.. och ut rann det på tangentbordet!

2017 09 26 10.44.02 2

 

Alltid när man inte vet vad man ska blogga om finns det en bra lösning – öppna kranen-inlägg. Det här är ju sen gammalt, men man föreställer sig helt enkelt att man är en vattenkran och att någon vrider på kranen och vattnet börjar rinna. Man öppnar helt enkelt ett tomt blogginlägg och låter tankarna rinna ut över tangentbordet. Det är vad jag tänker göra just nu.

Det påminner lite om skrivövningen som vi gjorde när jag i tiderna studerade masskommunikation. För att komma bort från skrivblockering skulle man bara ta ett vitt papper och påbörja med orden ”I morse när jag vaknade..” och fortsätta därifrån. Fem minuter fick man på sig och under tiden skulle man ösa ur sig så mycket text som möjligt. Vad som helst för nonsens. Bara för att öppna kranen. Ja, det kan ni testa på någon gång när ni fastnar i nåt svårgenomträngligt skrivträsk. 

I morse när jag vaknade låg dimman så tät och så vit över hela Brändö. Det är en av de mest spännande bieffekterna med att bo vid havet. När jag stack upp huvudet bakom sänggaveln såg jag inte ens grannhuset. Finns inget bättre höstmys än det. Känns alltid som om jag befinner mig i en svensk kriminialroman när den tunga höstdimman faller på. När man kollar ut genom fönstret ser det ut som något mord behöver utredas (kanske någon försvunnen liten pojke). Är det inte alltid dimma när de bästa bokbrotten begås?

Men någon försvunnen pojke fanns inte hos oss. Däremot en högst närvarande pojke i fotändan som hade haft en mardröm om någon docka (vet inte vem Annabelle är, men har hört att hon är läskig). Bredvid mig låg en fastklistrad bebis och i henne en snarkande pappa. Nå, det var morgonen det. Nu är det dag.

Har tänt ljus för att maxa min goda höstfeeling (ljuset på bilden, ”Silverpäron”, kan jag varmt rekommendera – doftar underbart – har köpt på Lagerhaus). My sover på balkongen, Sami powernapar i soffan, stora barnen är i skolan. Har just videosnackat med syrran och mamma på Fb (mycket bra funktion för övrigt). Nu borde jag bara servera mig själv en lunch för att allt ska vara perfekt. Dessvärre är jag som vanligt totalt o-sugen på att laga mat åt mig själv, så det blir väl en smörgås och eventuellt lite turkisk yoghurt och mysli. Hatar detta lunchslarv, men what to dooo.

Förresten! Jag lovade ju att bli bättre på att tillgodose era önskemål igår. Finns det något som du riktigt, riktigt vill att jag ska ta upp här i bloggy? Alltid roligt att med jämna mellanrum känna er på pulsen. Vilka ämnen diggar ni mest att jag skriver om? Är det familjeliv? Är det politik och samhälle? Är det vardagsdravel? Är det böcker? Är det bloggar? Vilken typ av inlägg? Med tanke på att kommunikationen mellan bloggare och läsare överlag har minskat de senaste åren, så är det svårt att avläsa vad ni på riktigt tycker och tänker där bakom skärmarna. Skulle bli asglad om ni skrev ett par rader om vad ni uppskattar och önskar er mer av. ❤

Medan jag äter och ammar kanske ni kan slänga över en hälsning (eller en fråga?) i kommentarsfältet! Visst? Tack så jättejättemycket på förhand. Gör tant lite glad, vetja.

24 reaktioner till “.. och ut rann det på tangentbordet!”

 1. Älskar din blogg! ❤
  Älskar att läsa om vardagslivet, barnen, luggklippningar, tips om grejer, mående och allt det du skriver om. Så skön feeling på din blogg!

  Har själv en liten flicka på tre veckor (kom på att hon prick nu är tre veckor och sju minuter gammal!!) så hemmalivet med baby läser jag gärna mer om. Borde man komma in i tydliga rutiner typ som att komma ut på promenad på förmiddagen och interagera med en massa andra mammor eller kan man mest skrota hemma?

  Kram från Susanna

 2. Nå, inte vet jag. Jag trivs nog bra med allt du skriver om. (Sidu så inspirerande) Men förstås om ditt skrivande, hur du ser på skrivandet, skrivprocessen, det vore intressant. Men egentligen är det ditt sätt att berätta som gör att man trivs här. Det är roligt och fräscht och sant och självmedvetet (På ett bra sätt) Så låt det flöda bara över tangetbordet. Idel öra. Och sen förstås babyfoton. Gammal babyknarkarmuija vill se beeebimys och beeebivardag

 3. Familjeliv! De får jag inte nog av 🙂 Ditt senaste inlägg om er vardag och Mys sovrutiner var superintressant, mera sådant!

 4. Skriv om maaaaat! Vardagsmat och festmat. Recept och bilder. Allra helst fredagsmiddag-tips. Jag varvar alltid och endast fredagstortillas och fredagspizza (med tillhörande punkkuflaska). Har ej hittat nån annan maträtt som ger dendär fredagsfeelisen, snabb och lättlagad men endå såpass speciell (och syndigt god) så man aldrig skulle laga den till vardags. Tips, tack! Friday is coming!

  Ps. Överlag diggar jag allt du skriver, och så roligt att innehållet är så varierande! You never know vad som kommer näst. =)

 5. Ja gillar ditt sätt att skriva! Brukar sitta och skratta för mig själv! 🙂 väntar dagligen på dina inlägg! gillar också när du skriver om ert familjeliv och babyn! Har en 9 veckor gammal tjej här med! Ja e lite avis på ditt lugn och att du int tar någon stress över något! Eller den bilden har ja fått! 🙂 själv e jag en stressare med allt..oroar mig helt enkelt för mycket!

 6. Ditt sätt att skriva gör att man blir beroende. Vardag, barn, "psyket", jätteintressant. Fortsätt bara, du kan din sak. Kram.

 7. Jag gillar också blandningen. Behöver inte mer eller mindre av nåt speciellt. Fast tycker du kan blogga lite mindre om hur ljuvligt det är med en baby. Vill inte ha babyfeber just nu, haha….

 8. Älskar din blogg! ❤
  Älskar att läsa om vardagslivet, barnen, luggklippningar, tips om grejer, mående och allt det du skriver om. Så skön feeling på din blogg!

  Har själv en liten flicka på tre veckor (kom på att hon prick nu är tre veckor och sju minuter gammal!!) så hemmalivet med baby läser jag gärna mer om. Borde man komma in i tydliga rutiner typ som att komma ut på promenad på förmiddagen och interagera med en massa andra mammor eller kan man mest skrota hemma?

  Kram från Susanna

 9. Nå, inte vet jag. Jag trivs nog bra med allt du skriver om. (Sidu så inspirerande) Men förstås om ditt skrivande, hur du ser på skrivandet, skrivprocessen, det vore intressant. Men egentligen är det ditt sätt att berätta som gör att man trivs här. Det är roligt och fräscht och sant och självmedvetet (På ett bra sätt) Så låt det flöda bara över tangetbordet. Idel öra. Och sen förstås babyfoton. Gammal babyknarkarmuija vill se beeebimys och beeebivardag

 10. Familjeliv! De får jag inte nog av 🙂 Ditt senaste inlägg om er vardag och Mys sovrutiner var superintressant, mera sådant!

 11. Skriv om maaaaat! Vardagsmat och festmat. Recept och bilder. Allra helst fredagsmiddag-tips. Jag varvar alltid och endast fredagstortillas och fredagspizza (med tillhörande punkkuflaska). Har ej hittat nån annan maträtt som ger dendär fredagsfeelisen, snabb och lättlagad men endå såpass speciell (och syndigt god) så man aldrig skulle laga den till vardags. Tips, tack! Friday is coming!

  Ps. Överlag diggar jag allt du skriver, och så roligt att innehållet är så varierande! You never know vad som kommer näst. =)

 12. Ja gillar ditt sätt att skriva! Brukar sitta och skratta för mig själv! 🙂 väntar dagligen på dina inlägg! gillar också när du skriver om ert familjeliv och babyn! Har en 9 veckor gammal tjej här med! Ja e lite avis på ditt lugn och att du int tar någon stress över något! Eller den bilden har ja fått! 🙂 själv e jag en stressare med allt..oroar mig helt enkelt för mycket!

 13. Ditt sätt att skriva gör att man blir beroende. Vardag, barn, "psyket", jätteintressant. Fortsätt bara, du kan din sak. Kram.

 14. Jag gillar också blandningen. Behöver inte mer eller mindre av nåt speciellt. Fast tycker du kan blogga lite mindre om hur ljuvligt det är med en baby. Vill inte ha babyfeber just nu, haha….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.