Urkig (men ändå torr) måndag.

Efter en riktigt huttrig och regnig (men likväl superspännande!) fotbollshelg på Norrvalla Cup är det härligt att vara hemma (varm och torr!) denna måndag. Fick börja dagen med att gå till Sale, märkväl i långkalsonger och flipflops, för att köpa kaffe. Finns faktiskt ingenting mer irriterande än att ligga i sängen och drömma om kaffe – och så går man till köket och kaffet är sluuuut! Blev så frustrerad att jag inte ens orkade borsta håret, utan gick raka vägen ut i hallen och stack barfotafötterna i skorna och tog nycklarna. Ajöss!

Har en sån där taskig känsla i bröstet i dag. Ni vet, sjuhundra saker att göra, men ingenting känns riktigt lockande. Det är hem som borde städas, mejl som borde skickas och människor som behöver duschas (jag). Men här sitter jag och känner mig anti-life.

Men tänker att man kanske får unna sig dagar när man bara skjuter fram allting. Att prokrastinera på en måndag har väl aldrig haft ihjäl någon?

Här vilar en mamma, sover en My och torkar ett lakan:

 

2017 09 11 11.19.33 1

22 reaktioner till “Urkig (men ändå torr) måndag.”

 1. Vet så den där känslan. Ibland kan vissa saker, eller bara EN enda viss grej, sätta en spärr på en hel dag. För mig brukar det vara så att det finns något måste/borde någonstans som jag bara inte hittar rätt ~fiilis~ för att få gjort och då ligger det bara i nåt hörn av existensen och stinker som en rutten banan, och allt känns liksom lite kvalmigt den dagen. Men lär jag mig att bara ta itu med saker fast de känns motiga? HAHA som en vuxen? Eller rent av bara ett förståndigt barn? Nej. Nejgu.

  Och angående något annat: Lakanet!! Blev lite kär i det.

  1. JA, precis så där är det nu. Vet exakt var skon klämmer, men orkar inte göra det för att få ur proppen. Aaaahhhgg.

   Lakanet är ett tyg från Tammerfors (märket kanske hette Tampella?) som någon sytt till lakan. Loppis, åfkårs.

 2. Jag uppskattar att du också torkar lakan på dörren. Jag tänker alltid att jag är en opräktig och lat människa som inte orkar gå till torkrummet – men kanske jag bara är en vanlig människa!

  1. Vad är ens ett torkrum? Existerade ej på 1930-talet när detta hus byggdes. Här är det dörrar som gäller.

 3. En fråga om Been: Vi ska på resa till en nordisk huvudstad i november. Har införskaffat en Bee som resevagn men funderar nu om vi borde ha en liggdel till vagnen, hon är ju ändå bara 4 månader när vi reser. Vad tror du, är en riktig liggdel (Bee bassinetten) bäst eller tror du det räcker med åkpåsen (cocoonen) som har stöd för huvudet? Funderat också på om vi bara kan ta vår åkpåse och ha henne fast med selen och eventuellt ha en sån där nalledyna som stöd för huvudet.

  Min trötta småbarnsförälderhjärna har liksom int räckt till att tänka ut den här saken.

  Känns ju som att liggdelen sku ge mest skydd från kyla och blåst.. men ja, då får man punga ut med 200-ish euro även som begagnad. Känns lite onödigt för EN resa och med två månader tills hon säkert börjar använda sittdelen ändå, men så klart kommer saft first!

  1. Hej! Den här vagnnörden kan inte låta bli att svara 😉 Skulle säga att det beror mycket på er bebis ifall hen trivs jättebra och sover bra i vagn med plant läge så kan det vara ett bra köp. Basinetten har ju jättebra återförsäljningsvärde, och/eller så kan man köp begagnat. Har även sett på Kinspiring för uthyrning. Ett annat alternativ är baby cocoon eller inovis sittdyna. Hoppas ni hittar rätt! 🙂

   1. Tack för kiva svar! Det blev nu så att vi köpte en basinett när vi kom över en begagnad för 60€(!!) och nästan oanvänd. Så har vi en liggdel. Tror nog att lill-tjejen gillar det bäst i den när det e novemberväder 🙂

    1. Vilket fynd – wow!!! Och när ni inte längre behöver det så får ni garanterat sålt för (minst!) samma pris! Trevlig resa! 🙂

 4. Vet så den där känslan. Ibland kan vissa saker, eller bara EN enda viss grej, sätta en spärr på en hel dag. För mig brukar det vara så att det finns något måste/borde någonstans som jag bara inte hittar rätt ~fiilis~ för att få gjort och då ligger det bara i nåt hörn av existensen och stinker som en rutten banan, och allt känns liksom lite kvalmigt den dagen. Men lär jag mig att bara ta itu med saker fast de känns motiga? HAHA som en vuxen? Eller rent av bara ett förståndigt barn? Nej. Nejgu.

  Och angående något annat: Lakanet!! Blev lite kär i det.

  1. JA, precis så där är det nu. Vet exakt var skon klämmer, men orkar inte göra det för att få ur proppen. Aaaahhhgg.

   Lakanet är ett tyg från Tammerfors (märket kanske hette Tampella?) som någon sytt till lakan. Loppis, åfkårs.

 5. Jag uppskattar att du också torkar lakan på dörren. Jag tänker alltid att jag är en opräktig och lat människa som inte orkar gå till torkrummet – men kanske jag bara är en vanlig människa!

  1. Vad är ens ett torkrum? Existerade ej på 1930-talet när detta hus byggdes. Här är det dörrar som gäller.

 6. En fråga om Been: Vi ska på resa till en nordisk huvudstad i november. Har införskaffat en Bee som resevagn men funderar nu om vi borde ha en liggdel till vagnen, hon är ju ändå bara 4 månader när vi reser. Vad tror du, är en riktig liggdel (Bee bassinetten) bäst eller tror du det räcker med åkpåsen (cocoonen) som har stöd för huvudet? Funderat också på om vi bara kan ta vår åkpåse och ha henne fast med selen och eventuellt ha en sån där nalledyna som stöd för huvudet.

  Min trötta småbarnsförälderhjärna har liksom int räckt till att tänka ut den här saken.

  Känns ju som att liggdelen sku ge mest skydd från kyla och blåst.. men ja, då får man punga ut med 200-ish euro även som begagnad. Känns lite onödigt för EN resa och med två månader tills hon säkert börjar använda sittdelen ändå, men så klart kommer saft first!

  1. Hej! Den här vagnnörden kan inte låta bli att svara 😉 Skulle säga att det beror mycket på er bebis ifall hen trivs jättebra och sover bra i vagn med plant läge så kan det vara ett bra köp. Basinetten har ju jättebra återförsäljningsvärde, och/eller så kan man köp begagnat. Har även sett på Kinspiring för uthyrning. Ett annat alternativ är baby cocoon eller inovis sittdyna. Hoppas ni hittar rätt! 🙂

   1. Tack för kiva svar! Det blev nu så att vi köpte en basinett när vi kom över en begagnad för 60€(!!) och nästan oanvänd. Så har vi en liggdel. Tror nog att lill-tjejen gillar det bäst i den när det e novemberväder 🙂

    1. Vilket fynd – wow!!! Och när ni inte längre behöver det så får ni garanterat sålt för (minst!) samma pris! Trevlig resa! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.