

 

799A9297

 

Förmiddagarna går i otroligt långsam takt nu för tiden. Medan stora barnen är i skolan dagdriver vi runt i pyjamas tills klockan har blivit lunch. Då är obekväma kläder totalt förbjudna. Helst ska det vara mjuka tajts och mjuka, amningsvänliga tröjor. Då mår jag som bäst! När man kan andas fritt och dansa hiphop i smyg (varje gång jag går förbi helfigurspegeln i hallen).

Prisnivån på BMG är mycket rimlig. Till exempel här kan du kolla vad plaggen i det här inlägget ligger på. 

 

799A9327

799A9355

 

Med ”Live to inspire”-tröjan vill jag i dag säga två saker: 1. Amma där du känner för (om så mitt i en fotosession) och 2. Obekväma kläder är så 2005.

Boy meets girl var ett helt nytt brand för mig. Men jag har fått berättat för mig att BMG värnar om att att lyfta fram samhälleliga missförhållanden. De har donerat pengar bland annat till cancerforskning, lyft fram fenomen kring skolmobbning och flaggat för sexuella minoriteter och könsminoriteter under Pride-evenemang. Vilket för oss till mitt favoritplagg:

 

799A9377


F*ck bullies-tröjan
borde alla gå klädda i så här i skolstartstider. Eller i vilka tider som helst, faktiskt. Snäll ska man vara. Och inget annat.

Alla plagg i det här inlägget kommer från BMG, förutom byxorna här ovan. 

 

21017749 1398181646968140 688669438 o


En sån tröja
kan man spatsera in på skolgården i och se respektingivande ut. 

 

799A9523

20991455 1398186496967655 373972461 o

 

Det allra skönaste plagget är ändå den vita träningsjackan (eller bomberjacka, helt hur ni vill). Så tunt och härligt material att alla barn bara kastar sig efter mig, hah!

 

799A9259


Och så kan
man slänga naturligt med håret och ta sig ett glas vin vid avslutad photoshoot. Bilderna tog såklart Anna Riska

Och ja – Boy Meets Girl-kläder finns i din lokala Prisma-affär (du behöver inte åka till Colette den här gången). Tipsa dina tonåringar eller alla ghettomamas du känner! Mina bästa hemmakläder så här långt. Finns till salu redan nu!

 

Du kan också följa Boy Meets Girl här:

Instagram @boymeetsgirlusa
Facebook @BoyMeetsGirlClothing

32 reaktioner till “Boy Meets Girl – Finland.”

  1. Det sku vara för betungande för mig i längden, får alltid lite skamsköljningar av att publicera så här många bilder av mig själv på raken, haha!

 1. Oj, snygga ❤ gillar inte dock penaler och pennor osv som första klassare har med texten Fu* bullies….men ja e ju en kukkahattutäti med språket 😀

 2. Hej, ser ut som fina prisvärda kläder, men vet du nåt mer var de tillverkas och om de tillverkas med god etisk praktis och av ekologiska material?

  1. Hej, baserat på informationen på deras hemsida (som inte innehåller någon närmare information om CSR/hållbarhet) tror jag man nog dra slutsatsen att hållbarhet inte är deras styrka eftersom de skrivit om det isf i marknadsföringssyfte. Till deras fördel så ser de ut att bidra med pengar till välgörenhet. Eftersom de inte nämner ekologisk bomull, så är kläderna nog tillverkade i vanlig bomull. Man kan inte se tillverkningslandet i beskrivningen på deras hemsida och det finns ingen information om deras samarbete med leverantörer /etisk upphandling (detta hittar man vanligtvis i hållbarhetsrapporten) så därför skulle jag gissa att produkterna är tillverkade i Asien i de förmånligaste fabrikerna. Men jag känner då inte till märket närmare så kan hända att jag har fel.

  2. Så glad att någon redan hade frågat om det etiska och ekologiska här! Och synd att kläderna inte verkar etiska, för de ser trevliga ut. Fint att de ger till välgörenhet, men det kompenserar inte för eventuella dåliga arbetsförhållanden (kan vara farliga utrymmen, farliga arbetsmetoder, lön som inte går att leva på, barnarbetskraft) hos dem som tillvekar kläderna och eventuellt utsläpp av giftiga ämnen i miljön osv. Tänker ge dem feedback om detta. Hoppas att andra gör det också och visar att det är viktigt för dem.

 3. Jag blev så inspirerad av det här inlägget att jag körde raka vägen till Prisma på vägen hem från jobbet och kom hem med en F*ck bullies t-shirt och ett par svarta mjukisbyxor. Helt underbar kollektion, blev helt såld och måste kanske gå efter ett par leggings ännu.. Fint också att man har råd med dem. Tack för tipset! 🙂

  1. Det sku vara för betungande för mig i längden, får alltid lite skamsköljningar av att publicera så här många bilder av mig själv på raken, haha!

 4. Oj, snygga ❤ gillar inte dock penaler och pennor osv som första klassare har med texten Fu* bullies….men ja e ju en kukkahattutäti med språket 😀

 5. Hej, ser ut som fina prisvärda kläder, men vet du nåt mer var de tillverkas och om de tillverkas med god etisk praktis och av ekologiska material?

  1. Hej, baserat på informationen på deras hemsida (som inte innehåller någon närmare information om CSR/hållbarhet) tror jag man nog dra slutsatsen att hållbarhet inte är deras styrka eftersom de skrivit om det isf i marknadsföringssyfte. Till deras fördel så ser de ut att bidra med pengar till välgörenhet. Eftersom de inte nämner ekologisk bomull, så är kläderna nog tillverkade i vanlig bomull. Man kan inte se tillverkningslandet i beskrivningen på deras hemsida och det finns ingen information om deras samarbete med leverantörer /etisk upphandling (detta hittar man vanligtvis i hållbarhetsrapporten) så därför skulle jag gissa att produkterna är tillverkade i Asien i de förmånligaste fabrikerna. Men jag känner då inte till märket närmare så kan hända att jag har fel.

  2. Så glad att någon redan hade frågat om det etiska och ekologiska här! Och synd att kläderna inte verkar etiska, för de ser trevliga ut. Fint att de ger till välgörenhet, men det kompenserar inte för eventuella dåliga arbetsförhållanden (kan vara farliga utrymmen, farliga arbetsmetoder, lön som inte går att leva på, barnarbetskraft) hos dem som tillvekar kläderna och eventuellt utsläpp av giftiga ämnen i miljön osv. Tänker ge dem feedback om detta. Hoppas att andra gör det också och visar att det är viktigt för dem.

 6. Jag blev så inspirerad av det här inlägget att jag körde raka vägen till Prisma på vägen hem från jobbet och kom hem med en F*ck bullies t-shirt och ett par svarta mjukisbyxor. Helt underbar kollektion, blev helt såld och måste kanske gå efter ett par leggings ännu.. Fint också att man har råd med dem. Tack för tipset! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.