Packar för avslutningshelg.

Den här helgen infaller det som vi i Vasa kallar för villaavslutning (forneldarnas natt hette det ju såklart i min barndom, Karisbo som jag är). Det betyder att jag i dag packar för övernattning på Replot i nätterna tre. Tänkte faktiskt dra ut redan ikväll och förbereda lite inför min familjs ankomst i morgon (mamma, pappa, Lotta, Mats, Willy och Winston kommer på besök från syd). 

Jag älskar villaavslutning även om jag inte överhuvudtaget klarar av konceptet ”avslutning”. Jag hatar det definitiva i alla slags avslut. Och då menar jag verkligen alla (vi talar alltså nu om kvinnan som varje kväll sörjer när hon måste tvätta tänderna för det betyder att hon – nå, jag – måste sluta äta). Jag tänker inte stänga Replot-säsongen ännu, även om mamma så snällt erbjöd sig att hjälpa till att städa undan allt, men är så inte redo ännu.

Men villaavslutningen i sig tycker jag är fin. Det är så trevligt att vara där när det blir riktigt, riktigt mörkt om kvällarna. Och alla bär jag ska plocka! Vi ska ha årets första kräftskiva och jag ska köpa cirka hundratusen ljus och lyktor. Ay caramba!

Och så ska jag såklart inte glömma min goda vän isbjörnen hemma:

 

2017 08 23 09.04.55 1

2017 08 24 12.29.31 1

4 reaktioner till “Packar för avslutningshelg.”

  1. Villa säsongen är nu verkligen inte avslutad fastän det är villaavslutningen.. har inte riktigt förstått mig på folk som avslutar och stänger villadörren för säsongen.. 😀

  2. Villa säsongen är nu verkligen inte avslutad fastän det är villaavslutningen.. har inte riktigt förstått mig på folk som avslutar och stänger villadörren för säsongen.. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.