Drive in-bio i Vasa.

Alltid när jag hänger med mamma och Lotta märker jag hur jag skryter hejdlöst om hur braaaa allt är i Vasa jämfört med hur det är i Raseborg. Spelar ingen roll om det gäller väder, kulturutbud, fritidsintressen eller attityder överlag. Jag brer på för allt vad samvetet håller (i synnerhet om syrrans man är med – han längtar alltid pikulite tillbaka till Vasa, så den kniven vrider man ju gärna om, moahah).

Allt är inte grönare här, men överlag tycker jag faktiskt att Vasa är en stad där det är lätt att vara lycklig. Tycker det ständigt dyker upp små prickar över i:en och gräddlitrar på mosen (öööh, sa jag faktiskt igår att jag äntligen kan formulera meningar igen?).

Nå, anyway. Tycker Vasa är bra på att erbjuda sina invånare små malenamiska guldkanter i vardagen. Ta till exempel kryddodlingen i parken vid Kuntsi ifjol där vem som helst fick plocka åt sig av örterna. En så harmlös liten grej, men likväl en sympatisk gest.

Månadens gulliga guldkant är definitivt drive in-bion på torget som visas nu varje måndag-torsdag, helt grade. I går packade vi bilen full av ungar och såg Mumin på Rivieran. Här kan du se vilka filmer som ännu visas. Jag har ännu tänkt gå på ‘Hundraettåringen som smet från notan och försvann’ och barnen hade en önskan om Lego Batman. Varje dag visas en barnfilm och en vuxenfilm, tänk vilken service!

Jag var nu inte så farligt förtjust i Mumin-filmen (har redan sett den), men åkte med för att jag såg en chans till godis. My var nog inte heller så förtjust i filmen (hon sov sig igenom hela), men hon hade inte åldern inne för att vara ensam hemma. Alla andra var mkt nöjda. Ta det som ett tips!

 

Vasa drive in bio

 

För den som undrar kommer ljudet via en radiokanal. 103,8 för att vara exakt.

4 reaktioner till “Drive in-bio i Vasa.”

  1. Hej, jag håller så med dig om att det är lätt att trivas i Vasa. Har bott här (också på Brändö?) bara ett år nu, men tycker det finns så mycket bra här, allt det du nämnde och en massa därtill, och allt är så tillgängligt. I like! Längtar inte tillbaka till Helsingfors (bara lite, lite, just då när det är varmare där än här. Och det är det inte idag heller).

  2. Hej, jag håller så med dig om att det är lätt att trivas i Vasa. Har bott här (också på Brändö?) bara ett år nu, men tycker det finns så mycket bra här, allt det du nämnde och en massa därtill, och allt är så tillgängligt. I like! Längtar inte tillbaka till Helsingfors (bara lite, lite, just då när det är varmare där än här. Och det är det inte idag heller).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.