Snabba meningen med livet-gallupen.

resizedimage800534 Tallinn2

resizedimage800533 Tallinn4

resizedimage800534 13161603 1197240773643193 2129152380 o

 

Trots att man inte längre bor i samma stad som alla sina bästa vänner, så har ju ändå mobilen gjort att avstånden inte känns lika hopplösa som förr. Whatsapp-grupper är Guds gåva till den dagliga vänskapen (alla kaveris finns några knapptryck i från). Ibland är det tyst någon dag och ibland går man på toaletten och när man kommer tillbaka har man 47 olästa mess. Högt och lågt går diskussionerna. 

Igår slängdes en liten, skitbra fråga ut i gruppen. Som jag tänkte vi skulle leka här i min blogg i dag. Medan jag drar till rådgivningen och annat vuxet kan ni svara kort och snabbt på denna fråga. Man får inte tänka och analysera för länge. Bara säg!

”Vad är meningen med livet och hur lycklig är du just nu på en skala 1-10?”.

 

(Eftersom jag satt och ammade när frågan ställdes fanns inte tid för reflektion och eftertanke. Svaret blev: ”Stark 9:a. Meningen med livet är att ha möjlighet att göra det som i stunden känns lustfyllt”).

42 reaktioner till “Snabba meningen med livet-gallupen.”

 1. Meningen med livet är att älska och bli älskad. 9- på lyckoskalan. Sku va högre om jag inte låg i soffan höstförkyld.

 2. Ja, vad är meningen då döden knackat på dörren. Då tänker man på det mera än förr och på ett annat sätt. Att ha något att göra, någon att älska? Att föra livet vidare?
  5:a

 3. Meningen med livet är kärleken till en själv. Att verkligen tycka om sig själv, rakt uppifrån och ner. Själen och kroppen. Feelisen är kanske en stark 8. Riktigt bra.

 4. Meningen med livet är att hitta ett läge där man är nöjd och känner sig trygg. Då tror jag man har lyckan på 10. (Just nu är min lycka kanske på 6 eller så, för jag är sjuk och trött. Blä.)

 5. 8,5 på skalan. Meningen med livet är att känna sig tillfreds med sig själv och kunna vara sig själv, då är det lätt att se vad som är viktigt i ens liv.

 6. Efter att jag flyttade utomlands för att studera för en tid sedan insåg jag att meningen med livet är att göra något man älskar (jobb, utbildning, meningsfullt livsprojekt eller 'purpose' som det så fint heter på engelska) och att man har någon att älska (vitsi, vad familjen och ens närmaste sociala nätverk betyder mycket ändå!). Lyckonivån idag är en medelmåttig 7:a.

 7. Meningen med livet är att ha en familj att älska och ha gemenskap med. Lyckokänsla nu när hösten står för dörren en åtta.

 8. För mig betyder tron väldigt mycket och blir meningen med livet. Sedan tycker jag också livet får mening av att hjälpa andra och få utvecklas i sina gåvor. Och vad skulle livet vara utan vänner och familj? Min lyckokänsla är på 8-är inte så särdeles förtjust i att vara föräldraledig trots att det har sina fördelar.

 9. Ah, vilken spännande fråga! Skulle säga att meningen med livet är att vara så lycklig som möjligt så ofta som möjligt? Gällande skalan ligger jag nog på en 6:a just nu, dock kanske lite dålig dag att svara på den frågan idag eftersom jag just lämnat Helsingfors.

 10. Meningen med livet är att älska och bli älskad. 9- på lyckoskalan. Sku va högre om jag inte låg i soffan höstförkyld.

 11. Ja, vad är meningen då döden knackat på dörren. Då tänker man på det mera än förr och på ett annat sätt. Att ha något att göra, någon att älska? Att föra livet vidare?
  5:a

 12. Meningen med livet är kärleken till en själv. Att verkligen tycka om sig själv, rakt uppifrån och ner. Själen och kroppen. Feelisen är kanske en stark 8. Riktigt bra.

 13. Meningen med livet är att hitta ett läge där man är nöjd och känner sig trygg. Då tror jag man har lyckan på 10. (Just nu är min lycka kanske på 6 eller så, för jag är sjuk och trött. Blä.)

 14. 8,5 på skalan. Meningen med livet är att känna sig tillfreds med sig själv och kunna vara sig själv, då är det lätt att se vad som är viktigt i ens liv.

 15. Efter att jag flyttade utomlands för att studera för en tid sedan insåg jag att meningen med livet är att göra något man älskar (jobb, utbildning, meningsfullt livsprojekt eller 'purpose' som det så fint heter på engelska) och att man har någon att älska (vitsi, vad familjen och ens närmaste sociala nätverk betyder mycket ändå!). Lyckonivån idag är en medelmåttig 7:a.

 16. Meningen med livet är att ha en familj att älska och ha gemenskap med. Lyckokänsla nu när hösten står för dörren en åtta.

 17. För mig betyder tron väldigt mycket och blir meningen med livet. Sedan tycker jag också livet får mening av att hjälpa andra och få utvecklas i sina gåvor. Och vad skulle livet vara utan vänner och familj? Min lyckokänsla är på 8-är inte så särdeles förtjust i att vara föräldraledig trots att det har sina fördelar.

 18. Ah, vilken spännande fråga! Skulle säga att meningen med livet är att vara så lycklig som möjligt så ofta som möjligt? Gällande skalan ligger jag nog på en 6:a just nu, dock kanske lite dålig dag att svara på den frågan idag eftersom jag just lämnat Helsingfors.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.