Mina 6 bästa vardagstricks inför hösten.

2017 09 28 10.23.43 1

 

Ni som inte har lyssnat på podden kan ju omöjligen behöva leva utan mina fina vardagstricks som jag delade ut i förra avsnittet. Eftersom jag under veckan före hade skrivit ner alla knep i anteckningarna i telefonen kan jag lika gärna dela med mig även här. TUR FÖR DIG! Här kommer 6 genvägar till en smidigare höst.

 

1. Ha alltid havregryn hemma. 

Det här kanske låter som världens torraste tips. Men det här med havregryn har varit min räddning säkert en miljon gånger. Har man havregryn kan man alltid alltid fuska med gröt när man ba inte oooorkar handla. Tycker det känns så tryggt att ha. Ni vet när det är sen söndagkväll och alla är trötta och man kommer hem från skären och kylen är tom och blotta tanken på att springa till Sale får en att ta till tårar. Då kan man nästan gråta av lycka när man ser Elovenas leende bakom dörren och man ba ”Familjen. Allt ordnar sig. Vi äter gröt ikväll och i morgonbitti”. Det här förusätter ju förstås att barnen äter gröt. Det ska man lära dem – ju tidigare, desto bättre. Havregryn är verkligen min matklippa. Med smörklick i, mmm.

 

2. Kläderna färdigt vid sängen. Inga ursäkter.

Det här införde jag när barnen började skolan. På kvällen lägger jag morgondagens kläder i en hög vid deras sängar (jag vet, jag borde verkligen tvinga dem att göra det själv, men de haaaaatar det) – och så följande morgon får de INTE GÅ NÅGON ANNANSTANS innan de ha lagt kläderna på sig. De är alltid påklädda när de väcker mig (de morgnar de vaknar före mig, vill säga). Uppskattar det, så slipper jag jåma. Man får bara vara sträng med det, att de SKA klä på sig DIREKT. Och en är ju bra på just det området – att vara sträng (hah).

 

3. Hitta ett par bra, svarta tajts.

Hemmamammans räddning numero uno. Svarta, lite tjockare, tajts är ju det allra bästa plagget. Men obs – de får inte vara osköna eller för tajta. Jag har ett par superbra som funkar både som sportiga (med sneakers) och som lite mer dressade (med vanliga skor). Världens bästa bralla. Kan gå med dem en hel dag i hundra olika outfits. Orka liksom hålla på och byta byxor när man kommer hem och går bort, haha. Annat alternativ är att köpa ett par svarta mjukisbyxor som ser ut som kostymbyxor (ni vet, lite vidare vid låren och smalare nertill). Sami har ett par så sjukt fina Nike som jag nästan skulle kunna ha med ankelboots.

 

4. Köp alltid böcker som födisgåva

Just nu snittar vi 1-2 barnkalas i veckan (puh!). Och jag ränner runt som en dåre efter presenter. Eller VÄNTA, det gör jag INTE ALLS! För jag har bestämt mig för att bara köpa böcker i present nu. Det är den enda presenten som jag kommer på som passar för alla barn. Böcker är dessutom bra för barn. Plus att jag blir extraglad i magen när jag får köpa finlandssvenska författare. Win-win. När det nalkas kalas åker jag via bokhandeln, för där trivs jag (BR not so much). Boken på bilden kan ni till exempel se som ett tips till någon 0-6-åring. Jag nästan svimmade av den mycket lyckade estetiken. Herregud så fina bilder.

 

5. Barn + nudlar = sant

Det här är ett tips som också riktar sig till föräldrar med barn i skolåldern. Som ni känner till är nioåringar en fruktansvärt hungrig människotyp. De äter, äter, äter dygnet runt. Och oftast kommer nioåringar med cirka 1-3 stycken andra hungriga nioåringar, vilket gör att du som förälder ska ha mycket mat i kylskåpet för att hålla dem mätta. När jag handlar nu för tiden bunkrar jag upp med cirka ett ton nudlar som de får fixa åt sig. Vattenkokaren på, nudlarna i en skål, vattnet på. Klart! Jag säger inte att det är hälsosamt. Jag säger bara att det är världens bästa mellanmål åt hela flocken. Konstigt nog kan de älska något som är så äckligt.

 

6. Köp identiska strumpor

Okej, här kommer det bästa tipset genom alla tider. Ge upp tanken på att ha ”roliga, mönstrade strumpor”. Sedan jag bara började köpa svarta, enfärgade strumpor har mitt liv förenklats med cirka tusen grader. Jag behöver aldrig para ihop strumporna, utan jag slänger dem bara i lådan och plockar upp två stycken. Ni fattar inte hur skönt det här är. Jag vill aldrig mer ha något annat än svarta strumpor. Orkar inte med udda fåglar som försvinner och lever singelliv i strumplådan. 25 KG LÄTTARE!!

6 reaktioner till “Mina 6 bästa vardagstricks inför hösten.”

  1. Jag satt och stickade och lyssnade på podden för några dagar sen och måste verkligen berömma dina tips (mest för att jag redan följer de flesta av dem, hehe). Särskilt nummer tre. Bekväma benkläder är en sån livskvalitetshöjare att det inte är klokt. Jag lever i tajts. (Just nu har jag på mig ett par prickiga.)

  2. Om du någon gång kommer på andra strumptankar och vill ha annat än svart så tipsar jag om Supi sukkapidike http://www.help-tuote.fi/. Innan strumporna sätts i tvättkorgen knipsar strumpägaren ihop sina smutsiga strumpor med denna lilla manick och efter tvätt hängs de enkelt upp på tork. Tar nästan ingen plats. Enkelt att vika ihop strumporna efter att de torkat. Inga borttappade strupkompisar.

  3. I teorin är ju socktipset väldigt bra, men jag blir galen av att dra på mig svarta strumpor som är olika långa, olika nötta och olika svarta. Det händer bara i yttersta nödfall! Lite otippat kanske av mig, jag som är väldigt långt ifrån pedant sådär annars… Resten av tipsen gillar jag! 😀

  4. Jag satt och stickade och lyssnade på podden för några dagar sen och måste verkligen berömma dina tips (mest för att jag redan följer de flesta av dem, hehe). Särskilt nummer tre. Bekväma benkläder är en sån livskvalitetshöjare att det inte är klokt. Jag lever i tajts. (Just nu har jag på mig ett par prickiga.)

  5. Om du någon gång kommer på andra strumptankar och vill ha annat än svart så tipsar jag om Supi sukkapidike http://www.help-tuote.fi/. Innan strumporna sätts i tvättkorgen knipsar strumpägaren ihop sina smutsiga strumpor med denna lilla manick och efter tvätt hängs de enkelt upp på tork. Tar nästan ingen plats. Enkelt att vika ihop strumporna efter att de torkat. Inga borttappade strupkompisar.

  6. I teorin är ju socktipset väldigt bra, men jag blir galen av att dra på mig svarta strumpor som är olika långa, olika nötta och olika svarta. Det händer bara i yttersta nödfall! Lite otippat kanske av mig, jag som är väldigt långt ifrån pedant sådär annars… Resten av tipsen gillar jag! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.